فاکتورهای رتبه بندی گوگل
فاکتورهای زیادی برای رساندن صفحات سایت به رتبههای برتر نتایج جستجوی گوگل وجود دارند که هر سال دچار تغییرات مختلفی میشوند؛ گاهی بعضی از این فاکتورهای قدیمی منسوخ میشوند یا حتی مواردی هم هستند که اشتباها به عنوان فاکتورهای سئو معروف شدهاند. در ادامه بیش از ۲۰۰ فاکتور سئو را معرفی میکنیم که بر اساس تجربیات سئوکاران و مستندات گوگل، تاثیر آنها روی سئو و بهینهسازی سایت از جنبههای مختلف بررسی میشود.
فاکتورهای مرتبط با محتوای صفحات سایت
مفید بودن محتوا
گوگل میتواند محتوای مفید و با کیفیت را تشخیص دهد، پس سعی کنید محتوای صفحات سایت همه ویژگیهای کیفی که در ادامه به آن اشاره میکنیم را داشته باشند و برای کاربر مفید واقع شوند.
کاربرپسند بودن صفحه
بر اساس سند راهنمای کیفیت گوگل، صفحات با کیفیت باعث میشود که محتوای اصلی شما به خوبی توسط کاربران دیده شود. User Friendly یا کار در پسند بودن هم یکی از ویژگیهای مهم کیفی صفحات است.
عمر صفحات
با اینکه گوگل محتوای جدید را بیشتر دوست دارد، اما صفحات قدیمی که به صورت منظم آپدیت میشوند، نسبت به یک صفحه جدید وضعیت بهتری دارد.
وجود کلمات کلیدی فرعی
در صورتی که یک صفحه بتواند روی چند کلمه کلیدی متفاوت رتبه داشته باشد، این حالت به گوگل نشان میدهد که کیفیت محتوای صفحه مورد نظر در سطح بالایی قرار دارد. در واقع گوگل در داکیومنتی به اسم how search works گفته که به دنبال سایتهایی است که کاربران زیادی برای جستجوهای مشابه به سراغ آنها میروند.
بیش از حد نبودن لینکهای خروجی
لینکهای خروجی بعضی از صفحات به قدری زیاد است که باعث مبهم شدن محتوا میشود و حواس کاربران از اصل محتوا پرت میشود.
اولویتی که صفحه در Sitemap دارد
در سئو ترتیب صفحات سایت در فایل سایت مپ هم اهمیت دارد. اگر میخواهید گوگل به صفحهای توجه بیشتری داشته باشد، توصیه میکنیم اولویت بالاتری در فایل سایت مپ به آن اختصاص دهید.
وجود لیستها و فهرستهای شمارهای
به کارگیری لیستهای شماره گذاری شده به صورت بالت پوینت و اعداد در محتوا به کاربر کمک میکند که محتوا را راحتتر بخواند و صفحه کاربر پسندتر داشته باشید. گوگل هم به محتوایی مرتب، با نشانهها و شمارهها، بیشتر اهمیت میدهد.
استناد به مراجع و منابع معتبر
این گونه استناد کردنها به همان شکلی که در مقالات پژوهشی انجام میشود، ممکن است باعث شود که گوگل آن را به عنوان نشانهای از کیفیت بالای سایت تلقی کند. بر اساس راهنمای کیفیت گوگل، منابع موجود در یک صفحه با دقت بالایی از نظر تخصصی و معتبر بودن آنالیز میشوند. اما خود گوگل بکارگیری لینکهای خارجی به عنوان عامل تاثیرگذار در رتبهبندی سایت را رد میکند.
تاثیر رشته URL یا URL String
دستهبندی قرار گرفته در رشته url توسط گوگل خوانده شده و به درک بهتر او درباره ماهیت صفحه کمک میکند.
وجود کلمه کلیدی در url صفحه
اگر url صفحه شما کلمه کلیدی داشته باشد، سیگنال دیگری درباره موضوع صفحه به گوگل میدهید. حتی خود گوگل هم این مورد را به عنوان فاکتوری خیلی کوچک در رتبهبندی صفحات سایت عنوان کرده است. برای مثال در عکس زیر url مقاله کور وب ویتال سایت مشخصه که به صورت core-web-vitals نوشته شده.
دستهبندی کردن صفحات سایت
صفحات قرار گرفته در یک دستهبندی مشخص، رتبه بهتری در نتایج جستجوی گوگل میگیرند؛ چون که سیگنال مرتبط بودن دیگری برای گوگل ارسال میشود و ارتباط موضوع صفحه را با دستهبندی که در آن قرار گرفته میفهمد. به این ترتیب صفحاتی که در دستهبندی مرتبط قرار میگیرند رتبه خیلی بهتر از صفحاتی در دستهبندی نامربوط خواهند داشت.
تاثیر ویراستار روی رتبه صفحات
این مورد هیچ وقت تایید نشد اما گوگل حق انحصاری یک patents را ثبت کرده که باعث میشود هرچه نویسنده محتوا تخصص بیشتری در امر نوشتن داشته باشد و محتواهای تولید شده توسط او کاربر پسندتر باشد، گوگل برای نوشتههای او امتیاز ویژهای لحاظ کند.
بهترین نمونه از باکس نویسنده رو در سایت healthline میبینیم که اطلاعات نویسنده به صورت کامل قرار داده شده.
مسیر url
اعتبار صفحهای که url آن به آدرس اصلی سایت نزدیکتر باشد، نسبت به آنهایی که در عمق معماری سایت قرار دارند بیشتر است.
طول url صفحه
صفحاتی که url آنها بیش از حد طولانی است، شناسایی شدنشان توسط رباتهای گوگل ممکن است دچار مشکل شود. همچنین بررسیها نشان داده که urlهای کوتاه بیشتر در صفحه نتایج جستجوی گوگل دیده میشوند.
تاثیر page rank یا امتیاز صفحه
به صورت کلی امتیاز صفحه نقش زیادی در سئو سایت ندارد و به بهینه سازی آن کمک نمیکند؛ اما برخی از منابع سئو گزارش کردهاند که صفحاتی با اعتبار بیشتر، امتیاز بهتری در گوگل نسبت به صفحاتی که تازه منتشر شدهاند، دارند.
اعتبار دامنه یا Domain Authority
اگر دو صفحه در همه موارد یکسان باشند، صفحهای با اعتبار دامنه بالاتر، رتبه بهتری از صفحهای با اعتبار دامنه پایینتر خواهد داشت.
خطاهای html
کدنویسی نامرتب یا بیشتر خطاهای html ممکن است به عنوان نشانهای از پایین بودن کیفیت سایت تلقی شوند. البته صحبتهای زیادی در این باره شده و در خدمات سئو تجربه کردهایم که سایتهایی با کد نویسی درست و اصول رتبه بهتری در نتایج جستجوی گوگل داشتهاند.
لینکهای وابسته یا Affiliate
این گونه لینکهای وابسته معمولاً روی رتبهبندی سایت تاثیر زیادی ندارند؛ اما در صورت افزایش تعداد آنها، احتمال دارد الگوریتم گوگل به بقیه سیگنالهای کیفیت توجه بیشتری کند تا مطمئن شود شما وابسته به سایت دیگری نیستید.
میزان خوانایی صفحات
بدون شک گوگل به تخمین سطح خوانایی صفحات میپردازد و آماری از این پارامتر را در اختیار شما قرار میدهد ولی مشخص نیست این اطلاعات دقیقاً چه استفادهای دارند.
تاثیر لینکهای شکسته
منظور از لینکهای شکسته آدرسهای لینک تغییر کرده یا حذف شدهاند که کاربر را به صفحه ارور ۴۰۴ میکشانند. زمانی که تعداد لینکهای شکسته در یک صفحه افزایش پیدا کند، گوگل این برداشت را میکند که سایت مورد نظر به حال خود رها شده و همین موضوع روی پیج رنک شما تاثیر منفی میگذارد. در راهنمای رتبهبندی گوگل آمده است که از لینکهای شکسته برای آنالیز کیفیت صفحه اصلی استفاده میشود.
کیفیت لینکهای داخلی صفحات سایت
در مشاوره سئو تاکید میکنیم که در لینک سازی داخلی، لینک دادن از صفحات قدرتمند، تاثیر بسیار بیشتری در مقایسه با لینک دادن از صفحاتی با پیج رنک ضعیف دارد.
تعداد لینکهای داخلی که به یک صفحه داده میشود
در صورت ارتباط صفحات، تعداد لینکهای داخلی که از آنها به یک صفحه داده میشود، باعث افزایش ارزش آن صفحه پیش گوگل میشود. به صورت کلی زیاد بودن لینک داخلی نشان دهنده اهمیت بیشتر صفحه لینک گیرنده است.
توی عکس بالا تعداد لینک های داخلی مقاله انکرتکست 8 عدد بوده و از 14 صفحه سایت هم لینک داخلی گرفته که واقعا خوبه.
استفاده از عناصر چند رسانهای
اگر از صفحات سایت خود از فیلمها، تصاویر و بقیه عناصر چند رسانهای استفاده کنید، سیگنالی مبنی بر کیفیت بالای محتوای تولید شده توسط شما به گوگل ارسال میشود که روی تعیین رتبه آن نقش دارد.
تاثیر تعداد لینکهای خروجی
اگر از لینکهای خروجی فالو بیش از حد استفاده کنید، امکان دارد روی رتبه سایت شما تاثیر منفی داشته باشد.
محتوای مخفی شده پشت تبها
آیا کاربران سایت برای دیدن محتوای شما باید روی تبها کلیک کنند؟ در صورتی که جواب مثبت است باید بدانید بر اساس اعلام گوگل ممکن است اینگونه محتواها ایندکس نشوند.
محتوای مخفی شده در موبایل
محتوایی که در حالت ریسپانسیو موبایل پنهان میشود ممکن است نسبت به محتوای در دید کاربر، ایندکس نشده یا تاثیر کمتری داشته باشد.
محتوای تکمیلی که مفید باشد
در اینجا منظور از محتوای تکمیلی، مطالب وبلاگ، لینکهای داخلی یا محصولاتی است که کاربر را به مشاهده بقیه صفحات سایت ترغیب میکند. در واقع محتوای تکمیلی، پارامتری از کیفیت صفحه سایت شماست که به یکی از عوامل تاثیرگذار در رتبهبندی صفحات تبدیل میشود.
امکان استفاده در موبایل
بر اساس الگوریتم Mobile First Index، سایتهایی که کاربران موبایل بدون مشکل از آنها استفاده کنند، امتیاز بیشتری خواهند داشت.
Mobile Friendly یا بهینه سازی برای موبایل
بر اساس الگوریتم Mobilgeddon، سایتهای بهینه شده برای موبایل پیش گوگل اعتبار بیشتری خواهند داشت.
کپی نبودن محتوا
در صورتی که محتوای منتشر شده در صفحات سایت شما یونیک و اورجینال باشد، مورد لطف و رحمت الگوریتمهای مختلف گوگل قرار میگیرید؛ اما با سئو محتوا کپی امکان جریمه شدن و حتی ایندکس نشدن صفحات شما وجود دارد.
برای چک کردن کپی بودن محتوا راه های مختلفی وجود دارد. برای مثال ما مقاله بازاریابی محتوا را با کمک سایت https://www.duplichecker.com/ بررسی کردیم که همانطور که در تصویر مشخص است ابزار تنها محتوای اصلی را به عنوان محتوای مشابه تشخیص داده و میتوان فهمید که محتوا کاملا یونیک نگارش شده است.
درست بودن املا و دستور زبان
استفاده صحیح از املا و گرامر یکی از نشانههای کیفیت محتوای سایت است. رباتهای گوگل به خوبی اشتباه بودن نگارش محتوا را متوجه میشوند و احتمالاً آن را در سئو سایت تاثیر میدهند. به صورت کلی باید سعی کنید با بینقص بودن محتوا سیگنالهای مثبتی برای گوگل درباره کیفیت چیزی که در اختیار کاربران قرار میدهید، بفرستید.
حوزه فعالیت سایت با لینکهای خارجی آن هماهنگ باشد
به صورت کلی مشترک بودن حوزه فعالیت سایت با لینکهای خارجی که میدهد از موارد مهمی است که در آموزش سئو روی آن تاکید میکنیم. اصلاً الگوریتم هیل تاپ گوگل با هدف بررسی زمینه فعالیت لینکها و میزان تخصص سایتها روی کار آمده تا به عنوان سیگنالی برای رتبه بندی صفحات از این اطلاعات استفاده کند. پس در زمان لینک دادن به صفحات دیگر حتماً توجه داشته باشید که به یک سایت معتبر و مرتبط لینک دهید تا گوگل درباره حوزه فعالیت شما هم دچار سوء تفاهم نشود.
تاثیری که لینکهای خارجی میگذارند
بسیاری از کارشناسان سئو تاکید دارند که لینک دادن به سایتهای معتبر باعث افزایش رتبه سایت در گوگل خواهد شد. بررسیها و تحقیقات مختلف در این سالها نشان داده که این موضوع واقعاً تاثیر زیادی روی بهبود سئو سایتها گذاشته است.
استفاده از کلمات کلیدی در تگهای h۲ و h۳
این حرکت باعث درک بهتر گوگل از ساختار صفحه میشود و تاثیر مثبت آن را در سئو سایت مشاهده خواهید کرد. جان مولر(معاون ارشد گوگل) گفته است که موتور جستجوی گوگل از طریق تگهای هدینگ صفحات سایت به درک بهتری از محتوای قرار گرفته در آن میرسد. در جدول محتوایی زیر تگهای h۲ و h۳ مقاله ای با کلمه کلیدی “بازاریابی محتوایی” نمایش داده شده است که می توان تشخیص داد که کلمه کلیدی در عنوان های صفحه به کار رفته است.
به روز بودن تاریخ انتشار صفحه
در صورتی که تاریخ انتشار صفحات سایت را به صورت منظم آپدیت کنید، سیگنالهای مبنی بر جدید بودن محتوا به گوگل میفرستید. با این حرکت محتوای شما به چشم رباتهای گوگل تازه به نظر میرسد و ممکن است شاهد افزایش رتبه آن در صفحه نتایج جستجوی گوگل باشید.
وجود کلمات کلیدی در پاراگراف اول
سایت معتبر ahrefs گفته که به صورت طبیعی و حداقل یک بار در پاراگراف اول از کلمات کلیدی استفاده کنید. با این حرکت سیگنال خوبی درباره کیفیت محتوای صفحه به گوگل میفرستید که باعث بهبود رتبهبندی صفحه مورد نظر میشود.
آپدیت کردن محتوا
یکی از پارامترهای مهم در فاکتورهای رتبهبندی گوگل، اضافه کردن محتوای جدید به مطالب قبلی سایت است. یعنی شما با به روز کردن مطالب قدیمی میتوانید رتبه صفحه خود را در نتایج گوگل بهبود دهید. همچنین گوگل با معرفی الگوریتم فرشنس، نشان داد که برای این موضوع اهمیت زیادی قائل میشود.
منتشر کردن محتوای جدید
در بلاگ رسمی گوگل آمده است که این موتور جستجو با الگوریتم کافئین همه محتواهای به روز شده یا تازه منتشر شده را بررسی میکند و محتوای جدید و تازه را در اولویت خود قرار میدهد. گوگل در همه حوزهها تلاش خود را میکند تا جدیدترین محتواها را در اختیار افراد قرار دهد و به همین دلیل تاریخ به روز رسانی محتوا هم یکی از عوامل تاثیرگذار در رتبهبندی صفحات عنوان کردیم.
بهینه بودن تصاویر سایت
بر اساس مستندات رسمی که گوگل درباره سئو تصاویر ارائه کرده، مواردی مثل ابعاد، توضیحات، متن جایگزین و … سیگنالهایی برای درک بهتر رباتهای گوگل از محتوای صفحه ارسال میکنند.
وجود تگ کنونیکال
بر اساس اسناد رسمی گوگل اگر در صفحات سایت به صورت صحیح از تگ کنونیکال (“rel=”Canonical) استفاده کنید، جلوی جریمه شدن سایت به خاطر محتواهای شبیه به هم صفحات گرفته میشود.
تاثیر تکراری بودن محتوا
حواستان باشد که گوگل بارها روی استفاده نکردن از محتوای تکراری تاکید کرده است. در نظر داشته باشید که وجود جملههای تکراری در محتوای صفحات سایت شما، تاثیرات منفی مختلفی روی رتبهبندی آن صفحه در نتایج جستجو گوگل دارد.
تاثیر الگوریتم مرغ مگسها روی درک محتوا
با کمک الگوریتم مرغ مگس خوار، گوگل برای رتبهبندی صفحات فراتر از آنالیز کلمات کلیدی رفته و امروزه میتواند از نظر معنایی هم محتوای صفحه را درک کنند و نتایج بهتری به کاربران نشان دهد.
مرتبط بودن محتوای صفحه با سرچ کاربران
آیا محتوایی که در صفحه قرار دادهاید با چیزی که در عنوان گفته شده هماهنگ است؟ یعنی کاربری که با سرچ عنوان صفحه شما به آن وارد میشود، جواب سوال خود را میگیرد؟ اگر پاسخ مثبت است پس امتیاز این فاکتور رتبهبندی گوگل هم برای سئو سایت میگیرید. پس توصیه میکنیم هر نوع محتوایی که در صفحه سایت خود قرار میدهید مثل ویدیو، عکس، صوت و … به موضوع صفحه ربط داشته باشد.
به کارگیری amp
کلمه AMP مخفف Accelerated Mobile Pages، یک فریم ورک کدنویسی میباشد که گوگل آن را معرفی کرده تا سایت شما عملکرد و سرعت بهتری در نسخه موبایل داشته باشد. به عبارتی سایت شما با کمک amp میتواند به رتبههای بهتری در موبایل برسد.
سرعت لود شدن صفحه از طریق html
سرعت بارگذاری صفحه در همه موتورهای جستجو پارامتری مهم در سئو سایت میباشد. ممکن است گوگل از دادههای کاربران مرورگر کروم برای آنالیز سرعت سایت شما استفاده کند. با استفاده از این دادهها میتواند اندازه بگیرد که سایت شما چقدر سریع برای کاربران لود میشود. ما همچنین مقالهای درباره بهبود سرعت سایت هم منتشر کردیم که برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطالعه کنید.
صفحاتی که عمیقاً به یک موضوع میپردازند
ارتباط واضحی بین عمیق بودن مطالب یک صفحه با رتبه آن در نتایج گوگل وجود دارد. صفحاتی که یک مبحث را از زوایای مختلف و به صورت کامل پوشش میدهند نسبت به صفحاتی که به صورت سر بسته به قضیه اشاره میکنند، رتبه بهتری خواهند داشت.
وجود LSI در محتوای صفحه
منظور از LSI، موضوعات مرتبط و نزدیکی به عبارت جستجو شده هستند که خود گوگل هم در پایین نتایج جستجو به کاربران نشان میدهد. اینگونه کلمات به کمک موتورهای جستجو میآیند تا مفهوم واقعی کلماتی که دارای چند معنی هستند را بهتر بفهمند. مثلاً کلمه Apple هم نام یک میوه است و هم نام یکی از بزرگترین برندهای جهان میباشد. حالا گوگل با توجه به کلمات مرتبطی مثل استیو جابز، فناوری و … که در محتوا مشاهده میکند میفهمد که محتوای آن صفحه درباره شرکت اپل است. به این ترتیب وجود کلمات LSI در محتوای صفحه به عنوان یکی از فاکتورهای رتبهبندی صفحات سایت شناخته میشود.
استفاده از کلمات کلیدی LSI در توضیحات یا تگ عنوان
مثل اهمیت وجود کلمات کلیدی LSI در محتوای صفحه، اگر از آن در توضیحات یا تگ عنوان استفاده کنید، گوگل راحتتر صفحه شما را درک میکند و آن را در سرچهای مرتبط به کاربران نشان میدهد.
وجود فهرست مطالب
در شروع محتوای خود یک فهرست از مطالب صفحه قرار دهید تا هم گوگل محتوای شما را بهتر بفهمد و هم کاربرانی که به سایت مراجعه میکنند بدانند که در ادامه قرار است چه مطالبی را در این صفحه از سایت مطالعه کنند.
تاثیر طول محتوا
هرچه محتوا طولانیتر باشد، ابعاد بیشتری از یک موضوع پوشش داده شده و در بسیاری از مواقع گوگل محتواهای طولانی را به مطالب سطحی و کوتاه ترجیح میدهد. یکی از پژوهشهای اخیر در حوزه فاکتورهای رتبهبندی گوگل نشان داده که میانگین تعداد کلمات مطالب صفحات اول نتایج جستجو، حدود ۱۴۰۰ کلمه است.
استفاده طبیعی از کلمه کلیدی در متن صفحه
در صورتی که کلمه کلیدی را به صورت طبیعی در طول محتوا تکرار کنید، گوگل موضوع محتوا را میفهمد و تشخیص میدهد که این صفحه باید در نتایج چه جستجوهایی به کاربران نشان داده شود. حواستان باشد که با استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی صفحه سایت شما به کیبورد استافینگ متهم نشود.
بهینه سازی تگ H1 با کلمه کلیدی
در کنار تگ عنوان تگهای H1 سیگنالهایی مبنی بر ارتباط فعالیت و موضوع یک سایت برای گوگل ارسال میکنند. در واقع با این حرکت به گوگل میگویید که این صفحه از سایت شما به چه موضوعی میپردازد و وجود کلمه کلیدی در تگ H1، در واقع پارامتری موثر در تعیین رتبه صفحات سایت است. (برای مثال تگ h1 مقاله آموزش سئو صفحه اصلی سایت نوترون وب رو مشاهده کنید.)
وجود کلمه کلیدی در متادیسکریپشن
بر اساس گفته خود گوگل، کلمات کلیدی استفاده شده در تگ توضیحات متا، سیگنال مستقیمی برای رتبهبندی صفحات نیست. اما زمانی که متادیسکریپشن کاملی به همراه کلمات کلیدی ترغیب کننده بنویسید، احتمال کلیک کردن کاربران روی لینک شما افزایش پیدا میکند و بالا رفتن نرخ کلیک،عاملی کلیدی در فاکتورهای رتبهبندی گوگل است.
حضور کلمه کلیدی در تگ عنوان
با اینکه این موضوع نسبت به گذشته اهمیتاش کاهش پیدا کرده اما همچنان با به کارگیری کلمه کلیدی مناسب در تگ عنوان میتوانید یک سیگنال قوی سئو داخلی به گوگل ارسال کنید.
آغاز شدن تگ عنوان با کلمه کلیدی
همانطور که گفتیم وجود کلمه کلیدی در تگ عنوان امتیاز مثبتی برای صفحه شما محسوب میشود اما بر اساس گفتههای سایت معتبر MOZ، تگهای عنوانی که با کلمات کلیدی شروع میشوند عملکرد بهتری از عنوانهایی با کلمه کلیدی در انتهای خود دارند.
فاکتورهای رتبهبندی مربوط به دامنه سایت
دامنههای سطح بالای کشوری یا TLD
استفاده از دامنههایی که پسوند مخصوص به همان کشور را دارند مثل .ir، ممکن است باعث بهبود رتبه سایت برای آن کشور خاص شود اما تاثیری در رتبهبندی جهانی ندارد.
جریمه شدنهای مالک دامنه
در صورتی که گوگل فرد خاصی را به عنوان اسپمر بشناسد، وسواس بیشتری روی بقیه سایتهایی که این شخص مالک آنها است اعمال میکند. اینجاست که معلوم میشود چرا اطلاعات مالک دامنه سایت برای گوگل اهمیت دارد.
خصوصی بودن یا عمومی بودن اطلاعات دامنه
زمانی که شما یک دامنه را برای خود ثبت میکنید، در سایت WhoIs، اطلاعات شما به عنوان صاحب دامنه ثبت میشود. این امکان برای شما فراهم شده تا این اطلاعات را در حالت عمومی بگذارید یا حالت خصوصی را فعال کنید؛ اما نکته اینجاست که خصوصی بودن اطلاعات دامنه سایت باعث مشکوک شدن گوگل میشود و این برداشت را از حرکت شما میکند که چیزی برای مخفی کردن دارید. به گفته مت کاتز، در زمان بررسی اطلاعات WhoIs برخی سایتها مشاهده میشود که همگی سرویس محافظت خصوصی دارند. این خصوصی کردن اطلاعات به خودی خود بد نیست اما وقتی چند نشانه مشکوک این چنینی را در کنار یکدیگر قرار میدهیم، ممکن است رفتار سایتها کمی غیر عادی به نظر برسد. برای مثال ما اومدیم و اطلاعات WhoIs دامنه digikala رو بررسی کردیم که در تصویر زیر کاملا مشخص هست.
دامنه یکسان با کلمه کلیدی یا همان Emd
کلمه EMD مخفف Exact Match Domain دامنه دقیقاً یکسان است، یعنی دامنه سایت دقیقاً همان کلمه کلیدی هدف سایت مورد نظر باشد. این هماهنگی اسم دامنه با کلمه کلیدی به کمک گوگل میآید تا حوزه کاری سایت شما را سریعتر تشخیص دهد اما تاثیر مستقیمی روی سئو و رتبهبندی صفحات سایت ندارد. در واقع این مورد به کمک سایتهای بیکیفیت نمیآید و به گفته مت کاتز، تغییرات انجام شده در گوگل باعث شده تا سایتهای بیکیفیتی که از این تکنیک استفاده میکنند را کمتر در نتایج جستجوی گوگل ببینیم.
سابقه دامنه
گاهی گوگل تاریخچه دامنه سایتی که قبلاً در اختیار فرد دیگر بوده را دوباره تنظیم میکند. این کار باعث میشود تا لینکهایی که به این دامنه داده شده بود هم از بین برود و حتی در مواردی ممکن است پنالتی و جریمههای گوگل از مالک قبلی به مالک جدید انتقال پیدا کند.
برای بررسی سابقه دامنه از سایت archive.org می تونید استفاده کنید که تمام سابقه فعالیت اون دامنه رو بهتون نشون میده. مثلا عکس زیر مربوط به دامنه notronweb.com هستش که قبل از فعالیت توی سال 2023 هیچ سابقی دیگه ای نداره.
وجود کلمات کلیدی در اسم زیردامنه
بر اساس تحقیقات سایت معتبر MOZ ، ساب دامینهایی که کلمه کلیدی هدف را داشته باشند، تاثیرات بهتری در سئو سایت خود مشاهده خواهند کرد.
تاریخ انقضای دامنه استفاده شده
معمولاً دامنههای ثبت شده معتبر برای سالهای زیادی استفاده میشوند در حالی که استفاده از دامنههایی با ارزش کم معمولاً به بیشتر از یک سال نمیرسد. با این وجود گوگل به زمان انقضای دامنه سایت شما به عنوان یکی از عوامل رتبهبندی صفحات اهمیت میدهد.
وجود کلمه کلیدی در دامنه
استفاده از کلمه کلیدی در دامنه تاثیر زیادی روی سئو سایت ندارد اما اگر کلمات کلیدی مورد توجه کاربر را به صورت هدفمند استفاده کنید، به عنوان یک سیگنال مرتبط و مثبت به افزایش نرخ کلیک کاربر کمک میکند.
عمر دامنه سایت
قدیمی بودن دامنه سایت تاثیر خیلی کمی روی افزایش رتبه صفحات آن دارد. معمولاً در فاکتورهای گوگل برای رتبهبندی سایت توجه کمی به عمر دامنه میکنیم. چون که گوگل عملکرد سایت شما را به صورت مستقیم رصد کرده و عمر دامنه سایت بین بقیه پارامترها، اهمیت زیادی در اعتمادسازی گوگل ندارد. حتی خود جان مولر به عنوان معاون ارشد گوگل گفته که سن دامنه به بهبود سئو سایت کمک نمیکند.
این مقاله ادامه دارد….
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید