الگوریتم مرغ مگس خوار
گوگل الگوریتم مرغ مگس خوار را در سال ۲۰۱۳ برای تمرکز روی عبارت سرچ شده توسط کاربران و پیدا کردن نزدیکترین پاسخ ممکن در کوتاهترین زمان معرفی کرد. همچنین این الگوریتم تلاش میکند تا نتایج مرتبط با جستجوی کاربر را با استفاده از گراف دانش گوگل در اختیار او قرار دهد. در ادامه همراه نوترون وب باشید تا به بررسی الگوریتم Hummingbird یا مرغ مگس خوار گوگل بپردازیم.
آشنایی با الگوریتمهای گوگل
سالها پیش الگوریتمهای گوگل ایجاد شدند، اما امروزه به دلایل مختلفی تعداد این الگوریتمها بیشتر شده و برای افزایش رضایتمندی کاربران و مطابق با نیاز آنها آپدیت میشوند. در واقع الگوریتمها مجموعهای از قوانین هستند که گوگل با استفاده از آنها میتواند نزدیکترین و بهترین تجربه سرچ را در اختیار کاربران قرار دهد.
الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟
بدون این الگوریتمها، گوگل به مکانی پر آشوب و بینظم تبدیل میشود و برای جلوگیری از این بینظمیهای ناشی از تبلیغات و اسپم بود که گوگل برای راحتی کاربران، الگوریتم مرغ مگس خوار را طراحی کرد. الگوریتم Hummingbird جزو آن دسته مواردی است که کاربران را بین حجم وسیع از محتواهای گوگل به هدفشان میرساند. همانطور که در مقدمه اشاره کردیم هدف این الگوریتم درک بهتر عبارت سرچ شده توسط کاربر و پیدا کردن نزدیکترین پاسخ است. در ادامه مطلب الگوریتم مرغ مگس خوار را به صورت حرفهای اما با زبانی ساده توضیح میدهیم. اگر میخواهید با جنبههای مختلف این الگوریتم آشنا شوید و سئو محتوا سایت خود را با این اطلاعات ارتقا دهید، همراه ما باشید.
کاربرد الگوریتم Hummingbird
از همان لحظه شروع به کار، این الگوریتم نقش ویژهای برای بهینه سازی جستجوهای کاربران داشت. تمرکز روی عبارت سرچ شده توسط کاربران و تحلیل سریع آن برای پیدا کردن بهترین مطلب، از اهداف اصلی این الگوریتم است. همزمان با طراحی الگوریتم مرغ مگس خوار، صاحبان سایت نگران آسیب دیدن ترافیک و رتبه سایت خود بودند؛ تا اینکه گوگل اعلام کرد این الگوریتم برای شناخت نیاز واقعی افراد طراحی شده پس با تمرکز روی عبارت مورد نظر کاربران و تولید محتوا بر اساس نیازشان، میتوانید زودتر از رقبا توجه مخاطبین هدف را جلب کنید. اینگونه بود که انجام خدمات سئو با هدف رضایت کاربران، باعث میشد تا گوگل رتبه سایت را ارتقا ببخشد.
علت نامگذاری الگوریتم مرغ مگس خوار
یکی از ویژگیهای گوگل، خلاقیت آنها برای انتخاب اسامی الگوریتمهای مختلف این موتور جستجو است. گوگل با استفاده از اسم حیوانات سعی کرده تا ماندگاری بیشتری در ذهن افراد ایجاد کند و هر یک از آنها دلیل خاصی برای انتخاب شدن دارند. به گفته امیت سینگال یکی از مهندسین سابق گوگل، وقتی که آنها به دنبال پیدا کردن اسم برای این الگوریتم بودند، به این نتیجه رسیدند که الگوریتم جدید برخلاف پنگوئن و پاندا برای جریمه کردن سایتهای خطاکار طراحی نشده است. بلکه میخواهد نتایج مورد نظر کاربر را با سرعت بالا نمایش دهد که دقیقاً این دو ویژگی سرعت و دقت را میتوانید در مرغ مگس خوار ببینید. اینگونه بود که نامی جذاب و هدفمند برای این الگوریتم انتخاب شد.
روش کار الگوریتم مرغ مگس خوار
همانطور که در آموزش سئو اشاره کردیم، الگوریتم مرغ مگس خوار جستجوی کاربر را درک میکند. به این ترتیب گوگل صفحات سایت شما را نه بر اساس کلمات کلیدی پرتکرار، بلکه با توجه به معنا و مفهوم آن بررسی کرده و سپس به کاربر نشان میدهد. به عنوان مثال فرض کنید که شما یک سایت آموزش سئو دارید و برای اینکه سایت شما در بالاترین نتایج گوگل قرار بگیرد، عبارت آموزش سئو را در همه جای صفحات و مطالب سایت استفاده میکنید. الگوریتم مرغ مگس خوار دقیقاً برای جلوگیری از همین روش تولید محتوا ساخته شده است؛ چرا که امروزه گوگل فقط یک موتور جستجو نیست و باید پاسخگوی سوالات متنوع و بعضاً بیمفهوم کاربران باشد.
در زمان طراحی مرغ مگس خوار، رفتار کاربران در مقایسه با گذشته تغییر کرده بود و گوگل برای جلب رضایت کاربر باید سایتها را به این سمت میبرد تا به جای بمباران صفحه با کلمات کلیدی، محتوایی تولید کنند که کاربر را به نیازش برساند. مثلاً اگر عبارت رستوران در تهران را جستجو کنید، گوگل همه نتایج نزدیک و مرتبط به رستوران مثل فست فود و … را به شما نشان میدهد. این موضوع ثابت میکند که گوگل با این الگوریتم منظور شما را کاملاً میفهمد و چیزی که به دنبال آن هستید را نشان میدهد.
دو قابلیت مهم الگوریتم Hummingbird
گراف دانش گوگل
این گراف در واقع دایره المعارفی است که گوگل برای ارتقاء کیفیت نتایج جستجوی افراد آن را طراحی کرده است و به شکل یک باکس، اطلاعات تکمیلی را درباره افراد، مکانها و سایر موضوعاتی که کاربر جستجو میکند به او نشان میدهد.
برای مثال اگر شخصی “امباپه” را داخل گوگل سرچ کند چند قسمت در بالای نتایج سرپ گوگل نمایش داده می شود که شامل عکس های بازیکن ، آخرین اخبار مربوط به امباپه ، سن او و حتی تیمی که در آن فوتبال بازی می کند به همراه پست بازیکن و حتی شماره لباس او 😎❤ یعنی گوگل به تمام نیاز هایی که کاربران داشتند به بهترین نحوه پاسخ داده است.
جستجوی معنایی
یکی دیگر از مواردی که روی عملکرد این الگوریتم تاثیر میگذارد، جستجوی معنایی است. در واقع الگوریتم مرغ مگس خوار در کنار جستجوی عبارت دقیق سرچ شده، به دنبال معنای آن هم میرود. یعنی این قابلیت نیت کاربر را از جستجو درک میکند. البته این کار به همین سادگی نیست و به عوامل مختلفی وابسته است. مثلاً هنگام وقوع سانحه نفتکش سانچی، به خاطر اهمیت بالای این اتفاق و جستجوی زیاد آن، با سرچ لغت نفتکش، گوگل دقیقاً اخبار و جزئیات این حادثه را به کاربران نشان میداد. اینجا نفت کشت مثالی از جستجوی معنایی بود اما عوامل دیگری مثل شباهت معنایی کلمات مانند فست فود و رستوران، سابقه جستجوی کاربران، کلمات به کار رفته در جمله، املاهای مختلف کلمه و موقعیت جغرافیایی هم نقش مهمی دارند. برای درک بهتر به تصویر پایین توجه کنید؛ با سرچ عبارت بهترین کافه بازی، گوگل کاملا منظور کاربر از سرچ این عبارت را متوجه شده و لیستی از بهترین کافه های بازی در تهران را برای کاربر پیشنهاد داده است.
سئو سایت بر اساس الگوریتم مرغ مگس خوار
در ادامه میخواهیم مواردی را که از نظر این الگوریتم امتیاز مثبتی محسوب میشوند را به شما معرفی کنیم تا با به کارگیری آنها در سئو، شاهد بهبود رتبه سایت خود باشید.
استفاده از کلمات کلیدی هم خانواده، مترادف و مرتبط
همانطور که اشاره کردیم الگوریتم مگس خوار به استفاده بیش از اندازه کلمات کلیدی حساس بوده و هیچ توجهی به محتواهای اسپم ندارد. اولین و بهترین راهکار برای جلب توجه این الگوریتم، استفاده از LSI است. یعنی وقتی درباره یک موضوع مینویسید، بهتر است موارد هم معنی با کلمه کلیدی را پیدا کنید تا به صورت طبیعی و بهینه شده کلمه کلیدی و هم خانوادههای آن را در مطلب استفاده شود.
روی تعداد کلمات محتوا حساس نباشید
مخاطبین شما با اهداف، نیازها و خواستههای مختلفی به سایت وارد میشوند. به این ترتیب نیاز است تا بر اساس خواستههای آنها تعداد کلمات محتوای خود را تعیین کنید. یعنی محتوایی که ۵۰۰۰ یا ۳۰۰۰ کلمه است، حتماً محتوای ارزشمندی از نظر گوگل نخواهد بود و ارزش آن بر اساس رفع نیاز کاربران مشخص میشود.
رنک برین و مرغ مگس خوار
در نظر داشته باشید که این دو الگوریتم همکاری تنگاتنگی با هم دارند. به همین علت باید همه تلاش خود را بکنید که افراد زمان بیشتری را در سایت شما بمانند. این کار با ارائه آمار جذاب، اینفوگرافیکها، ویدیوهای آموزشی با کیفیت، تصاویر جذاب و مواردی از این قبیل ممکن است.
استفاده از اسکیما
همیشه در مشاوره سئو اشاره میکنیم که با به کارگیری اسکیماها، گوگل سریعتر و راحتتر محتوای سایت شما را درک میکند. اسکیماها نشانههایی هستند که وجود آنها در سایت، کار موتورهای جستجو را راحت کرده در کاربریهای مختلفی میتوان از آنها استفاده کرد.
در تصویر زیر می توانید نمونه ای از اسکیمای recipe را در صفحه نتایج گوگل در هنگام سرچ “خورشت قیمه” مشاهده کنید.
بهبود سئو سایت با کمک مرغ مگس خوار
همانطور که اشاره کردیم الگوریتم Hummingbird یا همان مرغ مگس خوار مثل الگوریتم پنگوئن و پاندا با هدف حذف و جریمه سایتهای مختلف طراحی نشده است. همه تلاش این الگوریتم بهبود تجربه جستجو و افزایش رضایت کاربران است بنابراین با انجام مواردی برای افزایش رضایت کاربران میتوانید از این الگوریتم به نفع خود استفاده کنید.
مثلاً با استفاده از روشهای جذابسازی محتوا میتوانید نرخ پرش یا بانس ریت را کاهش داده تا افراد زمان بیشتری را در سایت سپری کنند و این موضوع سیگنال مثبتی برای الگوریتم مرغ مگس خوار است. همچنین در انتخاب انکر تکستهای محتوا دقت داشته باشید تا مواردی استفاده شوند که با کلمات کلیدی و محتوای صفحه همخوانی داشته باشند. از طرفی مرغ مگس خوار شدیداً به تکرار کلمات کلیدی حساس است. به این ترتیب باید از کلمات مرتبط و مترادف در محتوای خود استفاده کنید.
جمعبندی
کاری که الگوریتم مرغ مگس خوار برای دستیابی به رضایت کاربران انجام میدهد، نشان از قدرت هوش مصنوعی برای تشخیص اهداف و شناخت نیاز کاربران در زمان جستجو دارد. به همین دلیل با رعایت نکات ذکر شده در این محتوا میتوانید به الگوریتم Hummingbird نشان دهید که خواسته کاربران برای شما اهمیت داشته و برای برطرف کردن نیاز او تلاش میکنید. با رعایت نکات ذکر شده در این صفحه شانس شما برای رسید به رتبههای برتر نتایج گوگل افزایش پیدا میکند.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید