تحقیق کلمات کلیدی چیست؟ آموزش تحقیق کلمات کلیدی 2024
هرچیزی که در موتورهای جستجو توسط کاربران سرچ میشود، دارای کیورد یا کلمه کلیدی خاصی خود است. فرض کنید شما میخواهید سایت خود را سئو کنید، اما با فرآیند آن به خوبی آشنایی ندارید. سریع ترین و سادهترین راه استفاده از گوگل است. حالا شما ممکن است فقط عبارت «آموزش سئو» را تایپ کنید، یا با نوشتن «آموزش سئو رایگان» منظور خود را بهتر برسانید یا حتی با سرچ عبارت «آموزش سئو سایت فروشگاهی» دقیقا نیاز خود را بیان کنید. در ادامه این مطلب نحوه انتخاب و تحقیق کلمه کلیدی که پایهای ترین و مهمترین فعالیت در سئو سایت است را یاد میگیرید.
کلمه کلیدی چیست؟
کلمه کلیدی یا کلید واژه (Keyword)، به عبارات یا کلمهای گفته میشود که کاربران برای پیدا کردن اطلاعات مورد نیاز خود در موتورهای جستجو سرچ میکنند. کلمه کلیدی پلی است که کاربران را در صفحه نتایج جستجو به وب سایت شما میرساند. حالا ما در آموزش تحقیق کلمه به ترکیبهای مختلفی از کلمات میرسیم که مخاطبین هدف شما برای پیدا کردن خدمات یا محصولات شما در موتورهای جستجو سرچ میکنند.
تحقیق کلمات کلیدی
Keyword Research یا تحقیق کلمه کلیدی فرایندی است که در آن کلمات محبوب مخاطبین هدف شما را در موتورهای جستجویی مثل گوگل پیدا میکنیم. سپس بر اساس کلمات کلیدی که به دست میآید، به یک استراتژی برای محتوای سایت میرسیم که به افزایش رتبه آن در موتورهای جستجویی مثل گوگل کمک کند. فرایند تحقیق کلمه کلیدی با آنالیز، مقایسه، بررسی رقبا و اولویت بندی کردن بهترین کلمات بر اساس کسب و کار شما پایان مییابد. در واقع با کیورد ریسرچ به آگاهی از رفتار مخاطبین هدف و نحوه بیان نیازها توسط آنها، برای رسیدن به استراتژی تولید محتوای سایت میرسیم.
اصطلاحات پرکاربرد در تحقیق کلمات کلیدی
در مسیر کیورد ریسرچ ممکن است به اصطلاحاتی مختلفی برخورد داشته باشید که به صورت مختصر به آن میپردازیم. مثل میزان جستجو در ماه (Search volume) یعنی عبارت کلیدی مورد نظر به صورت مداوم جستجو میشود یا خیر، نیت کاربر (search intent) یعنی در نظر گرفتن نیاز اصلی کاربر از جستجویی که انجام داده، میزان دشواری کلمه (difficulty) هم مقدار رقابتی است که در آن عبارت کلیدی وجود دارد، از طرفی با میزان مرتبط بودن (relevancy) میفهمید که کاربر واقعاً به دنبال چه چیزی است، با دستهبندی کلمات کلیدی (Topic clusters)، عبارتی که با هم ارتباط دارند را در دستههای مشخص قرار میدهید و با کلمات کلیدی دم دراز (long tail Keywords) به سراغ مواردی میروید که کاربر دقیقاً چیزی را که میخواهد را توصیف میکند.
اهمیت تحقیق کلمه کلیدی
کیورد ریسرچ تنها روش علمی برای رسیدن به آن چیزی است که افراد در موتورهای جستجو سرچ میکنند. پس اگر میخواهید مطالبی در سایت منتشر نکنید که هیچکس آنها را نمیخواند، باید با نحوه اجرای فرایند تحقیق کلمات کلیدی و اصول کیورد ریسرچ برای رتبه گرفتن صفحات سایت آشنا باشید. سایتهای زیادی در سطح وب هستند که اشتباه بزرگی مثل تولید محتوای بدون برنامه و هدف را مرتکب میشوند که دلیل ترافیک نگرفتن حدود ۹۰ درصد از صفحات اینگونه سایتها در نتایج جستجوی گوگل است. همچنین با تحقیق کلمه کلیدی میفهمید رتبه گرفتن در یک کلید واژه تا چه حد میتواند دشوار باشد، کدام کلمات کلیدی به صفحه جدید نیاز دارند؟، آیا افرادی که فلان کلمه کلیدی را سرچ میکنند میتوانند به مشتری سایت تبدیل شوند؟، چه نوع محتوایی برای رتبه گرفتن در یک کلمه کلیدی باید تولید شود و اگر در کلمه کلیدی رتبه بیاوریم چقدر ترافیک خواهیم داشت؟ پیدا کردن جواب درست این سوالات به شما کمک میکند که در مسیر درست وارد رقابت حوزه کاری خود شوید.
چه زمانی باید تحقیق کلمه کلیدی انجام داد؟
همانطور که همیشه در مشاوره سئو میگوییم، تحقیق کلمه کلیدی معمولا اولین و مهمترین مرحله سئو سایت است. شما زمانی که بخواهید محتوای کنونی سایت را بهینه سازی کنید یا به دنبال ایدههای جدید برای تولید محتوا هستید به کیورد ریسرچ نیاز دارید تا کسب و کار خود را گسترش دهید.
روش پیدا کردن کلمات کلیدی
کیورد ریسچ با فکر کردن به اینکه «مخاطب هدف برای پیدا کردن کسب و کار شما چه چیزهایی را سرچ میکند؟» آغاز میشود. بعد از آن میتوانید با استفاده از ابزارها و روشهای مختلف تحقیق کلمه کلیدی ایده خود را گسترش داده و کیوردهای بیشتری پیدا کنید.
تحقیق کلمات کلیدی فرایند سختی نیست به شرط اینکه شناخت خوبی از حوزه کاری سایت داشته باشید. صاحبین کسب و کار باید به کمک متخصصین سئو بیایند تا این افراد به درک خوبی از کسب و کار برسند. همچنین اگر با نحوه کار ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی آشنا باشید، میتوانید نتایج بهتری بگیرید. در ادامه سه روش اصلی تحقیق کلمه کلیدی را بررسی میکنیم.
طوفان فکری برای پیدا کردن کلمات کلیدی
سید کیوردز یا کلمات کلیدی بنیادی (seed Keywords) پایه و اساس کار شما هستند. آنها با تعریف جایگاه اصلی شما کمک میکنند تا رقیبانتان را پیدا کنید. همه ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی در شروع کار به سید کیورد نیاز دارند که با استفاده از آن لیستی بلند از کلیک واژههای مرتبط را در اختیار شما قرار دهند. برگزار کردن جلسات طوفان فکری با کسانی که این حوزه را میشناسند، کمک زیادی به تحقیق کلمه کلیدی میکند. کافیست خود را جای مخاطبین هدف قرار دهید تا بفهمید که چه کلمهای برای پیدا کردن محصول یا خدماتی که در سایت ارائه میشود، توسط این افراد سرچ میشود. حالا کلمات را لیست کرده و مواردی که با هم مرتبط هستند را در دستهبندیهای یکسان قرار دهید.
حواستان باشد که همیشه کلمه کلیدی بنیادی ارزش این را ندارد که به عنوان کلمه کلیدی هدف سایت انتخاب شود و از آن میتوان برای برداشتن قدمهای بعدی تحقیق کلمه کلیدی استفاده کرد. پس در فرایند پیدا کردن سید کیورد وسواس و دقت زیادی به خرج ندهید و بعد از پیدا کردن چند سید کیورد، به سراغ مرحله بعد بروید.
پیدا کردن کلمات کلیدی با بررسی و آنالیز رقبا
معمولاً بهترین روش برای شروع تحقیق کلمات کلیدی، بررسی این است که رقبا از چه کلمات کلیدی ترافیک دریافت میکنند. اما در مرحله اول باید رقبای اصلی را شناسایی کنید و اینجاست که لیست کلمات کلیدی مرحله قبلی به کار شما میآید. حالا با جستجوی یکی از آن سید کیوردها در گوگل میفهمید که چه سایتهایی در رتبههای برتر قرار گرفتند.
در صورتی که هیچ کدام از سایتهای رتبههای برتر مشابه سایت شما نبودند، به سراغ کلمات مرتبط پیشنهادی خود گوگل بروید. در فرایند کیورد ریسرچ باید با استفاده از قدرت تصمیم گیری و تشخیص خودتان، بهترین رقبا را پیدا کنید. به عنوان مثال اگر در کلمه کلیدی مد نظر شما کسب و کارهای بزرگی مثل دیجی کالا رتبه داشتند، شما نباید آنها را به عنوان رقیب خود در نظر بگیرید. باید به دنبال سایتهایی بگردید که به سایت شما شبیه هستند یا میخواهید سایت خود را به آن جایگاه برسانید. بعد از اینکه چند سایت رقیب را پیدا کردید، به سراغ ابزارهای آنالیز رقبا بروید تا اطلاعاتی درباره میزان ترافیک دریافتی و صفحات پربازدید آنها به دست بیاورید. همچنین میتوانید بفهمید که رقبا در چه کلمات کلیدی بیشترین ترافیک را دارند. در بخشهای بعدی ابزارهای استخراج کلمات کلیدی رقبا را معرفی میکنیم.
پیدا کردن کلمات کلیدی با ابزارهای مخصوص
آنالیز رقبا میتواند منبع خیلی خوبی برای پیدا کردن کلمات کلیدی باشد اما ممکن است به لیست بلند بالایی از کلماتی با جستجوی بالا وجود داشته باشد که هیچ کدام از رقبای شما به آنها نپرداختهاند. در این شرایط میتوانید یک سید کیورد به ابزارهای جستجوی کلمه کلیدی معرفی کنید تا بر اساس آن، از بین کلمات موجود در دیتابیس این ابزارها، لیستی از ایدههای کلمات کلیدی مرتبط در اختیار شما قرار بگیرد.
ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی
سادهترین روش برای پیدا کردن لیستی از کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما به کارگیری ابزارهای کیورد ریسرچ است. ابزارهای سئو پولی و رایگان متنوعی برای استخراج کلمات کلیدی طراحی شدهاند و به صورت کلی ابزارهای پولی، با امکانات بیشتری که دارند باعث صرفهجویی در وقت شما میشود. در صورتی که میخواهید با پرداخت هزینه از بهترین ابزارهای این حوزه استفاده کنید ما به شما Semrush و ahrefs و KWfinder را پیشنهاد میکنیم.
چت جی پی تی (ChatGpt)
امروز هوش مصنوعی در حوزههای مختلفی کاربرد دارد و شما میتوانید از این ابزار در سئو و تحقیق کلمات کلیدی هم استفاده کنید. یکی از مشکلات ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی معروف ارائه کلمات کلیدی مشابه در حوزههای یکسان است که باعث میشود سایتهای حوزه کاری شما فقط یک سری کلمات کلیدی مشابه را هدف بگیرند. با اینکه چنت جی بی تی آماری از نظر تعداد جستجوی کلمات در اختیار شما نمیگذارد اما ایدههای محتوایی متفاوت و جالبی را نسبت به بقیه ابزارهای جستجوی کلمه کلیدی ارائه میدهد. با توجه به نحوه بیان شما، هوش مصنوعی پاسخهای متنوعی را در اختیار شما قرار میدهد و ممکن است به کلمات کلیدی برسید که تا الان هیچ کدام از رقبا هدف گذاری نکردهاند و با کار روی آن میتوانید ترافیک بالایی برای سایت خود به ارمغان بیاورید.
گوگل ترندز (Google Trends)
گوگل ترندز یک ابزار کاربردی ارائه شده توسط گوگل است که ما در خدمات سئو به کمک آن، روند علاقمندیها و جستجوی کاربران در طول زمان را بررسی میکنیم. با گوگل ترندز میتوانید میزان جستجوی کلمه یا عبارتی خاص را در مناطق جغرافیایی مختلف و در زمانهای خاص بررسی کنید. با گوگل ترندز آنالیز افزایش یا کاهش علاقه کاربران به یک موضوع یا کلمه، تغییرات فصلی، الگوها و … امکان پذیر است. البته تحقیق کلمه کلیدی تنها کاربرد گوگل ترندز نیست و با اطلاعات موجود در آن میتوانید رفتار سرچ کاربران را تحلیل کرده و به استراتژیهای بازاریابی آنلاین مفیدی برسید.
Keywords People Use
این ابزار دو نسخه تجاری و رایگان دارد که با استفاده از امکانات رایگان آن میتوانید لیست کاملی از کلمات کلیدی محبوب کاربران در حوزه خود را استخراج کنید. استخراج سوالات موجود در بخش People Also Asked نتایج جستجوی گوگل هم از دیگر ویژگیهای خوب این ابزار است. این ابزار همچنین کلمات کلیدی مرتبط Google Autocomplete هم در اختیار شما قرار میدهد.
افزونه کروم Keyword Surfer
با این ابزار دوست داشتنی میتوانید کلمات کلیدی مشابه را در صفحه نتایج جستجوی گوگل ببینید. تنها با نصب این اکستنشن کروم، در زمان جستجوی کلمات جدید در گوگل، ابزار Keyword Surfer به شما کمک میکند تا کلید واژههای مشابه را به همراه سایر اطلاعات آن کلمه مشاهده کنید.
Keyword Generator and Keyword Difficulty
شرکت معروف ahrefs، قسمتی از امکانات خود برای تحقیق کلمات کلیدی را به صورت رایگان در اختیار افراد قرار داده است. برای درک میزان دشواری و تعداد جستجویی که کلمات کلیدی به صورت ماهیانه دارند، میتوانید از ابزارهای Keyword Difficulty و Keyword Generator استفاده کنید.
افزونه کروم Keywords Everywhere
این افزونه کروم به صورت رایگان به شما کمک میکند تا مستقیماً در صفحات جستجوی گوگل، تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید. افزونه Keywords Everywhere طرفداران زیادی در زبان انگلیسی دارد اما هنوز به خوبی در زبان فارسی کار نمیکند.
ابزار KWFINDER برای تحقیق کلمات کلیدی
این مورد یکی از بهترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی است که از نظر دقت آماری که ارائه میدهد جزو بهترینهاست. شما با پرداخت اشتراک KWFINDER میتوان به مشاهده و آنالیز آمار کلمههای کلیدی مختلف بپردازید و کیوردهایی را که رقبا در آنها رتبه گرفتهاند را پیدا کنید. از دیگر امکانات این ابزار میتوان به قابلیت روزانه ردیابی رتبههای سایت شما برای کلید واژههای مختلف و همچنین امکان آنالیز بک لینکهای دامنههای مختلف اشاره کرد. با در نظر گرفتن قیمت دلار، KWFINDER قیمت مناسبتری نسبت به بقیه دارد و آماری که این ابزار به شما میدهد دقت خوبی داشته که در کنار امکانات کاربردی آن کاملاً به صرفه است.
تحقیق کلمات کلیدی با توجه به رقبا
یکی از کاربردیترین امکانات ابزارهای پولی این حوزه به خصوص KWFINDER، امکان پیدا کردن کلمات کلیدی است که رقبای شما در آنها رتبه گرفتهاند. اگر نمیخواهید از این ابزارها استفاده کنید باید با بررسی صفحات سایت رقبا حدس بزنید که کلمه کلیدی هدف آن صفحه چیست و چه رتبهای در نتایج جستجو دارد. اما با ابزارهای پولی به راحتی این اطلاعات با چند کلیک ساده در اختیار شما قرار میگیرد. شما به راحتی با وارد کردن آدرس سایت رقیب در این ابزار، تعدادی از کلمات کلیدی که این سایت در آنها رتبه دارد را مشاهده میکنید. اگر هم درباره موضوعی خاص تولید محتوا میکنید، کلمه کلیدی مورد نظر را در گوگل سرچ کرده و صفحاتی که رتبه گرفتهاند را در این ابزار وارد کنید تا همه کلماتی که این صفحه موفق به رتبه گرفتن در آنها شده است را مشاهده کنید.
تحقیق کلمات کلیدی با پیشنهادات گوگل
گوگل برای راهنمایی هرچه بیشتر افراد در پیدا کردن صفحه مورد نظرشان، پیشنهادهای مختلفی را به آنها ارائه میدهد. شما میتوانید از این ویژگی گوگل به عنوان ابزاری رایگان برای Keyword Research استفاده کنید.
استفاده از Google Autocomplete و Related Searches
حتماً شما هم متوجه شدهاید که در زمان جستجو گوگل درست بعد از تایپ کردن شما به صورت خودکار پیشنهاداتی را نشان میدهند که به این ویژگی Google Autocomplete گفته میشود. پیشنهادات ارائه شده با توجه به کلماتی است که کاربران واقعی آنها را سرچ میکنند. حالا که این پیشنهاد از رفتار واقعی کاربران میآید، میتوانید ایدههای کاربردی برای انتخاب کلمات کلیدی سایتتان از آن بگیرید.
همچنین این پیشنهادات میتوانند الهام بخش شما در سایر بخشهای بازاریابی محتوا باشد. Related Searches هم شباهت زیادی به کامل کردن خودکار کلمات دارد و در انتهای صفحه به کاربران نشان داده میشود.
تحقیق کلمات کلیدی با سرچ کنسول گوگل
در کنار همه مزایایی که سرچ کنسول برای سئو داخلی دارد، شما میتوانید با استفاده از آن کلمات کلیدی را پیدا کنید که هم اکنون در سایت شما رتبه گرفتهاند. در صورتی که مقالهای از سایت شما در یک یا چند کلمه کلیدی رتبه گرفته است، ممکن است کلمات کلیدی دیگری هم باشد که این صفحه پتانسیل رتبه گرفتن برای آنها هم داشته باشد. در ادامه روشهایی برای پیدا کردن کلمات کلیدی که میتواند رتبه بگیرند را بررسی میکنیم.
پیدا کردن کلماتی که در صفحه دوم یا پایینتر رتبه دارند
شما به کمک اطلاعات بخش Performance سرچ کنسول در Average Position میتوانید کلمات کلیدی را که در صفحات دوم یا سوم نتایج جستجوی گوگل قرار دارند را پیدا کنید. احتمالاً شما به این کیوردها توجه زیادی نکردهاید اما آنها توانستهاند برای سایت شما کلیک و Impression بگیرند. دو راهکار برای این گونه کلمات وجود دارد اول اینکه یک صفحه یا مطلبی جدید درباره کلمه مورد نظر نگارش کنید یا توصیه ما این است که صفحه مربوط به آن کلمه را بیشتر روی کلید واژه مورد نظر بهینه کنید.
یافتن کلماتی با Impression بالا و کلیک کم
این گونه کلمات در سرچ کنسول به شما میگویند که یک پتانسیل بالقوه برای گرفتن کلیک از طریق نتایج جستجوی گوگل وجود دارد اما سایت شما به دلایلی نتوانسته از آن بهرهمند شود. برای یافتن کلمات کلیدی با جستجوی بالا و کلیک کم در قسمت Performance سرچ کنسول باید کلمات را بر اساس Impression یا همان تعداد نمایش مرتب کنید دنبال کلماتی بگردید که اهمیت بیشتری برای شما دارد اما کلیک آنها کم است.
بررسی دقیقتر بازار و تحلیل مخاطبان
همین مواردی که تا اینجا گفتیم به کمک شما میآید تا به ایدههای زیادی برای پیدا کردن کلمات کلیدی برسید. اما همه چیز وابسته به میزان جامع بودن پایگاه داده روشی است که شما استفاده میکنید. به این ترتیب احتمال دارد که برخی از پتانسیلهای خوب را از دست بدهید. بررسی کردن فرومهای پرسش و پاسخی که مرتبط با حوزه شما هستند، میتواند مکان خوبی برای پیدا کردن ایدههای بکر باشد. این کار به کمک شما میآید که دادههای بیشتری درباره دغدغهها و مطالبات مخاطبین هدف و مشتریهای بالقوه کشف کنید که از دید ابزارهای پیدا کردن کلمات کلیدی پنهان ماندهاند و رقبا هنوز به آنها نپرداختهاند. علاوه بر فرومها، خود مشتریانی که همین الان دارید هم میتوانند منبع فوق العادهای برای پیدا کردن کلمات کلیدی باشند. در نظر داشته باشید این افراد همان کسانی هستند که میخواهید خدمات یا محصولتان را به آنها ارائه کنید؛ پس مهم است با طرز فکر آنها آشنا باشید. این کار را میتوان با بحثهای توییتری، ارتباط با پشتیبانی برای یافتن چالشهای پیش روی مشتریان، بررسی درخواستهای پشتیبانی مشتریان قبلی و مواردی از این قبیل قابل انجام است.
آنالیز و بررسی کلمات کلیدی به دست آمده
داشتن تعداد زیادی کلمه کلیدی بسیار خوب است اما باید بفهمید کدامشان از بقیه بهتر هستند؛ طبیعتاً نمیتوان آنها را تک به تک ارزیابی کرد و باید از معیارهای سئو مثل سختی کلمه کلیدی، میزان جستجو و هزینه هر کلیک (cost per click) استفاده کنید.
سختی کلید واژه یا Keyword difficulty
متخصصین سئو معمولاً میزان سختی رتبه گرفتن در یک کیورد را به صورت دستی و با آنالیز سایتهای برتر تعیین میکنند. پارامترهای زیادی مثل برندینگ، نیت جستجو، میزان استفاده از کلمه کلیدی و معادلهای آن، تازگی و میزان ارتباط و طول محتوا، اعتبار دامنه، تعداد و کیفیت بک لینکها در این مسیر بررسی میشوند. انجام این فرایند ممکن است به شکلهای مختلفی انجام شود چرا که معیار دقیق و تعیین شدهای برای میزان اهمیت هر یک از این پارامترها وجود ندارد. فردی ممکن است به مرتبط بودن و طول محتوا اعتقاد داشته باشد و یک نفر دیگر بیشتر روی تاثیر بک لینکها تاکید کند. نبودن معیار مشخص، کار ابزارهای جستجوی کلمه کلیدی را سختتر میکند. چون که بیشتر آنها تلاش میکنند میزان سختی کلمه کلیدی را بر اساس امتیاز دادن به یک فاکتور عملی مشخص کنند. سختی کلمه کلیدی در واقع نشان دهنده این است که رتبه گرفتن در این کلمه چقدر میتواند سخت باشد. هرچه عدد سختی در ابزارهای مختلف بیشتر باشد، رتبه گرفتن سختتر میشود.
البته این حرفها به این معنی نیست که شما باید روی کلمات کلیدی آسان تمرکز کنید و بیخیال رقابت در کیوردهای دشوار شوید؛ برعکس شما باید هرچه سریعتر کار روی کلمات کلیدی سخت را شروع این کلمات به بک لینکهای زیادی نیاز دارند و هر چقدر که کار روی آنها را به تاخیر بیندازید، رتبه گرفتن هم سختتر میشود. به صورت کلی سختی کلمه کلیدی برای ترساندن افراد از دشواری رتبه گرفتن در کلید واژههای مختلف طراحی نشده است. بلکه به شما آگاهی میدهد تا به درک بهتری از میزان تلاش لازم و موقعیت خود در رقابت داشته باشید و فرصتهای گرفتن بک لینک را ارزیابی کنید.
میزان جستجو یا Search Volume
سرچ والیوم یا میزان جستجو نشان دهنده این است که یک کلمه کلیدی خاص به صورت میانگین چند بار در ماه به وسیله افراد سرچ میشود. حواستان باشد که این عدد میزان ترافیک دریافتی شما در صورت رتبه گرفتن را نشان نمیدهد؛ یعنی حتی اگر به رتبه اول گوگل هم برسید، ترافیک ورودی سایت به ندرت از ۳۰ درصد تعداد سرچ در ماه بیشتر خواهد شد. همچنین این عدد میانگین تعداد دفعات سرچ در ماه را نشان میدهد نه تعداد کاربرانی که آن کلمه را جستجو کردهاند. حتی اگر مثلاً همه این جستجوها را یک نفر انجام داده باشد، تمام آنها در این آمار محاسبه میشود.
در اکثر ابزارهای Keyword research، فیلتری برای تعداد جستجوهای ماهیانه وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید کلمات کلیدی با تعداد جستجوی بالا را پیدا کنید. اگر سایت تازه کاری دارید نباید به سراغ این گونه کلمات کلیدی بروید چرا که احتمال موفقیت در آنها کم و رقابت بسیار شدید است. همچنین با این معیار میتوانید کلمات کلیدی با تعداد جستجوی نسبتاً کم هم پیدا کنید. اگر با این گونه کلمات کلیدی شروع کنید، احتمالاً بدون سختی زیاد و تنها با رعایت کردن نکات سئو محتوا، میتوانید ترافیک سایت را افزایش دهید. اصطلاحا به این نوع کلمات کلیدی که معمولاً از چند کلمه تشکیل شدهاند، لانگ تیل کیورد یا کلمه کلیدی دم دراز میگوییم.
هزینه هر کلیک یا CPC
این معیار نشان میدهد که رقبای شما چقدر برای هر کلیک روی نتایج یک کلمه کلیدی هزینه میکنند. این پارامتر بیشتر به کمک کسانی میآید که میخواهند از راه تبلیغات ورودی بگیرند؛ به هر حال بررسی آن به شما آگاهی میدهد که آیا سایتها برای رقابت در این کلمه کلیدی اهل پول خرج کردن هستند یا خیر. حواستان باشد که این معیار ممکن است هر ساعت تغییر کند.
هدف قرار دادن کلمه کلیدی
برای هر کلمه کلیدی که پیدا کردهاید باید بتوانید محتوا و صفحه درستی ایجاد کنید که آن کلمه کلیدی را هدف قرار داده باشد. اگر میخواهی تحقیق کلمه کلیدی شما به نتیجه برسد باید درک درستی از چگونگی هدف قرار دادن آن داشته باشید. این کار با دو مرحله ساده شناسایی موضوع مادر، درک نیت جستجو و به صورت کلی تشخیص کانسپت کلمه کلیدی انجام میشود.
پیدا کردن موضوع مادر
حتماً چندین کلمه در لیست شما وجود دارد که نمیدانید باید آنها را در یک صفحه هدف قرار دهید یا برای هر کدام از آنها صفحه و محتوایی جداگانه داشته باشید. پاسخ به این سوال کاملاً وابسته به این است که گوگل چگونه این کلمات کلیدی را میبیند. آیا در نتیجه سرچ هر کدام صفحههایی مجزا نشان میدهد یا صفحههای نشان داده شده در نتایج جستجوی آنها یکی هستند؟ این روش را باید به صورت کاملاً دستی انجام دهید و زمان زیادی از شما خواهد گرفت اما قدم مهمی است که نمیتوان آن را به دست هیچ ابزاری سپرد.
شناسایی نیت جستجو
حالا باید بفهمید که کلمات کلیدی موجود در لیست خود را باید در پستهای وبلاگ قرار دهید یا یک صفحه در محصولات برای آنها ایجاد کنید. دانستن نیتی که کاربر از جستجوی خود دارد، اهمیت زیادی در سئو سایت فروشگاهی پیدا میکند. برای برخی از کلمات کلیدی تصمیم گیری راحت است اما مواردی هستند که در نتایج سرچ آنها میبینید که رقبای شما انواع مختلفی از محتوا را کار کردند. در اینجا اگر هدف نهایی شما افزایش فروش است، اگر تعدادی از رقبا در نتیجه سرچ کلمه کلیدی مورد نظر روی محصول هم کار کردند، شما هم میتوانید صفحه در محصولات سایت خود برای آن کلمه کلیدی بسازید. به صورت کلی گوگل بهتر از هر کسی نیت کاربران از جستجویی که انجام میدهند را میداند. پس اگر میخواهید برای رتبه گرفتن در یک کلمه کلیدی مشخص شانس بهتری داشته باشید، حتماً کانسپت کلمه کلیدی را از نتایج جستجوی گوگل برای پیدا کردن هدف جستجو بررسی کنید و حواستان باشد که محتوای شما باید از جنس سایتهای برتر نتایج جستجوی آن کلمه کلیدی باشد.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید