متخصص سئو یا SEO Expert کیست؟!
در صورتی که به تازگی به مبحث سئو علاقمند شدهاید و میخواهید در این زمینه فعالیت کنید، بهتر است آشنایی بیشتری با متخصص سئو یا Seo expert داشته باشید. متخصص سئو فردی است که به شما برای افزایش رتبه سایتتان در گوگل کمک میکند. برای سئوکار فرقی نمیکند که به تازگی سایت خود را راه اندازی کردهاید یا برای سایت قدیمی خود نیاز به یک استراتژی جدید دارید؛ در هر حالت متخصص سئو با توجه به وضعیت فعلی و نیاز شما به بهترین شکل ممکن سایت را هدایت میکند. در ادامه این مطلب از نوترون وب قصد داریم شما را با وظایف و ویژگیهای یک متخصص سئو آشنا کنیم.
متخصص سئو کیست؟
متخصص یا کارشناس سئو به فردی گفته میشود که سایتها را برای رسیدن به ترافیک ارگانیک بیشتر و بهبود رتبه در نتایج موتورهای جستجو بهینه میکند. در واقع متخصص سئو فردی است که میداند چطور از موتورهای جستجو ترافیک بیشتری را به سایت شما هدایت کند.
چگونه یک SEO Expert یا متخصص سئو حرفهای باشیم؟
سئو شامل مجموعهای از فعالیتهای خارجی و داخلی برای بهینه سازی سایت است که یادگیری آن نیاز به آزمایش و مطالعه مستمر تکنیکهای جدید دارد. برای تبدیل شدن به کارشناس سئو، از متداولترین راههای موجود میتوان به شرکت در یک دوره جامع سئو، کارآموزی در آژانس بازاریابی و پیاده سازی روشهای سئو روی یک سایت شخصی اشاره کرد.
امتحان تکنیکهای سئو روی سایت شخصی
برای شروع میتوانید سایتی را راهاندازی کرده و برای آزمایشات خود از آن استفاده کنید. این کار میتواند در افزایش سرعت یادگیری مفاهیم جدید مفید باشد و استرس فرد را کاهش دهد. البته مزایای دیگری مثل دسترسی کامل به همه بخشهای سایت برای انجام تغییرات، بازاریابی محتوایی و آشنایی بیشتر با کدهای html وجود دارد. در واقع با داشتن یک سایت شخصی میتوانید با چالشهای مختلف این حوزه بدون نگرانی دست و پنجه نرم کنید.
کارآموزی در آژانس بازاریابی
فعالیت در آژانسهای دیجیتال مارکتینگ میتواند به افزایش سرعت رشد شما کمک کرده و سریعتر به یک کارشناس سئو تبدیل شوید. این موضوع به این خاطر است که با حضور در کنار افراد حرفهای این حوزه میتوانید در کمترین زمان ممکن به پاسخ سوالات خود برسید.
یادگیری و آزمایش
گوگل همیشه الگوریتمهای خود را به روز رسانی کرده و تغییر میدهد. با توجه به گفتههای کارشناسان گوگل، سالانه به صورت میانگین حدود ۳۰۰۰ تغییر در الگوریتمهای گوگل صورت میگیرد. به این ترتیب شما باید همیشه فاکتورهای مختلف گوگل را آزمایش و بررسی کنید. از جمله مهمترین مواردی که باید به آنها توجه شود میتوان به طول محتوا، عوض کردن قالبهای محتوا برای آزمایش رفتار کاربران، تغییر روش نوشتن عناوین، استفاده از روشهای مختلف بهینه سازی کلمات کلیدی، بررسی روشهای لینک سازی خارجی و تاثیر آنها در رتبهبندی و همچنین لینک سازی داخلی اشاره کرد.
توسعه مهارتها
برای رسیدن به درآمد ایدهآل در سئو به خلاقیت و مهارت تحلیلی نیاز دارید. یک متخصص یا مشاور سئو باید ایده های خلاقانه ای داشته باشد تا بهینه سازی سایت را به گونهای انجام دهد که از نظر کاربران و موتورهای جستجو قابل قبول باشد. شروع تحقیق کلمات کلیدی با تحلیل رقبا میتواند باعث افزایش ترافیک ارگانیک سایت در کمترین زمان ممکن شود.
درک موتورهای جستجو
همونطور که گفتیم هدف از خدمات سئو سایت افزایش شانس ما برای دیده شدن در موتورهای جستجو است تا افراد به سایت شما دسترسی پیدا کنند. درست است که محتوا باید با توجه به مخاطبان ایجاد شود اما اگر موتورهای جستجو آن را درک نکنند، محتوای شما رتبهای در نتایج جستجو نخواهد داشت.
بررسی کنید چه چیزی برای موتورهای جستجو اهمیت دارد
توجه داشته باشید که گوگل هم نوعی بیزینس هست و مهمترین هدف آن برای پایداری، نشان دادن بهترین نتایج در کمترین زمان ممکن است. هرچه بهتر عمل کرد موتورهای جستجو را درک کنید، بهتر میتوانید عوامل موثر در رتبهبندی و تاکتیکهای سئو را استفاده کنید.
پیدا کردن روش یا ابزار مناسب
مثل پیدا کردن منابعی که به افزایش دانش شما کمک میکند، پیدا کردن یک ابزار سئو کاربردی هم ضروری است. مثلاً در تحقیق کلمات کلیدی یا بررسی رقبا، سئوکاران دوست دارند مجموعهای از ابزار شخصی و کاربردی داشته باشند.
آشنایی با دادهها
زمانی که ابزارهای سئو مناسب را پیدا کردید با دادههای زیادی مواجه میشوید. بدون استفاده درست از این دادهها عملاً کاری از دست شما بر نمیآید و دقیقاً باید بدانید کجا و چگونه از این دادهها میتوان استفاده کرد.
ارتباطات خود را افزایش دهید
تبدیل شدن به یک متخصص سئو نیاز به قرارگیری شما در جمع سئوکاران دارد. گروههای سئو موجود در تلگرام، وبینارها، صفحات اینستاگرامی با آموزش سئو، همه میتوانند به افزایش دانش،شناسایی ابزارهای مختلف و افزایش توانایی شما برای مشاوره سئو کمک کند.
کارشناس سئو چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
سئو فقط به بهینه سازی متاتگها و قرار دادن کلمات کلیدی در متن خلاصه نمیشود. در واقع بهترین سئوکاران کسانی هستند که معمولاً در حوزههای مختلف بازاریابی مهارت دارند. مثلاً کسی که با پلتفرمها و ابزارهای مختلف دیجیتال مارکتینگ آشنا باشد، پتانسیل بیشتری برای تبدیل شدن به یک متخصص سئو دارد. از طرفی یک متخصص یا کارشناس سئو باید یک چک لیست سئویی با توجه به آپدیتهای جدید از اقداماتی که برای سئو سایت میخواهد انجام دهد داشته باشد.
به صورت کلی از مهمترین ویژگیهای سئوکار میتوان به مهارت کار با ابزارهای تحلیلی مثل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس، مهارت لینک سازی داخلی و خارجی، توانایی نوشتن متون جذاب، آشنا بودن با شبکههای اجتماعی و نحوه عملکرد آنها، آگاهی از الگوریتمهای گوگل و تغییرات آنها، درک موارد فنی موثر روی رتبه سایت، مهارت بررسی رقبا در کلمات کلیدی مورد نظر، آشنایی مختصر با css و html، مهارت تحقیق کلمات کلیدی و داشتن ایدههایی برای استراتژی تولید محتوا اشاره کرد.
نکات مهم رتبهبندی موتورهای جستجو
همانطور که حتماً شنیدهاید، گوگل بیش از ۲۰۰ فاکتور رتبهبندی سایتها بررسی میکند که با توجه به امتیازات هر سایت جایگاه آن مشخص میشود. البته نیاز نیست با همه این موارد آشنا باشید چون گوگل این موارد را برای بررسی، سه ویژگی اصلی کیفیت، قدرت و ارتباط استفاده میکند.
Relevancy یا ارتباط
ارتباط در اینجا به معنی مطابقت داشتن کلمه جستجو شده با محتوای سایت است. به عنوان مثال اگر شما آموزش تولید محتوا را در گوگل جستجو کنید، در نتایج جستجو سایتهایی خواهند آمد که عنوان آنها بیشترین ارتباط را با عبارت جستجو شده داشته باشد. گوگل وسواس زیادی برای پیدا کردن این سایتها به خرج میدهد و به همین دلیل در نتایج جستجو موارد نامرتبطی مشاهده نمیکنید.
Authority یا قدرت
در درجه اول قدرت یک دامنه را تعداد پیوندهایی که به آن داده شده است تعیین میکند. هرچه پیوندهای بیشتری به صفحات سایت داده شده باشد از نگاه گوگل اعتبار بیشتری دارند. البته در اینجا فاکتور اعتبار سایتی که از آن لینک میگیرید هم مهم است و در لینک سازی داخلی نباید با کلمات غیر مرتبط به صفحه لینک داده شود.
Quality یا کیفیت
این مورد با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مثل محبوبیت و شهرت سایت از نظر افراد، میزان و نحوه تعامل کاربران، ساختار محتوای صفحات و … محاسبه میشود.
کارشناس سئو باید برنامه نویس باشد؟
خیر؛ اما بهتر است اصول اولیه html را بشناسد. دلیل این موضوع هم به خاطر مشکلاتی مربوط به نحوه استفاده از تگها یا ساختار کدهاست که اگر آشنایی اولیهای با html نداشته باشید نمیتوانید این موارد را عیب یابی یا رفع کنید. موارد زیادی هستند که آشنایی با زبان html میتواند نقش اساسی در حل مشکلات سئو ایفا کند.
سه بخش اصلی که نیاز است کارشناس سئو به آن مسلط شود
سئو داخلی
هر کاری که در داخل سایت برای بهبود رتبه در نتایج گوگل انجام میشود را On page SEO یا سئو داخلی میگویند. در آموزش سئو یکی از اولین بخشهایی که متخصصین این حوزه یاد میگیرند سئو داخلی و در کنار آن سئو محتوا سایت است.
سئو خارجی
برخلاف سئو داخلی که روی سایت و محتوای درون آن تمرکز میشود، سئو خارجی یا off page SEO شامل کارهایی است که بیرون سایت انجام میشود مثل سوشیال سیگنال، رپورتاژ آگهی، لینک سازی و …
سئو تکنیکال
یکی از مواردی که در سایتهای کوچک معمولاً به آن توجه نمیشود، بهینه سازی سایت از لحاظ فنی است. با اینکه این موضوع در سایتهای کوچک توجه نمیشود اما برای سایتهای بزرگی مثل فروشگاههای آنلاین که هزاران صفحه دارند، بسیار چالش برانگیز و مهم است.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید