بهترین ابزارهای سئو
وجود ابزارهای مختلف و کاربردی در هر کاری باعث تسریع فرآیند و افزایش دقت میشود. اگر بعد از آموزش سئو، قسمتهای مختلف آن را به خوبی یاد گرفتید و حالا میخواهید ابزار کاربردی را برای مدیریت و کنترل بهتر آنها بشناسید، در ادامه همراه نوترون وب باشید تا بعد از آشنایی با بهترین ابزارهای سئو و نحوه کار با آنها، همه چیز سئو مثل موم در دست شما باشد.
ابزارهای کاربردی سئو سایت
سرچ کنسول گوگل | Google Search Console
این ابزار رایگان ارائه شده توسط گوگل همان وبمستر تولز سابق است. به کمک سرچ کنسول میتوانید اطلاعات و آمار سایت را خیلی مرتب و ساده بررسی کنید. در داشبورد سرچ کنسول مواردی مثل مجموع کلیکهای سایت، میانگین جایگاه در گوگل، نرخ کلیک سایت و امپرشنها را در بازههای زمانی مختلف مشاهده کرده و حتی آنها را با هم مقایسه کنید. البته کاربرد سرچ کنسول همینجا تمام نمیشود و استفادههای دیگری مثل موبایل فرندلی بودن سایت، اخطاریههای گوگل، لینک داخلی، لینک خارجی و … را بررسی کنید.
با توجه به این که آمار ارائه شده توسط این ابزار مستقیما از گوگل میآید، یکی از دقیقترین و بهترین روشها برای بررسی عملکرد قسمتهای مختلف سایت است. هرچه بیشتر در این ابزار بگردید اطلاعات بیشتری درباره سایت به دست میآورید؛ مزیت دیگر این ابزار به روز شدن سریع دادههای آن است.
ubersuggest
این ابزار متعلق به شرکت آقای neilpatel یوتیوبر معروف در حوزه سئو و دیجیتال مارکتینگ است. این ابزار کاربرد های مختلفی دارد که بهترین بخش های آن شامل موارد زیر است :
- answerthepublic : ابزاری برای بدست آوردن سرچ های کاربران و تحقیق کلمه کلیدی
- Backlink Checker : برای آنالیز بک لینک های سایت ها (محدویت روزانه 3 آنالیز در ورژن رایگان)
Disavow Tool سرچ کنسول
این ابزار متعلق به خود سرچ کنسول می باشد اما در منو های آن در دسترس نیست. Disavow Tool به منظور قرار دادن لیستی از سایت های که قصد دارید بک لینک های دریافتی از آن ها توسط گوگل نادیده گرفته شود و لینک های اسپم و مخرب به سایت شما آسیب نرسانند مورد استفاده قرار میگیرد. می توانید لینکهای دریافت شده از یک دامنه رو به طور کامل یا فقط یک url خاص را کاملا بی اثر کنید.
ahrefs webmaster tools
ابزار دوست داشتنی ahrefs webmaster tools کاملا رایگان بوده و برای استفاده کافی است با کمک سرچ کنسول دسترسی خود را verify کنید. با کمک این ابزار می توان خروجی کاملی از بک لینک های سایت تهیه کرد همچنین برای آنالیز سئو داخلی سایت ، وضعیت لینک های داخلی ، ارورهای 404 و فنی هم بسیار قدرتمند عمل می کند. پیشنهاد می کنم همین حالا آن از استفاده کنید.
cognitiveSEO
یکی از چالش های قشنگی که هر سئوکاری به آن برخورد می کند آپدیت های گوگل و بالا و پایین شدن رتبه ها در مدت زمان کوتاه است. کاربرد اصلی کاگنتیو سئو برای اکثر متخصصان بخش CognitiveSEO SIGNALS هست که نموداری از تلرانس بیش از 170 هزار کلمه کلیدی در گوگل را نشان می دهد که بعد از آپدیت ها می توانید ملاحضه کنید که سایت های کدام حوزه بیشترین افت یا رشد رتبه را داشتند.
microsoft clarity
شاید برای شما به عنوان صاحب کسب و کار یا متخصص سئو جذاب باشد که بدانید کاربران بعد از ورود به صفحات مختلف سایت چه رفتاری دارد؟ چه دقیقه در صفحه می مانند و حتی روی چه بخش هایی کلیک می کنند. microsoft clarity دقیقا به همین منظور توسعه پیدا کرده است. با نصب این ابزار بر روی سایت می توانید هیت مپ دقیقی از رفتار کاربر داشته باشید و اینگونه محصولات و خدماتتان را برای مشتریان بهینه کنید. در ضمن استفاده از ماکروسافت کلاریتی کاملا رایگان است 😉
سئو سایت چکاپ | SEO SiteCheckup
اگر سئو سایت را به خوبی انجام دادید اما هنوز گوگل به سایت شما توجهی نشان نمیدهد؛ در این شرایط میتوانید با ابزار SEO SiteCheckup عیب و ایرادها را پیدا کنید. این ابزار قابلیتهای مختلفی مثل مانیتورینگ سئو و ایجاد گزارش، بررسی رقبا و تجزیه و تحلیل مشکلات مربوط به سئو را دارد. توصیه میکنیم برای درک بهتر عملکرد این ابزار، آدرس سایت خود را در باکس جستجوی آن وارد کنید تا نتایج به صورت ساده و کاربردی به نمایش در بیایند.
اگر سایت شما نمره کاملی گرفت یعنی از نظر یک ربات چک لیست سئو همه موارد به خوبی در آن انجام شده و مشکلی وجود ندارد. البته شناسایی ایرادات مرحله اول کار است؛ بعد از آن با کلیک روی دکمه How to Fix میتوانید توصیههایی برای حل مشکل دریافت کنید.
سیمیلار وب | SimilarWeb
همانطور که میدانید بخش مهمی از خدمات سئو وابسته به بررسی دقیق رقبا است. یعنی همانطور که حواستان به سئو سایت و عملکرد آن میباشد باید سایر سایتهای این حوزه هم بررسی کنید تا بفهمید در کجای این رقابت قرار گرفتهاید. این ابزار در کنار رایگان بودن، نحوه کار بسیار آسانی دارد؛ با استفاده از سیمیلار وب میتوانید بفهمید رتبه صفحات رقبا چگونه است، چه ترافیکی از چه صفحاتی دارند و موارد دیگری که به برنامهریزیهای شما کمک میکند.
مثلاً در قسمت دادههای مرتبط با جستجو میفهمید که ترافیک سایت از کلمات کلیدی تامین میشود یا تبلیغات گوگل و … یا این که تبلیغات شما بیشترین بازده را روی کدام کلمهها داشته و بیشترین ترافیک را از چه کلماتی دارید. در نسخه رایگان این ابزار میتوانید ۵ مورد را با هم مقایسه کنید که تا حد زیادی نیاز شما را برطرف میکند.
گوگل پیج اسپید اینسایتس | Google PageSpeed Insights
در روزهای اولیه سئو، سرعت سایت حتی برای خود گوگل هم مهم نبود؛ اما امروزه در عصر سرعت و اطلاعات گوگل صریحاً اعلام کرده که سرعت بارگذاری سایت، رتبه آن را در نتایج جستجو تحت تاثیر قرار میدهد. شما میتوانید با استفاده از این ابزار و وارد کردن آدرس صفحه در کادر، سرعت لود سایت را هم در نسخه موبایل و هم در دسکتاپ از دید گوگل چک کنید.
صفحه نتایج حاوی اطلاعات متنوعی است و حتماً شما هم دوست دارید نمره سایت شما نزدیک به ۱۰۰ باشد. برای رسیدن به این امتیاز، پایین همین صفحه نتایج، توصیههایی برای شما نمایش داده میشود که به بهبود سرعت سایت کمک میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم مقاله تاثیر سرعت سایت در سئو از وبلاگ نوترون وب رو مطالعه کنید.
seoreviewtools
یکی دیگر از ابزارهای تخصصی سئو seoreviewtools می باشد که به صورت رایگان 8 بخش اصلی ارائه می دهد :
- تحقیق کلمه کلیدی
- چک کردن رتبه ها
- چک کردن بک لینک ها
- بررسی domain authority (اعتبار دامنه)
- هوش مصنوعی تولید محتوا
- دستیار تولید محتوای سئو شده
- بررسی کپی بودن محتوا
- ابزار ایده های برای تولید محتوا
البته فقط بخش backlink checker این ابزار برای سایت های فارسی قابل استفاده است و تیم سئو ما از سایر بخش ها استفاده نمی کند.
گوگل آنالیتیکس | Google Analytics
شما با گوگل آنالیتیکس میتوانید هر چیزی را درباره بازدید کنندگان سایت بدانید. امکان بررسی دادههای این ابزار در دستهبندی مختلف وجود داشته و به راحتی میتوانید آنها را پیگیری کنید:
بررسی لحظهای یا Real time
این بخش برای بررسی اطلاعات لحظهای مثل نحوه ورود کاربران، صفحات که توسط آنها بررسی شده، مکان فعلی آنها، صفحات فعال و … است. به عنوان مثال میتوانیم ببینید چند نفر در همین لحظه در سایت شما هستند و چه کاری انجام میدهند؟ همچنین در دریای بزرگ دادههای گوگل آنالیتیکس بعد از ورود به بخش Acquisition روی Channel کلیک کنید تا اطلاعاتی از منبع ترافیک ورودی سایت نمایش داده شود ه حالا با استفاده از این دادهها میتوانید استراتژی بازاریابی سایت را طوری تنظیم کنید که بهترین استفاده از همه ظرفیت کانالهای پرطرفدار داشته باشید. گوگل آنالیتیکس همه کارها را انجام میدهد فقط از دادههای جمع آوری شده آن استفاده کرده و به راحتی روی آمار سایت خود تسلط داشته باشید.
- نرخ تبدیل یا Conversion: در این قسمت میتوانید بفهمید نرخ تبدیل سایت چقدر بوده یا به عبارتی چه تعداد از کاربران سایت تبدیل به مشتری شدهاند.
- رفتار یا Behavior: در این قسمت میبینید که کاربران بعد از ورود به سایت، دقیقاً چه کاری انجام میدهند و چه صفحاتی را مشاهده میکنند.
- نحوه جذب یا Acquisition: در این بخش میفهمید که بازدید کنندگان سایت از چه طریقی جذب شدهاند و ترافیک ورودی شما مربوط به چه راههایی است.
- مخاطبین یا Audience: اینجا اطلاعاتی درباره کاربران سایت و ویژگیهای آنها مثل زمان ماندن در سایت، علاقمندیها، جنسیت، تعداد کاربران آنلاین، بانس ریت و … نشان داده میشود.
AMP test گوگل
AMP یا Accelerated Mobile Pages یکی از تکنولوژی های اینترنتی است که توسط گوگل توسعه یافته است و هدف آن کاهش حجم صفحات در موبایل و افزایش چشم گیر سرعت لود است. این تکنولوژی برای سایت های خبری و مجله ای بسیار حائز اهمیت است. حالا اگر برای صفحات ساییتان نسخه amp ساخته اید بهتر است با ابزار amp test بدون ایراد بودن آن را چک کنید تا مشکلی در ترافیک سایت از سمت موبایل ایجاد نشود.
ماز بار | Mozbar
حتماً شما هم واژههایی مثل پیج آتوریتی(PA) یا دامین آتوریتی(DA) را بارها شنیدهاید. این شاخصها را سایت معتبر ماز ارائه کرده که اعتبار صفحات و دامنه سایت را مشخص میکند. وقتی که گوگل شاخص معروف خود یعنی پیج رنک را از دید و دسترس افراد خارج کرد، پیج آتوریتی و دامین آتوریتی سایت Moz به عنوان جایگزین آن در بین افراد شناخته شد.
حالا برای این که کاربران راحتتر بتوانند اعتبار دامنه سطح وب را بررسی کنند، ماز یک افزونه گوگل کروم ایجاد کرد که با نصب آن روی کروم خودتان میتوانید اطلاعاتی درباره سایتهای سطح وب به دست آورید. همچنین اطلاعات در زمان جستجوی در گوگل پایین هر سایت هم دیده میشود.
اچرفس | ahrefs
سایت ahrefs یکی از قدرتمندترین ابزارهای مانیتورینگ و بررسی بک لینک که حتماً در صحبتهایی که برای سئو آف پیج میشود اسم آن را شنیدهاید. البته امکانات این ابزار کاملاً رایگان نیست اما هنوز هم میتوانید آنالیزهای رایگانی درباره رقبا یا سایت خودتان داشته باشید. مواردی مثل تعداد لینکهای نوفالو و فالو، تعداد بک لینکها، امتیاز دامنه و … در سایت اشرفز ارائه شده است. البته در کنار ahrefs میتوانید از امکانات moz هم برای بررسی آمار سایت استفاده کنید.
گوگل کیورد پلنر | Google Keyword Planner
برای یکی از مهمترین مباحث سئو یعنی کلمات کلیدی ابزارهای تحقیق و جستجوی فراوانی ارائه شده است. کیبورد پلنر گوگلی که از بهترین ابزارهاست که به عصای دست دیجیتال مارکتها و کمک بزرگی برای تحقیق کلمات کلیدی در سئو داخلی است. در قدم اول برای استفاده از این ابزار باید یک اکانت گوگل ادز فعال داشته باشید. در این حالت میتوانید بدون محدودیت از کیبورد پلنر استفاده کنید. فقط حواستان باشد که هرگونه اشتباهی در انتخاب کلمه کلیدی باعث شکست سایت خواهد شد و برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است در تحقیق کلمات کلیدی دقت لازم را داشته باشید. دادههایی که از این ابزار به دست میآید چون توسط خود گوگل ارائه میشود بسیار دقیق هستند.
برای کار با گوگل پلنر بعد از ورود به اکانت خود چند کلمه مرتبط با کسب و کارتان را وارد کنید؛ حالا بعد از کلیک روی دکمه Get Ideas، گوگل پلنر اطلاعاتی مثل کلمات کلیدی مرتبط و تعداد جستجوهای ماهانه آنها، روند جستجوی عبارت در بازه زمانی مشخص، رقابت کلمه مورد نظر در گوگل، میانگین جستجوی کلمه کلیدی در ماه و … را نشان میدهد که از این دیتا میتوانید برای چیدن استراتژی بازاریابی خود استفاده کنید.
کیورد تول | Keywordtool
در بخش قبلی گفتیم که کیبورد پلنر گوگل زمانی که از تبلیغات گوگل استفاده کرده باشید برای شما رایگان است. در گذشته این ابزار به رایگان در اختیار همه بود و سئوکاران به چیز دیگری نیاز نداشتند. اما با خارج شدن این دستگاه از دسترس افراد عادی سئوکاران به دنبال گزینههای دیگری بودند که به آنها برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط به کسب و کارشان کمک کند. بیشتر ابزارهایی که برای این کار طراحی شدهاند، اشتراکی و غیر رایگان هستند. کیورد تول هم جزو ابزار پولی است اما نسخه رایگان آن اطلاعات بسیار خوبی درباره کلماتی که مخاطبین هدف کسب و کارتان جستجو میکنند، به شما نشان میدهد. در نسخه پولی این ابزار کلمات بیشتر و تعداد جستجوها را میتوانید مشاهده کنید.
kwfinder
یکی دیگر از سایت هایی که می توانید برای تحقیق کلمه کلیدی از آن استفاده کنید. تا مدت ها حجم سرچ کلمات با این ابزار بررسی میشد ولی امروزه بهترین ابزار برای سنجش search volume سرچ کنسول و بعد از آن کیورد پلنر گوگل است و استفاده از این ابزار از سمت ما توصیه نمی شود.
اکسامال-سایت مپز | xml-sitemaps
نقشه سایت، صفحهای از سایت شما است که در سئو تکنیکال درباره آن صحبت کردیم. سایت مپ به رباتهای موتور جستجو با لیست کردن آدرس همه صفحات کمک میکنند که آنها را راحتتر کروال و ایندکس کنند. در سایتهای وردپرسی افزونههای مختلفی برای ساخت سایت مپ طراحی شده اما در cmsهای اختصاصی، میتوانید برای ساخت سایت مپ از ابزار رایگان xml-sitemaps استفاده کنید. با وارد کردن آدرس سایت در کادر مورد نظر و زدن دکمه استارت، فرآیند ساخت سایت مپ آغاز میشود و بعد از ساخته شدن آن باید در آدرس yoursite.ir/sitemap.xml قرار دهید و آدرس سایت مپ را از طریق سرچ کنسول به اطلاع گوگل برسانید.
تست موبایل فرندلی گوگل | Google mobile friendly test
گوگل بارها اعلام کرده که سایتهای غیر ریسپانسیو، جایگاه خوبی در نتایج جستجوی گوگل نخواهند داشت. در ادامه با معرفی الگوریتم mobile first index، گوگل اعلام کرد اول از همه نسخه موبایل سایت را ایندکس میکند تا کسانی که به کاربران موبایل اهمیت بیشتری میدهند، به رتبههای برتر نتایج جستجو برسند. شما میتوانید از طریق ابزار رسمی گوگل موبایل فرندلی بودن صفحات سایت را بررسی کنید.
جیتی متریکس | GTMETRIX
این ابزار برای ارزیابی سرعت بارگذاری صفحات است که به عملکرد کلی سایت امتیاز میدهد و پیشنهادهایی هم برای بهبود سرعت صفحات دارد. شما میتوانید اطلاعات جالب و کاربردی از بخش واترفال این ابزار بدست آورید که فرآیند لود شدن صفحات را با دقت بسیاری ارزیابی کرده است.
دشرو | Dasheroo
اگر میخواهید زمان خود را با ابزارهای متعدد تلف نکنید، با استفاده از این ابزار میتوانید همه معیارهای کسب و کار را در کنار هم بررسی کنید. Dasheroo یکی از بزرگترین بانکهای اطلاعاتی شبکههای اجتماعی است که میتواند به برنامههایی مثل یوتوب، توییتر، فیس بوک، Shopify، HubSpot، اینستاگرام و گوگل آنالیز متصل شود.
اسپایفو | SpyFu
شما میتوانید از ابزارهایی مثل SpyFu برای پیگیری و بررسی رقبا استفاده کنید. این ابزار همه فعالیتهای رقبا را رصد کرده و با وارد کردن آدرس هر سایتی در صفحه اصلی SpyFu از اطلاعاتی مثل لینکهای داخلی، هیستوری رتبهبندی سایت، کلمات کلیدی برتر و … بهرهمند شوید. در مشاوره سئو افرادی را میبینیم که دوست دارند زمان کمی را به بررسی رقبا اختصاص داده و بیشتر روی کسب و کار خود متمرکز شوند، اما بدون شناسایی رقبا نمیتوانید به موفقیتهای زیادی برسید. دیتاهای این ابزار به شما کمک میکند تا درباره پروفایل لینک بیلدینگ رقبا بیشتر بدانید یا کلمات کلیدی جدید و تست شدهای را برای صفحات خود هدف قرار دهید.
گوگل لایت هوس | Google Lighthouse
با ابزار لایت هاوس گوگل میتوان عملکرد صفحه یا سایت را از ۵ جهتی که در ادامه به آنها میپردازیم بررسی کرده و مشکلات آنها را بفهمید.
- اپلیکیشنهای وب پیشرونده یا PWA: این مورد در اصل سایتهایی هستند که مثل برنامههای نصبی میتوان از آنها استفاده کرد. لایت هاوس درباره بهینه سازی قابلیت نصب کارایی و سرعت آنها گزارش میدهد.
- سئو: گزارشی که لایت هاوس درباره سئو میدهد چک لیستی از اصول اولیه این حوزه است که هر سایتی باید آنها را رعایت کرده باشد.
- تجربه بهتر یا Best Practices: در این بخش لایت هاوس مواردی را بررسی میکند که روی بهبود عملکرد سایت، تجربه بهتر کاربران و … موثر هستند و احتمال به وجود آمدن مشکلاتی که در آینده کاربران باعث آزار خواهد شد را کاهش میدهد.
- عملکرد یا performance: این مورد سرعت لود و روند بارگذاری صفحه مورد نظر را نشان میدهد.
مورد پنجم دسترسی پذیری یا Accessibility هست که این ابزار در هر کدام از این قسمتها شاخصهای گستردهای دارد که آنها را به صورت اجمالی معرفی کردیم. برای دریافت گزارش لایت همس در مرورگر کروم روی صفحه سایت راست کلیک کرده و روی Inspect بزنید یا با دکمه F12 به این بخش بروید. لایت هاوس در تب آخر قرار دارد که با انتخاب دستگاه مورد نظر و نوع گزارش میتوانید بعد از کلیک روی Generate report، این ابزار نتایج را با گزارش کاملی از هر کدام از این قسمتها نشان میدهد. همچنین میتوانید با نصب افزونه lighthouse روی مرورگر خود از امکانات آن استفاده کنید.
بررسی کننده لینک شکسته | Brocken link checker
یکی از مواردی که شدیداً قدرت سئو سایت را کاهش میدهد وجود لینکهای شکسته است که به صفحات حذف شده یا ۴۰۴ ختم میشوند. شما میتوانید با استفاده از ابزار رایگان Brocken link checker لینکهای شکسته سایت را پیدا کنید.
اسکریمینگ فراگ | Screaming frog
این برنامه یکی از پرکاربردترین ابزارها برای یک متخصص سئو است که با آن میتوانند یک نگاه جامع و وسیع به وضعیت سایت داشته باشند. در این ابزار اطلاعاتی مثل لینکهای خروجی، لینک و ریدایرکت صفحات متا دیسکریپشنها و عنوانهای هر صفحه تعداد اچ هر صفحه و … را بررسی کنید. توجه داشته باشید که این مورد ابزاری آنلاین نیست و برای بهره بردن از امکانات آن باید نرمافزارش را روی رایانه خود نصب کنید.
گوگل ترندز | Google Trends
با استفاده از این ابزار میتوانید حجم عبارات سرچ شده در دورههای زمانی مشخص را بررسی کرده و کاهش یا افزایش سرچ کلمات را در آینده پیش بینی کنید. همچنین میفهمید که کلمه کلیدی مورد نظر در چه بازهای به اوج خود رسیده و با برنامه ریزی خودتان را برای رسیدن به جایگاههای برتر آماده کنید.
داپلیکیت چکر | duplichecker
این ابزار میتواند کپی بودن محتوایی که به دست شما میرسد و میزان کپی بودن را به همراه منبع آنها نشان دهد. البته همانطور که میدانید نمیتوان به نتایج ابزارها اعتماد کامل داشت و در زبان فارسی خطاهای آنها چند برابر میشود. پس توصیه میکنیم به جای استفاده از ابزارهای مختلف، قسمتهایی از محتوا را داخل “” گذاشته و در گوگل سرچ کنید اگر نتیجه پیدا نشد، محتوا یونیک است.
Rich Results Test
اسکیما یکی از بخش های مهم سئو تکنیکال است که این کدها با هدف درک آسان تر سایت برای موتور های جستجو روی صفحات مختلف قرار داده میشوند.مثالا برای محصولات یک سایت فروشگاهی اسکیمای product و برای مقالات اسکیمای article می زنیم. برای چک کردن این صحت کدهای اسکیما علاوه بر بخش url inspection خود سرچ کنسول ابزار دیگری به اسم rich results test وجود دارد. برای استفاده کافی است url صفحه ای که قصد بررسی آن را دارید را قرار داده و بر روی TEST URL کلیک کنید. (یه نکته جذاب هم بگم اینجوری میتونید اسکیماهای سایت رقیب رو بررسی کنید و تا روی سایت خودتون پیاده کنید😎)
خود گوگل!
در نهایت یکی از بهترین ابزارهای سئو خود گوگل است، مخصوصاً اگر در حالت incognito وارد آن شوید و از کلمات مرتبط و نتایج سرچ میتوانید کیبورد ریسرچ کرده و سختی کلمات را بررسی کنید. با نوشتن کلمه مورد نظر و یک فاصله، کلمات کلیدی پرطرفدار که پرتکرارهای سرچ گوگل هستند نشان داده میشود.
جمعبندی
همانطور که اطلاع دارید ابزارهای زیادی برای بهینهسازی و سئو سایت وجود دارد که در این مطلب پرکاربردترین و مهمترین آنها را بررسی کردیم. اگر موردی از قلم افتاده یا سوال یا تجربهای درباره هر یک از این ابزارها دارید، در بخش نظرات این صفحه مطرح کنید تا درباره آن صحبت کنیم.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید