سئو چیست؟

طبق آخرین آمار در سال 2024 میلادی روزانه بیشتر از 8.5 میلیارد سرچ در موتور جستجوی گوگل انجام می‌شود که درصد بالایی از این حجم سرچ به خرید یک محصول یا فروش خدمات منجر خواهد شد. از این رو قرار گرفتن در بین نتایج برتر گوگل برای هر کسب و کاری که قصد رشد و فروش بالا دارد کاملا ضروری است. سئو یا search engine optimization به معنای بهینه سازی داخلی و خارجی یک سایت بر اساس آخرین دستور العمل های گوگل است به طوری که در کلمات کلیدی تارگت شده به رتبه های برتر برسد. در این صفحه از سایت نوترون وب هر آنچه لازم است درباره سئو بدانید 0 تا 100 همراه با مثال های عملی توضیح داده شده است، پس تا انتها با ما همراه باشید.

دفترچه یادداشت که روی آن seo نوشته شده
SEO

بخش‌های مختلف سئو سایت

سیر تا پیاز سئو

سئو محتوا

تولید محتوای غنی و کاربر پسند به طوری که به همه سوالات کاربر پاسخ داده شود.

سئو تکنیکال

شناسایی ارور ها و مشکلات فنی صفحات سایت و ارجاع به تیم برنامه نویسی

تحقیق کلمه کلیدی

یافتن کلماتی که منجر به بیشترین سود یا بیشترین فروش برای سایت شما شود.

سئو داخلی

کلیه اقداماتی که داخل سایت با هدف بهبود رتبه انجام می شود.

بک لینک

گرفتن لینک خارجی از سایت های معتبر و مرتبط با حوزه کاری سایت شما

ابزارهای سئو

معرفی پرکاربردترین ابزارهای فعلی سئو و نحوه استفاده از آن ها برای رشد سایت شما

بهینه سازی سرعت سایت

افزایش سرعت وب سایت و خلق تجربه کاربری خوب برای مخاطبان موبایل و دسکتاپ

سئو خارجی

اقداماتی که خارج از سایت با هدف بالا رفتن اعتبار دامنه انجام می‌شود.

سئو

آشنایی با سئو

سئو را مجموعه‌ای از کارها برای بهبود رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل در نظر بگیرید. سئو دارای اصول و تکنیک‌هایی است که با رعایت آنها می‌توان سایت را در دید کاربران هدف قرار داد. در ادامه تلاش می‌کنیم با رسیدن به یک دید کلی از  خدمات سئو، چه به عنوان صاحب سایت یا کسی که می‌خواهد حرفه‌ای پردرآمد داشته باشد، بتوانید از این اطلاعات استفاده کنید‌. در این مطلب از نوترون وب با همه تکنیک‌های مختلف سئو یعنی کلاه سفید، کلاه خاکستری، کلاه سیاه و بخش‌های مختلف سئو یعنی سئو خارجی، سئو تکنیکال و سئو داخلی، الگوریتم‌های گوگل و … آشنا می‌شوید.

SEO چیست؟

سئو چیست؟

کلمه SEO مخفف شده عبارت Search engine optimisation به معنی بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. این بهینه سازی شامل مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها و تکنیک‌ها بوده که با انجام اصولی آنها جایگاه شما در موتورهای جستجو بهبود میابد و این موضوع باعث افزایش بازدید از سایت می‌شود.

اهمیت سئو

هر لحظه به تعداد افرادی که نیازهایشان را از طریق گوگل برطرف می‌کنند اضافه می‌شود و خود گوگل رسماً اعلام کرده که هر روز بیش از ۸ میلیارد سرچ در این موتور جستجو صورت می‌گیرد. این یعنی مشتریان شما اعتماد زیادی به گوگل دارند. فرض کنید که یک فروشگاه اینترنتی موبایل دارید. مثلاً اگر عبارت خرید موبایل روزانه ۹ هزار سرچ داشته باشد؛ یعنی در طول روز حدود ۹ هزار نفر قصد خرید موبایل دارند و می‌خواهند این نیاز خود را از اینترنت برطرف کنند.  حالا بعد سرچ این عبارت اگر شما خودتان هم جای کاربران باشید به ندرت صفحات دوم و سوم گوگل را باز می‌کنید، این گونه است که با حضور نداشتن در صفحه اول گوگل ۹ هزار مشتری بالقوه را از دست داده‌اید‌.

با کمک سئو، گوگل بهتر سایت شما را درک می‌کند، حوزه فعالیت شما را می‌فهمد و با توجه به کلمات کلیدی استفاده شده، سایت را در نتایج جستجو به کاربران نشان می‌دهد. البته سیستم رتبه‌بندی گوگل پیچیدگی‌های خاص خود را دارد که در ادامه آن را شرح می‌دهیم.

انواع تکنیک های سئو

خوب است بدانید که تکنیک‌های سئو توسط متخصصین این حوزه در سه دسته سئو کلاه خاکستری، سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه قرار می‌گیرد.

کلاه سفید

در سئو کلاه سفید فقط بر اساس قوانین موتورهای جستجو عمل می‌شود و اینگونه رتبه سایت به صورت طبیعی در نتایج بهبود خواهد داشت. البته فرایند این کار یک شبه انجام نشده و باید دائماً روی سایت خود کار کنید. اما از طرفی سئو کلاه سفید به عنوان مناسب‌ترین و بهترین روش سئو شناخته می‌شود که باعث جلب اعتماد گوگل شده و جایگاهی که به دست می‌آورید به راحتی از دست نمی‌رود.

سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه نقطه مقابل سئو کلاه سفید است. یعنی در سئو کلاه سیاه برعکس کلاه سفید روی فریب موتور جستجو، دور زدن قوانین آن و سوء استفاده از ضعف‌ها تمرکز می‌کنیم. برعکس روش قبلی سئو کلاه سیاه خیلی سریع نتیجه می‌دهد؛ اما نتایج پایداری نداشته و با آپدیت‌های گوگل و ارائه الگوریتم‌های جدید ممکن است همه چیز را از دست بدهید.

مقایسه سئو کلاه سفید و کلاه سیاه

سئو کلاه خاکستری

این مورد شامل تکنیک‌هایی است که درست و قانونی نیستند اما به گونه‌ای اجرا می‌شوند که خطری نداشته باشد. در واقع سئو کلاه خاکستری شبیه به سئو کلاه سیاه است اما ریسک کمتری دارد. پیشنهاد می‌کنیم تا قبل از حرفه‌ای شدن در حوزه سئو و درک ساختار گوگل و الگوریتم‌های آن به سراغ این روش‌ها نروید. یک اشتباه کوچک در تکنیک‌های سئو کلاه خاکستری می‌تواند سایت شما را در خطر جدی قرار دهد.

بخش‌های مختلف سئو

به صورت کلی کارهایی که به عنوان سئو انجام می‌شود را می‌توان در سه بخش تقسیم بندی کرد. یک نوع متداول از این تقسیم بندی، کارهای بیرون سایت، کارهای درون سایت و مسائل فنی است. این سه بخش را ممکن است با عناوین سئو داخلی یا On Page ، سئو خارجی یا Off page و سئو تکنیکال بشناسید.

سئو داخلی یا On Page

در سئو داخلی، بهینه سازی صفحات داخل سایت را برای موتورهای جستجو برای رسیدن به بهترین جایگاه‌های گوگل و بیشتر شدن ترافیک سایت انجام می‌دهیم. اگر سواحل داخلی به خوبی انجام شود، موتورهای جستجو به راحتی سایت شما را پیدا می‌کنند و با درک موضوع آن، مطالب آن را به عنوان سایتی مفید برای کاربران نمایش می‌دهد. برای بهینه‌سازی داخلی سایت باید مواردی از جمله بهینه سازی url همه صفحات، تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی عناوین صفحات، رعایت ساختار نوشته، بهینه‌سازی انکر تکست‌ها، بررسی توضیحات متا دیسکریپشن، رعایت چگالی کلمات کلیدی، لینک سازی داخلی، بهینه سازی تصاویر و … را انجام دهید.

بریم یه case study عالی از سئو داخلی رو باهم ببینیم :

case study یک صفحه با رعایت نکات سئو داخلی

سئو خارجی یا Off Page

سئو خارجی را مکمل سئو داخلی سایت در نظر بگیرید. منظور از این جنبه سئو کارهایی است که در بیرون سایت یعنی شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های دیگر یا صفحات دیگر دامنه انجام می‌دهید تا اعتبار سایت شما افزایش پیدا کند. به صورت کلی سئو خارجی شامل لینک سازی خارجی یا همان بک لینک، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و … می‌شود.

سئو تکنیکال یا Technical SEO

از مهمترین کارهایی که در سئو تکنیکال انجام می‌شود می‌توان به تهیه گواهی ssl، استفاده از اسکیما، بررسی ریسپانسیو بودن صفحات، ایجاد سایت مپ، بررسی تکراری نبودن برگه‌ها، برطرف کردن لینک‌های شکسته و صفحات ۴۰۴، بررسی فایل robot.txt و بهینه‌سازی ساختار سایت برای ربات‌ها اشاره کرد. چون که به هر حال ربات‌های گوگل برای رتبه دهی به سایت شما نیاز است تا صفحات مختلف آن را بررسی کنند.

لیست کامل الگوریتم‌های گوگل

طرز کار گوگل را بهتر درک کنید

حتماً شما هم شنیده‌اید که سایت‌ها با توجه به ۲۰۰ معیار مختلف گوگل بررسی می‌شوند. این معیارها به الگوریتم‌ها برمی‌گردند که تاثیر زیادی در رتبه‌دهی سایت داشته و در این بخش هر کدام از آنها را توضیح می‌دهیم.

متخصص در حال تحقیق در مورد الگوریتم های گوگل

الگوریتم تپه گوگل Hilltop 2003

هدف این الگوریتم پیدا کردن سایت‌های مرجع و دایرکتوری‌های معتبر بود. این الگوریتم با این هدف معرفی شد تا بعد از شناسایی دایرکتوری‌های معتبر، فرصت خوبی در اختیار سایت‌های کوچک قرار دهد تا به جایگاه خوبی در نتایج جستجو برسند و گوگل بتواند سایت‌های معتبر دیگر را هم شناسایی کند.

الگوریتم کافئین گوگل 2010 Caffeine

سیستم ایندکس گوگل با الگوریتم کافئین اصلاح شد. در الگوریتم جدید صفحات به شکل موثرتری بررسی و ذخیره می‌شدند. یعنی با روی کار آمدن این الگوریتم گوگل صفحات بیشتری را در زمان کمتری ایندکس می‌کرد و در کنار سرعت خواندن اطلاعات،  اطلاعاتی که ربات‌های گوگل می‌توانستند در یک بازه زمانی مشخص بررسی کنند هم افزایش پیدا کرد.

الگوریتم پاندا Panda 2011

الگوریتم پاندا حساسیت زیادی روی محتوای متنی صفحات گوگل به خصوص متن‌های کپی شده، بی‌کیفیت و پر از تبلیغات دارد. صفحات جریمه شده توسط الگوریتم پاندا بعد از به روز رسانی و اصلاح شانس بازگشت به جایگاه قبلیشان را دارند.

الگوریتم پنگوئن penguin 2012

این الگوریتم با لینک اسپم مبارزه می‌کند. بعد از معرفی الگوریتم پنگوئن، سایت‌هایی که بک لینک‌های انبوهی از منابع اسپم و بی‌کیفیت دریافت کرده بودند از نتایج برتر جستجو حذف شدند. پس اگر می‌خواهید توسط این الگوریتم جریمه نشوید، همیشه از منابع معتبر و در ارتباط با موضوع سایت خودتان لینک بگیرید. در صورت جریمه شدن هم با پاک شدن سایت از صفحات بی‌محتوا و اسپم می‌توانید مشکل را حل کنید.

الگوریتم فرشنس Freshness 2012

این الگوریتم برای برطرف کردن مشکلات محتواهای قدیمی به وجود آمد. به صورت کلی الگوریتم فرشنس در مواردی که جدید بودن محتوا اهمیت دارد، تازگی محتوای صفحات را بررسی کرده و صفحات به روزتر را در نتایج جستجو بالاتر از سایرین قرار می‌دهد.

الگوریتم مرغ مگس خوار Hummingbird 2013

الگوریتم مرغ مگس خوار با سرعت و دقت کاری می‌کند که مرتبط‌ترین نتایج مربوط به جستجوی افراد برای آنها نمایش داده شود. این گونه فقط روی یک کلمه کلیدی خاص تمرکز نمی‌شود و ربات‌های گوگل واژه‌های هم معنی هم در نظر می‌گیرند. بعد از راه‌اندازی الگوریتم مرغ مگسخوار بسیاری از سایت‌هایی که روی کلمات کلیدی زیاده‌روی کرده بودند جریمه شدند و جایگاه‌های برتر به سایت‌هایی رسید که واقعاً برای رفع نیاز کاربران تلاش کرده بودند.

الگوریتم گورخر Zebra 2013

الگوریتم گورخر در واقع آپدیتی برای هسته گوگل است که فروشگاه‌های اینترنتی قلابی و بی‌کیفیت را از نتایج جستجو حذف می‌کنند. پس اگر فروشگاه اینترنتی شما استانداردهای لازم را ندارد و انتظارات اولیه کاربر را برآورده نمی‌کند، گوگل برای حفظ اعتبار خود شما را از نتایج گوگل حذف خواهد کرد.

الگوریتم دزد دریایی Pirate 2014

این الگوریتم مهم گوگل وظیفه شناسایی محتوای کپی یا همان دزدی را دارد. در واقع دزد دریایی برای مبارزه با نقض قانون کپی رایت روی کار آمد و تمرکز آن بیشتر روی محتواها و محصولات غیر رایگان بود تا محتواهای رایگانی که الگوریتم پاندا روی آنها نظارت دارد.

آپدیت‌های گوگل در طی سال‌ها

الگوریتم کبوتر pigeon 2014

تمرکز الگوریتم کبوتر روی نتایج مرتبط با مکان است. این الگوریتم یک فرصت عالی برای کسب و کارهای محلی بود تا در نتایج اول جستجوهای کاربران منطقه قرار بگیرند. به عنوان مثال شما با جستجوی رستوران‌های اطراف من، فقط به کسب و کارهای محلی اطرافتان دسترسی خواهید داشت.

الگوریتم Mobilegeddon 2015

این الگوریتم سیستم رتبه‌بندی جدیدی برای سایت‌ها در موبایل بود. به این معنی که الگوریتم موبایل گدون، سایت‌هایی که بهتر برای موبایل بهینه شده‌اند را در جستجوهای موبایلی در نتایج بالاتری نشان خواهد داد.

الگوریتم Mobile First Index 2016

همانطور که از نام الگوریتم می‌توانید حدس بزنید، گوگل نسخه موبایل سایت شما را به عنوان نسخه اصلی در نظر گرفته و ربات‌های آن که برای بررسی محتوا و ایندکس کردن به سایت سر می‌زنند، اول از همه نسخه موبایل سایت را بررسی خواهند کرد. اینگونه بود که نسخه موبایل سایت ملاک اصلی گوگل برای رتبه بندی شد و نسخه دسکتاپ در جایگاه دوم قرار گرفت.

الگوریتم رنک برین RankBrain 2016

از نظر تفسیر کلمات هم معنی و بررسی‌ها، الگوریتم رنک برین مشابه الگوریتم مرغ مگس خوار است اما بسیار پیشرفته‌تر و پیچیده‌تر این کار را انجام می‌دهد. تمرکز اصلی این الگوریتم تجربه کاربری بوده و معیارهای مهم آن نرخ کلیک، زمان حضور کاربر در صفحات و … است.

الگوریتم موش کور Possum 2016

الگوریتم موش کور روی سئو محلی تمرکز کرده و برای به دست آمدن رتبه بهتر در نتایج جستجو به کسب و کارهای محلی کمک می‌کند. قبل از معرفی این الگوریتم رقابت با برندهای شناخته شده برای کسب و کارهای کوچک سخت بود؛ ولی گوگل کاری کرد که نتایج محلی نزدیک به کاربر هم در هنگام جستجو نشان داده شود.

الگوریتم فرد Fred 2017

تمرکز الگوریتم فرد روی لینک‌های خارجی و تبلیغات موجود در سایت است. محتوای صفحات شما توسط این الگوریتم بررسی شده و میزان لینک‌های خارجی آن در هر قسمت اندازه گرفته می‌شود؛ پس اگر صفحات بی‌کیفیتی دارید که در آن تعداد زیادی لینک خارجی وجود دارد، الگوریتم فرد شما را جریمه خواهد کرد. از طرفی اگر محتوای صفحات سایت‌های تبلیغاتی کیفیت یا استانداردهای لازم را داشته باشند، حتی اگر به سایت‌های خارجی لینک بدهند جریمه نمی‌شود؛ پس به صورت کلی کیفیت محتوای صفحه اولویت دارد.

الگوریتم برت Bert 2017

این الگوریتم برای درک بهتر ریزه کاری‌های زبان انسان معرفی شد. تمرکز برت روی کلمات و جملات محاوره‌ای، نکات ریز دستوری و عبارت‌های طولانی است. برت می‌تواند مفهوم کلی یک کلمه را با بررسی بعد و قبل آن پیدا کند، حروف اضافه جمله را بررسی کرده و هدف کاربر را از جستجو درک کند.

الگوریتم پرافرسینگ Paraphrasing 2018

این الگوریتم با خلاصه کردن محتوای سایت آن را برای کاربرانی که از گوگل سوال می‌پرسند نمایش می‌دهد. به صورت کلی الگوریتم پرافرسینگ به سایت‌هایی که بیشتر حالت پرسش و پاسخ دارند، توجه می‌کند.

E-E-A-T چیست؟

آشنایی با سایر بخش‌های سئو

برای اولین بار در سال 2014 بود که گوگل EAT را به عنوان مخفف Expertise(تخصص) ، authoritativeness(اعتبار) و trustworthiness(قابلیت اعتماد) معرفی کرد. سپس در دسامبر سال 2022 مفهوم EAT را با افزودن یک E دیگر برای Experience (تجربه) تکمیل شد. برای واقعی‌تر شدن نتایج جستجو گوگل می‌خواهد با EEAT مشتریان بالقوه را در سطح وب به محتوایی تخصصی برساند که به همه سوالات آنها پاسخ می‌دهد. پارامتر experience همه تجربه‌های مستقیم نویسنده از سرویسی که استفاده می‌کرده، محصولی که خریداری کرده و تجربیات واقعی او از بازدید یک مکان یا تجربه‌های علمی در خصوص یک موضوع را شامل می‌شود. البته E دیگر عبارت EEAT مربوط به تخصص است که گوگل مطمئن می‌شود که نویسنده محتوا در موضوع خود متخصص باشد و در کنار دانش نظری، بتواند دانش عملی را با Experience منتقل کند.

فاکتورهای مختلف سئو

تفاوت SEO با SEM

عبارت SEM در واقع مخفف Search engine marketing به معنی بازاریابی موتورهای جستجو است که فعالیت‌های تبلیغاتی و بازاریابی سایت برای بهتر دیده شدن و درآمد بیشتر از نتایج ارگانیک را شامل می‌شود. در واقع SEM اقدامات پولی مثل انواع تبلیغات PPC و کارهایی که صاحب کسب و کار می‌تواند به رایگان خودش می‌تواند انجام دهد (مثل سئو) را شامل می‌شود. به صورت کلی SEM گستردگی بیشتری از سئو داشته و SEO زیر مجموعه آن محسوب می‌شود.

تفاوت SEO با PPC

عبارت ppc مخفف Pay Per Click به معنای تبلیغات کلیکی است. اصلی‌ترین فرق بین PPC و سئو این است که شما برای افزایش بازدید سایتتان در تبلیغات کلیکی به موتورهای جستجو پول پرداخت می‌کنید. نتایج به دست آمده از تبلیغات کلیکی سریع و قابل پیش بینی بوده اما سرمایه زیادی از طریق آن قابل بازگشت نیست اما سئو بازگشت سرمایه خیلی بهتری دارد ولی به آهستگی نتیجه می‌دهد و موفقیت آن ۱۰۰ درصد نیست. به صورت کلی هدف سئو هدایت ترافیک ارگانیک به سایت با بهینه سازی صفحات آن است، ولی شما می‌توانید با اجرا کردن تبلیغات کلیدی در کنار سئو تاکتیک هوشمندانه‌ای را ایجاد کنید.

اهداف سئو چیست؟

تا اینجای کار بارها اشاره شد که یکی از ‌راه‌های اصلی رسیدن به رتبه‌های برتر موتورهای جستجو، انجام بهینه سازی‌های مختلفی روی صفحات سایت تحت عنوان سئو است. در واقعه سئو برای ادامه حیات هر سایتی ضروری است اما هدف آن به بالا بردن رتبه سایت محدود نمی‌شود. از مهمترین اهداف سئو می‌توان به افزایش و حفظ اعتبار سایت با برندسازی و داشتن تبلیغاتی آسان و کم هزینه در راستای جلب رضایت کاربران اشاره کرد که به افزایش ترافیک سایت و کسب درآمد بیشتر منجر می‌شود.

فاکتورهای رتبه بندی در سئو

در رتبه‌بندی نتایج جستجو بیش از ۲۰۰ عامل وجود دارد که به صورت کلی توسط سئوکاران صحیح در نظر گرفته می‌شوند‌. مواردی که در بخش الگوریتم‌های گوگل اشاره شد باعث تغییر این عوامل شده و با هر به روز رسانی، متخصصین سئو با تست‌های مختلف بررسی می‌کنند که چه چیزی تغییر کرده است. فاکتورهای رتبه‌بندی در سئو را می‌توان در هفت گروه دامنه، سرعت، سئو داخلی، برندینگ، سئو خارجی، بک لینک و تعامل کاربر با سایت قرار داد که هر کدام نیاز بررسی مفصل و جداگانه‌ای دارند.

برای مطالعه کامل می توانید به مقاله فاکتورهای رتبه بندی گوگل مراجعه کنید.

مزایای سئو سایت

متخصص سئو کیست؟

متخصص سئو روی همه فعالیت‌هایی که در حوزه بهینه سازی سایت و سئو صورت می‌گیرد تسلط داشته و با الگوریتم‌های گوگل آشنایی کامل و عملی دارد. این دانش به کارشناس سئو کمک می‌کند تا بتواند با برنامه ریزی و تدوین استراتژی موثر برای صفحات مهم سایت، آنها را به رتبه‌های برتر گوگل برساند. همچنین این فرد باید مهارت مدیریت زمان در اجرای پروژه، آشنایی با سیستم‌های مدیریت محتوا، هاست و تا حدودی زبان‌های برنامه‌نویسی، داشتن استراتژی برای تولید محتوا، لینک سازی و دانش استفاده مناسب از ابزارهای تخصصی سئو مثل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس، گوگل ادز سایر نرم‌افزارهای سئو را داشته باشد.

مشاور سئو کیست؟

مشاور سئو را فردی در نظر بگیرید که بهترین روش‌های این حوزه را می‌شناسد و می‌تواند به فرایند آن سرعت ببخشد. آنها بر اساس سابقه، تجربه و بررسی‌هایی که داشته‌اند، بهترین راه را به شما نشان می‌دهند. توجه داشته باشید که برای همه کسب و کارها نمی‌توان یک نسخه پیچید و رسیدن به جایگاه‌های مختلف، روش‌های متنوعی را می‌طلبد. مشاور سئو با بهترین کلمات کلیدی حوزه شما آشنایی داشته و احتمالا قبلاً با سایت‌های مشابه کار کرده است، برای همین به راحتی می‌تواند برای بخش‌های مختلف سایت شما برنامه‌ریزی کند.

آموزش سئو

قبل از یادگیری سئو باید به چند نکته توجه داشته باشید تا بین صدها مقاله آموزشی، دوره و نکات مختلف گیج نشوید. قدم اول آموزش سئو یادگیری اصول و کلیات آن است. قسمتی از این مفاهیم با دیگر حوزه‌های دیجیتال مارکتینگ مثل طراحی سایت، رابط کاربری و تولید محتوا همپوشانی دارد، یعنی سئو تخصصی مستقل محسوب نمی‌شود. اول به سراغ مطالب تایید شده و دستورالعمل‌های گوگل بروید. اینگونه مواردی را یاد می‌گیرید که تاثیر قطعی و نتیجه موثری دارند.

سئو نیاز به داده‌ها، آمار و تحلیلگری دارد. هر کاری امکان تاثیر مثبت روی سئو سایت را دارد اما فقط زمانی آن را به دیگران توصیه می‌کنیم که به شکل گسترده‌ای بررسی و آزمایش شود. توصیه‌ها و تکنیک‌های سئو با توجه به حوزه کاری متغیر هستند. مثلاً نکاتی در سایت‌های سلامت و پزشکی رعایت می‌شود که در سایت‌های مجله‌ای اهمیت ندارد‌. در نهایت توجه داشته باشید که بیشتر منابع سئو شامل تحلیل‌های منتشر شده در اینترنت یا سایت‌هایی به زبان انگلیسی هستند؛ پس بدون آشنایی با زبان انگلیسی کار شما کمی سخت می‌شود.

یادگیری و بکارگیری سئو

آشنایی با مراحل برون سپاری سئو، یادگیری سئو و بکارگیری دانش سئویی

در این بخش بررسی می‌کنیم که شخص مناسب برای سئو سایت را چگونه انتخاب کنیم؟ در صورتی که خودتان بخواهید سئو سایت را دست بگیرید یا دوست دارید از سئو کسب درآمد کنید؛ چه مراحل و مراجعی برای یادگیری سئو وجود دارد؟ وضعیت بازار کار و چشم انداز شغلی سئو چگونه است؟ در ادامه به همه این موارد پاسخ می‌دهیم، با شاخص‌های کلیدی عملکرد در سئو آشنا می‌شوید و یادمی‌گیرید چگونه داده‌ها را تحلیل کرده و بر اساس آن اقدام کنید.

سئو سایت را چه کسی بهتر است انجام دهد؟

سئو سایت شاید در مفهوم ساده باشد ولی در اجرا پیچیدگی‌های مختلفی دارد. در واقع سئو شامل مجموعه‌ای از فعالیت‌های متنوع و مستمری است که اجرای آن نیازمند تجربه و دانش تخصصی است. تصمیم گیری درباره شخص مناسب برای سئو سایت، وابسته به سه پارامتر اصلی زمان، منابع انسانی و بودجه می‌باشد.

سئو سایت توسط مالک کسب و کار

در این روش مالک کسب و کار شخصا یادگیری سئو را شروع کرده و برای رسیدن به بهترین نتیجه باید بخش مهمی از زمان و انرژی خود را صرف این کار کند. معمولاً کسب و کارهای نوپا که هنوز بودجه کافی برای سرمایه‌گذاری در سئو را ندارند، به سراغ این روش می‌روند و بعد از اینکه به موفقیت‌های کوچکی دست یافتند و بودجه بیشتری در اختیارشان قرار گرفت، استراتژی خود را تغییر می‌دهند.

برون سپاری سئو

اگر کسب و کاری اهمیت سئو را به خوبی درک کرده باشد و برای تامین هزینه‌های آن بودجه کافی داشته باشد؛ سپردن سئو سایت به یک شخص یا تیمی معتبر، بهترین روش برای نتیجه گرفتن از سایت است. این کار دردسرهای روش اول برای آزمون و خطای رسیدن به نتیجه مطلوب را ندارد.

تشکیل تیم داخلی سئو

شرکت‌هایی که بیشتر از ۳۰ کارمند دارند، با تشکیل تیمی از اعضای داخل شرکت برای سئو و دیجیتال مارکتینگ، می‌توانند انعطاف پذیری و سرعت عمل خود را در تصمیم گیری و اجرای استراتژی‌های سئو افزایش دهند. البته این روش ممکن است هزینه‌های خیلی بیشتری نسبت به برون سپاری سئو داشته باشد ولی مزایایی مثل بازدهی بالا و کنترل بیشتر روی فرایند را دارد.

ترکیب مشاور حرفه‌ای سئو و تیم داخلی

سازمان‌هایی که بیشتر از ۱۰۰ کارمند دارند، معمولاً در حوزه‌های رقابتی مثل ارز دیجیتال، گردشگری و … فعالیت می‌کنند؛ در این شرکت‌ها سئو بخش مهمی در بازاریابی آنها داشته و تشکیل یک تیم داخلی کفایت نمی‌کند. معمولا در این شرایط بهتر است از مشاوران حرفه‌ای سئو برای تقویت تیم و تصمیم گیری بهتر استفاده کنید.

فرقی نمی‌کند کدام حالت مناسب وضعیت شما باشد؛ از آموزش فردی و سازمانی گرفته تا سپردن کامل پروژه به تیم متخصص سئو و مشاوره حرفه‌ای؛ می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر به صفحه خدمات سئو سایت ما مراجعه کنید.

بهترین 
روش 
یادگیری سئو

بهترین روش یادگیری سئو

اگر تصمیم دارید که سئو سایت را خودتان به دست بگیرید یا تیم داخلی قدرتمندی بسازید؛ آموزش سئو از مرجعی معتبر مثل نوترون وب و شرکت در دوره‌های تخصصی ما، می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.

معمولاً وقتی که به دنبال یادگیری موضوع خاصی هستید، با مقاله آموزشی مواجه می‌شوید که اطلاعات خوب اما محدودی دارد. مطالعه این مقاله برای آشنایی شما با این مبحث بسیار خوب است اما باید سراغ مقالات تخصصی و آموزش‌های بیشتری بروید.

البته با اینکه مطالعه مطالب آموزشی می‌تواند مفید و ارزشمند باشد، یک ایراد اساسی هم دارد؛ معمولاً در این روش یادگیری بعد از مدتی مطالب در ذهن شما دچار پراکندگی و تناقض می‌شوند. برای جلوگیری از این اتفاق توصیه می‌کنیم بعد از آشنایی با مفاهیم اولیه سئو، به سراغ منابع جامع، دوره‌های تخصصی یا حتی کتاب‌های آموزشی بروید. در ادامه برخی از بهترین مسیرها برای یادگیری سئو را مرور می‌کنیم.

مطالعه یک کتاب مرجع

کتاب‌های الکترونیکی زیادی در اینترنت پیدا می‌شوند که مفاهیم عمومی و اولیه سئو را به شما آموزش می‌دهند. مطالعه کتاب به کمک شما می‌آید که خیلی سریع اصطلاحات رایج این حوزه را بشناسید و خودتان بهترین مسیر را برای ادامه یادگیری سئو پیدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم مقاله کتاب آموزش سئو را مطالعه کنید.

یادگیری از طریق ویدیوها یا مقالات تخصصی

بعد از مطالعه کتاب، شما مرحله آشنایی با مفاهیم اولیه را به خوبی پشت سر می‌گذارید؛ بعد از آن بهتر است وقت بیشتری را برای قسمت‌های تخصصی سئو اختصاص داده و ویدیوها یا مقالات تخصصی مرتبط با موضوع مورد نظر را مطالعه کنید.

شرکت در دوره‌های آموزش سئو

وقتی که در حوزه سئو دانش و تجربه نسبی را کسب کردید، برای صرفه‌جویی در زمان و پوشش دادن همه قسمت‌های سئو توصیه می‌کنیم در دوره‌های تخصصی آموزش سئو شرکت کنید تا در زمان کوتاه، دانش شما تکمیل شده و تکنیک‌های کاربردی زیادی یاد بگیرید.

تیم نوترون وب در تلاش است با طراحی دوره جامع سئو این فرصت را در اختیار شما قرار دهد که فرایند یادگیری را به صورت کاملاً حرفه‌ای در کمترین زمان ممکن به پایان برسانید.

سئو به عنوان شغل و مسیر پیشرفت در آن

فعالیت در حوزه سئو به عنوان شغل اصلی و تبدیل شدن به کارشناس و متخصص سئو، تعریف اولیه ساده‌ای دارد متخصص سئو فردی حرفه‌ای است که به کمک سایت‌ها می‌آید تا در نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری داشته باشند. مسئولیت‌های یک کارشناس سئو با توجه به پیچیدگی و اندازه سایت می‌تواند متفاوت باشد، اما معمولاً شامل موارد زیر می‌شود:

  • فرایند تحقیق کلمات کلیدی برای رسیدن به عباراتی که افراد در جستجوی خدمات یا محصولات سایت مورد نظر استفاده می‌کنند.
  • بررسی و بهبود ساختار سایت برای آسان‌تر کردن فرآیند بررسی ربات‌های موتورهای جستجو
  • بهینه سازی محتوای سایت برای کلمات کلیدی مشخص شده (که شامل بهینه سازی متن، متا دیسکریپشن و عناوین می‌شود)
  • نظارت روی رتبه صفحات سایت در نتایج جستجوی گوگل و ایجاد تغییرات لازم
  • رفع هرگونه مشکل فنی که روی اعتبار و رتبه سایت تاثیر بگذارد

علاوه بر این موارد، کارشناس سئو باید مهارت‌های تحلیلی و حل مسئله خوبی هم داشته باشد تا در بازار کار سئو به موفقیت برسد. این افراد باید بتوانند مشکلات فنی که عملکرد سایت را تحت تاثیر قرار می‌دهند را شناسایی و برطرف کرده و همچنین نتایج تلاش‌ها و فعالیت‌های خود را اندازه‌گیری و ردیابی کنند.

تبدیل شدن به یک کارشناس سئو

یکی از بهترین روش‌ها برای تبدیل شدن به یک متخصص سئو، شرکت در کارگاه‌ها یا دوره‌های آنلاین است. به علاوه گواهینامه‌های متعددی در سرویس‌هایی مثل coursera، udemy و لینکدین موجود است که به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را به کارفرمایان نشان دهید.

بعد از اینکه مهارت‌های لازم را به دست آوردید، باید به دنبال موقعیت شغلی به عنوان متخصص سئو بگردید. آگهی‌های متعددی برای همکاری در تیم‌های دیجیتال مارکتینگ داخلی، شرکت‌های توسعه وب و آژانس‌های بازاریابی دیجیتال وجود دارد. همچنین می‌توانید در شروع کار به صورت فریلنسری برای کسب و کارهای کوچک شروع به کار کنید یا حتی کسب و کار خودتان را راه‌اندازی کنید.

بازار کار سئو و چشم انداز شغلی

در سال‌های آینده انتظار داریم که بازار کار سئو بزرگتر شود. چون که به طور فزاینده‌ای شاهد افزایش کسب و کارهای آنلاینی هستیم که از اهمیت سئو برای افزایش ترافیک سایت خود آگاهند. به همین دلیل همیشه فرصت‌های شغلی زیادی برای کارشناسان سئو وجود دارد. در صورتی که به فعالیت در حوزه سئو علاقه دارید، کارهایی هستند که با انجام آنها شانس موفقیت شما بیشتر می‌شود. ابتدا از راه‌هایی که گفتیم مهارت و دانش لازم را به دست آورید، سپس تا جایی که می‌توانید تجربه کسب کنید (چه از طریق فعالیت به صورت کارآموز باشد و چه از طریق شرکت در پروژه‌های کوچک) در نهایت حتماً با بقیه کارشناسان سئو ارتباط برقرار کنید و همیشه از ترندها و اتفاقات این حوزه اطلاع داشته باشید.

بررسی وضعیت سئو سایت

بررسی وضعیت سئو سایت

اولین قدم بهبود عملکرد سایت، تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی آن است تا قسمت‌های مهم نیازمند بهینه سازی را شناسایی کنید. برای آنالیز سئو سایت، تعداد زیادی ابزار وجود دارد که در ادامه برخی از محبوب‌ترین آنها را معرفی می‌کنیم

  • Google Search Console : این ابزار اطلاعاتی درباره وضعیت و نحوه عملکرد سایت شما ارائه می‌دهد.
  • SEMrush : در این ابزار آنالیز کاملی از وضعیت سئو سایت در اختیارتان قرار می‌گیرد و از طریق آن می‌توانید علاوه بر تحقیق کلمات کلیدی‌، وضعیت بک لینک خودتان و رقبا را بررسی کنید.
  • Ahrefs :این ابزار شباهت زیادی به SEMrush دارد. اما برخی از قابلیت‌های ویژه آن برای بررسی وضعیت سئو سایت شما و رقبا می‌تواند کاربردی باشد.
  • MOZ : از طریق این سرویس می‌توانید انواع نیازهای خود را از جمله رسیدن به استراتژی لینک سازی داخلی، آنالیز بک لینک، تحقیق کلمه کلیدی و … را انجام دهید.
 

پارامترهای کلیدی عملکرد در سئو (KPI)

در حوزه سئو تعدادی شاخص‌های کلیدی عملکرد یا همان KPIها وجود دارند که می‌توانید برای بررسی عملکرد سئو سایت از آنها استفاده کنید. در ادامه برخی از مهم‌ترین KPI ها را معرفی می‌کنیم:

  • نرخ تبدیل این مورد یعنی درصد کاربرانی که اقدام مورد نظرتان را در سایت انجام می‌دهند. مثل ثبت نام در سایت یا خرید.
  • نرخ کلیک (CTR) در این شاخص نسبت کلیک کاربران به میزان دیده شدن سایت در نتایج جستجو بیان می‌شود.
  • رتبه در نتایج جستجو در این شاخص رتبه صفحات سایت شما در نتایج جستجو برای کلمات کلیدی بیان می‌شود.
  • میزان ترافیک ارگانیک یعنی تعداد کاربرانی که از طریق موتورهای جستجو به سایت شما وارد می‌شوند.
 

تحلیل و اقدام بر اساس داده‌ها

بعد از اینکه داده‌های مورد نیاز درباره عملکرد سئو سایت را جمع آوری کردید، باید پس از تحلیل، بر اساس آنها عمل کنید. یعنی قسمت‌هایی از سایت که نیاز به بهینه سازی دارند را شناسایی کرده و استراتژی مناسب برای بهبود آن بخش تعیین کنید. توجه داشته باشید که هدف باید واقع بینانه باشد؛ یعنی انتظار نداشته باشید که یک شبه نتیجه همه تلاش‌های خود را ببینید. افزایش رتبه صفحات شما در نتایج جستجو نیاز به صبر و زمان قابل توجهی دارد.

بعد از آن باید روی مهم‌ترین شاخص‌های کلیدی عملکرد تمرکز کنید. رسیدن به مقدار بهینه در همه KPIها کار آسانی نیست. پس توصیه می‌کنیم روی آنهایی که برای اهداف تجاری شما اهمیت بیشتری دارند تمرکز کنید.  ادامه پیشرفت کار را در طول زمان بررسی کرده تا بفهمید چه استراتژی‌هایی جواب داده‌اند و چه بخش‌هایی نیاز به تغییر دارند.

جمع بندی

در این مطلب از نوترون وب همه مواردی که برای آشنایی با سئو لازم بود بدانید را جمع آوری کردیم. اما چیزی که در این بین اهمیت دارد ماهیت پویای الگوریتم‌ها و رقابت دائمی بین کسب و کارهای مختلف برای داشتن بهترین جایگاه در نتایج جستجوی گوگل است؛ پس برای رسیدن به موفقیت نیاز به یک استراتژی بلند مدت و دائمی دارید. یعنی وضعیت سایت شما و رقبا باید به صورت مستمر مورد بررسی قرار بگیرد؛ از طرفی به روز بودن اطلاعات و آگاهی از آخرین تغییرات گوگل امری ضروری است تا در این رقابت عقب نیفتید.

FAQ

سوالات متداول

اگر سوالات شما در این بخش نبود و یا نیاز به مشاوره رایگان داشتید حتما با کارشناسان تیم نوترون وب تماس بگیرید.

سئو یا search engine optimization یکی از کانال های اصلی بازاریابی درونگرا است و به معنی بهینه سازی یک سایت برای موتورهای جستجو از جمله گوگل است که این فرایند در گذر زمان باعث قرار گرفتن سایت شما در بین رتبه های برتر گوگل شده و افزایش بازدید و فروش را در پی خواهد داشت.

به طور کلی سئو شامل 3 بخش اصلی است : سئو داخلی یا on page seo ، سئو فنی یا technical seo و سئو خارجی یا off page seo

تیم نوترون وب کامل ترین دوره آموزش سئو زبان فارسی را به همین دلیل آماده کرده است. اگر قصد دارید به یک متخصص حرفه ای سئو تبدیل شوید و هر کلمه ای را با تدوین استراتژی در زمانبندی مناسب به رتبه های برتر گوگل برسانید، جای شما در این دوره آموزشی خالیست.

سئو سایت یک تخصص نوین مبتنی بر آخرین آپدیت های الگوریتم گوگل است و بدون تجربه نمی توان با انجام بخش هایی از سئو بر اساس یک چک لیست از قبل تنظیم شده به رتبه خوبی رسید. پیشنهاد می‌کنیم از خدمات سئو سایت تیم ما استفاده کنید و سال ها در صدر نتایج جستجوی گوگل بدرخشید.

تبلیغات گوگل یا گوگل ادز یکی از خدمات گوگل است که سایت شما با پرداخت مبلغی به گوگل به ازای هر کلیک در صفحه اول نمایش داده می‌شود و به محض تمام شدن بودجه محو خواهد شد. در مقابل سئو یک سرمایه گذاری بلند مدت است که بعد از 9 الی 12 ماه رتبه سایت شما تثبیت شده و مدت ها میتوانید از این راه کسب درآمد کنید.

برای موفقیت در سئو لازم است ابتدا آموزش کاملی را مشاهده کنید. در ادامه با تمرین روی سایت شخصی خود به کسب تجربه برسید و در کنار آن دائما آخرین اخبار سئو را دنبال کنید و از آپدیت های گوگل آگاه باشید. فراموش نکنید متوقف کردن یادگیری در مهارت سئو، شما را از این اکوسیستم برای همیشه حذف خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://notronweb.com/?p=16320