مشاور سئو کیست؟
امروز سایتهای زیادی در سطح وب وجود دارند که برای جذب مشتری و رقابت با بقیه باید در نتایج برتر گوگل قرار داشته باشند. برای رسیدن به این هدف نیاز به مشاوره سئو دارید تا با دریافت راهکارهایی برای بهینه سازی سایت، موقعیت آن را نسبت به رقبا بهبود ببخشد.
سوالاتی از جمله مشاور سئو کیست و چه چیزی باید از او انتظار داشته باشیم؟ یک متخصص سئو چه دانش و مهارتی باید داشته باشد؟ را به صورت مفصل در این مطلب از نوترون وب پاسخ خواهیم داد.
مشاور سئو کیست؟
متخصص سئو یا سئوکار فردی است که صفحات سایت شما را برای رسیدن به رتبههای برتر در نتایج جستجو و افزایش ورودی سایت بهینه میکند. حالا یک مشاور سئو میتواند بعد از بررسی سایت شما، آنالیزی در خصوص کلمات کلیدی انتخابی سایت، سرعت سایت، تجربه کاربری و بررسی سایر بخشهای سایت را با پیشنهاداتی برای بهبود آنها در اختیار شما قرار میدهد. در نهایت هدف اصلی یک مشاوره سئو مثل سایر حرفههای بازاریابی دیجیتال ایجاد فروش بیشتر برای کسب و کار شماست. به صورت کلی دسترسی به یک توسعه دهنده برای طراحی سایت، بازاریاب محتوا در کنار متخصص سئو برای بهینه سازی همه این موارد میتواند باعث رشد سایت و پشت سر گذاشتن رقبا برای رسیدن به درآمد بیشتر شود.
تا اینجای مطلب با مشاور سئو و هدف او آشنا شدید؛ اما یک مشاور سئو چه مهارتهایی باید داشته باشد و چه مسئولیتهایی را به عهده میگیرد؟ در ادامه به این سوالات پاسخ میدهیم.
وظایف مشاور سئو
مسئولیتهای شغلی سئوکار با توجه به اینکه برای یک شرکت کار میکند یا به صورت فریلنسری، متفاوت است. اما چند چیز بین همه متخصصین سئو مشترک است که شامل موارد زیر میشود.
یک فرد متخصص در این حوزه برای ارائه مشاوره سئو کاربردی باید روی بهینه سازی و تحقیق کلمات کلیدی جدید و مرتبط، بهینه سازی صفحات داخلی، همکاری با تیم تولید محتوا برای اجرای درست بازاریابی محتوایی سایت، همکاری با تیم توسعه دهنده سایت برای اطمینان از کاربردی بودن سایت برای مشتری، تجزیه تحلیل کمپینهای تبلیغاتی و پیدا کردن روشهایی برای بازگشت سرمایه، انتخاب اهداف قابل دستیابی و تدوین استراتژیهای کاربردی برای افزایش رتبه صفحات مهم در نتایج جستجو تسلط داشته باشد. همچنین سئو کار سایت باید بتواند استراتژی لینک سازی را تدوین و اجرا کرده و از طرفی برای بهبود سئو کلمات کلیدی هدف میتواند معماری سایت، لینکها و محتوای آن را تغییر دهد. مواردی مثل انجام نشانه گذاریها، پیادهسازی نقشه سایت، بررسی سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس برای آنالیز نحوه عملکرد سایت و در نهایت ارائه گزارش عملکرد و مطرح کردن توصیههایی برای بهتر کردن کارایی سایت، همگی جزو مواردی هستند که میتوانید از سئوکار خود انتظار داشته باشید یا برای اجرای آنها از مشاور سئو سایت کمک بگیرید.
مهارتهای مهم مشاور سئو
توجه داشته باشید که مهارتهای سئو فقط شامل دانش فنی نمیشود و یک سئو کار برای موفقیت باید از مهارتهای دیگری در کنار تکنیکهای سئو برخوردار باشد. اگر سایتهای مختلف را بررسی کنید میفهمید که هیچ لیست ثابتی برای مهارتهای یک مشاور سئو وجود ندارد اما ما با تفسیر نظرات کارشناسان این حوزه و بررسی عملکرد سئوکاران موفق، مهمترین مهارتهای یک سئوکار را در ادامه بررسی میکنیم.
ذهن تحلیلگر
خدمات سئو فقط به انجام دادن یک سری تکنیکها خلاصه نمیشود، یک متخصص سئو باید توانایی تحلیل بالایی برای مرتب کردن و بررسی دادهها و همچنین پیدا کردن مشکلات سایت داشته باشد. قسمتی از کار به بررسی رقبا مربوط میشود تا از نقاط قوت آنها درس بگیرد و نقاط ضعف آنها را به نقاط قوت سایت شما تبدیل کند. البته مواردی مثل ایدههایی برای تولید محتوا، کلمات کلیدی کوتاه و بلند، حجم جستجو یا عوامل موثر بر کاهش یا افزایش ترافیک سایت را با ابزارهای تحلیلی به دقت میتوان شناسایی کرد.
اما هدف همه این کارها،پاسخ به سوالات کاربران و رفع نیازهای آنها است. در آموزش سئو همیشه میگوییم که یک متخصص سئو اول از همه باید درک کند که هدف یک کاربر از جستجوی یک کلمه چیست؟ باید خودش را جای کاربر بگذارد تا ببیند آیا محتوا و سایر قسمتهای سایت از نظر کاربران جذابیت دارد یا خیر. وقتی کاربران احساس خوبی از سایت شما دریافت کنند، به صورت خودکار فروش شما هم افزایش خواهد داشت.
اولویت بندی فعالیتهای سایت
بیشتر کمپینهای سئو بیش از ۲۰ فعالیت اصلی دارند که هر کدام شامل یک سری کارهای فرعی هم میشود. یک مشاور سئو باید بتواند هر کدام از این کارها را بر اساس وضعیت فعلی سایت و اهداف آن اولویت بندی کند.
مثلاً ساختن بک لینک یکی از موارد مهمی است که نتیجه آن هفتهها یا حتی ماهها طول میکشد. یک سئوکار برای بک لینک سازی خارجی و داخلی باید منابع مختلف را بررسی کند، از نویسندگان مناسب کمک بخواهد، برنامه زمانبندی محتوا را تنظیم کند و نحوه انتشار محتوا در این سایتها را بررسی کند. همه مواردی که گفتیم مهم هستند اما بعضی از آنها بر دیگری اولویت داشته که مشاور سئو بر اساس وضعیت سایت آنها را برنامهریزی میکنند.
تحقیق دقیق کلمه کلیدی
مهمترین و اساسیترین مهارتی که باید از یک متخصص سئو انتظار داشته باشید، تحقیق کلمات کلیدی است. همه استراتژیهای سئو بر اساس کلمه کلیدی برنامهریزی میشوند؛ شما باید بدانید که افراد به دنبال چه چیزی هستند تا بتوانید آنها را به سایت خود بیاورید. یک مشاور سئو باید توانایی انتخاب پرفروشترین، پر جستجوترین و بهترین کلمات کلیدی را برای سایت داشته باشد تا استراتژی سئو محتوا را بر همین اساس جلو ببرد.
انتخاب کلمات کلیدی و تعیین استراتژی آن همیشه به سادگی انتخاب پرسرچترین کلمات نیست. گاهی باید کلماتی را انتخاب کرد که سرچ بالایی ندارند اما به هدف سایت نزدیکتر هستند. اینگونه کلمات به عنوان کلمات کلیدی دم دراز یا long tail keyword هم شناخته میشوند که ترافیک کمتر اما نرخ تبدیل بالاتری دارند و به صفحات اصلی سایت کمک فراوانی میکنند.
تجزیه و تحلیل رقبا
به عنوان قسمتی از مرحله برنامهریزی و تحقیق، مشاور سئو باید وضعیت رقبا را در کلمات کلیدی هدف بررسی کند تا بفهمد که چه رتبهای دارند و در کدام کلمات کلیدی از شما بالاتر هستند. حالا نوبت به تحلیل میرسد که چرا رتبه بهتری دارند، به خاطر سرعت سایت است؟ محتوای آنها جذابتر است؟ و … در شروع کار شاید شما نتوانید برندهای بزرگ را پشت سر بگذارید، چرا که در اصل آنها الان رقبای شما نیستند. سایت شما با عنوان یک برند کوچکتر باید رقبای محلی خودش را شکست دهد که در فعالیتهای سئویی خود کمبودهای زیادی دارند. بررسی گزارش تجزیه و تحلیل رقبا که بعد از مشاوره سئو در اختیار شما قرار میگیرد جهت تدوین یک استراتژی برای سایت بسیار کمک کننده است و شما میتوانید پتانسیلهای کشف نشده کسب و کار خود را هدف قرار داده و آنها را شکوفا کنید.
سئو تکنیکال
تسلط کامل به سئو تکنیکال از دیگر مهارتهای متخصص سئو است. منظور از تکنیکال، بهینهسازی سایت از نظر فنی تکنیکهایی مرتبط با رباتها، کد نویسی سایت و … است. سئو کار با بهینه سازی این موارد کاری میکند تا سایت برای موتورهای جستجو قابل درک شود و افراد تجربه کاربری بهتری داشته باشند. به صورت کلی سایت بهینه شده باید امن و سریع باشد، برای استفاده در موبایل ریسپانسیو باشد، سرعت بالایی داشته باشد، محتوای آن تکراری نباشد، لینکهای خراب نداشته باشد و به راحتی توسط موتورهای جستجو قابل بررسی باشد. برای دستیابی به همه این اهداف نیاز به اجرای سئو تکنیکال است.
استراتژی لینک سازی سایت
مهارت لینک سازی سئوکار دارای دو بخش خارجی و داخلی است. لینک سازی داخلی کاملاً دست شماست که چگونه و چه زمانی صفحات مختلف سایت را به هم مرتبط کنید که باید به صورت اصولی انجام شود. اما در لینک سازی خارجی اعتبار و کیفیت صفحاتی که به شما لینک میدهند، نقش زیادی در تعیین رتبه شما در موتورهای جستجو دارند. به این ترتیب با در نظر گرفتن اهمیت بک لینکها یک متخصص سئو باید مهارت کافی برای پیاده سازی و ایجاد بک لینک داشته باشد. سئوکار لینک سازی خارجی را با روشهایی مثل رپورتاژ آگهی، ساخت لینک تصاویر، لینکهایی که کاربران به شما میدهند، فرمها و انجمنها، مطالعات فردی و کامل انجام میدهد.
مهارت استفاده از ابزارهای سئو
اگر متخصص سئو توانایی کار با ابزارهای آن را نداشته باشد، هنوز روش کار سئو را درک نکرده، چون که نمیتواند کار خود را بررسی کند. گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول از ابزارهای مهمی هستند که هر سئو کاری باید روش استفاده از آنها را بلد باشد. کارشناسان سئو با استفاده از سرچ کنسول میتوانند ایندکس صفحات را بررسی کرده یا جایگاه کلمات کلیدی را ببینند. گوگل آنالیتیکس هم اطلاعاتی در خصوص ترافیک دادههای کاربران در اختیار شما قرار میدهد.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید