کانسپت کلمه کلیدی چیست؟
زمانی که کاربر چیزی را در اینترنت سرچ میکند، کانسپت کلمه کلیدی هدف و مفهومی است که او از این جستجو دارد. اهمیت موضوع آنجایی مشخص میشود که اگر با همه اصول سئو محتوا آشنا باشید ولی مفهوم و کارکرد کلمه کلیدی را درک نکرده باشید، سایت شما هیچ وقت به پتانسیل نهایی خود نمیرسد. در ادامه این سری مطالب از آموزش سئو همراه نوترون وب باشید تا کانسپت کلمه کلیدی را از جهات مختلف بررسی کنیم.
سئو و کلمه کلیدی
در صورتی که بخواهیم محتوای موجود در یک صفحه را در یک عبارت خلاصه کنیم، به کلمه کلیدی میرسیم. در زمان تولید محتوا به عباراتی نیاز داریم که بیشترین ارتباط را با محتوای ما داشته باشند، با استفاده از این گونه عبارات میتوانید شانس صفحه خود را برای رسیدن به دید مخاطب و قرارگیری در نتایج برتر جستجوی گوگل افزایش دهید. کلمه کلیدی پلی است که سایت شما را به مخاطبین هدف متصل میکند. در نتیجه با استفاده از کلمه کلیدی درست و آگاهی از روشهای پیدا کردن آن میتوانید در کنار پاسخ به نیاز کاربران، با افزایش ترافیک سایت، شاهد افزایش بازدید و بیشتر شدن فروش کسب و کار خود باشید.
کانسپت کلمه کلیدی چیست؟
در زمان قدیم با جستجو کردن یک عبارت در موتورهای جستجو، عبارت مورد نظر بدون تغییر در همه صفحات نتایج جستجو ظاهر میشد. اما با به روز رسانی الگوریتمهای گوگل و پیشرفت هوش مصنوعی، دیگر این اتفاق نمیافتد و موتورهای جستجویی مثل گوگل تلاش میکنند تا منظور کاربران را بهتر درک کنند. گوگل با آپدیتهای خود میخواهد تا مفهوم و معنا یا به صورت کلی نیت کاربران را از سرچ یک عبارت بفهمد و صفحاتی را در اختیار او بگذارد که پاسخ کامل و دقیقی به نیاز کاربران میدهد. توجه داشته باشید که برای گوگل به عنوان یک بیزینس، کاربران اهمیت بیشتری از سایتها داشته و این موتور جستجو به دنبال درد مخاطب میگردد؛ یعنی آیا فرد میخواهد یک مقاله بخواند، دنبال دستهبندی محصولات است یا با جستجوی این کلمه انتظار دیدن گالری از تصاویر دارد؟
انواع کانسپت کلمه کلیدی
کتگوری یا دستهبندی
همیشه در مشاوره سئو تاکید میکنیم که بهترین حالت برای سئو سایت فروشگاهی، تمرکز روی بهینه سازی صفحات دستهبندی محصولات است. در این حالت افراد با جستجوی کلمهای خاص به صفحهای میرسند که انواع محصولات مورد نظر آنها وجود دارد و از بین آنها نیاز خود را برطرف میکنند. به عنوان مثال با جستجوی کلمه هندزفری در گوگل، تمام نتایج جستجو، صفحات دستهبندی سایتهای فروشگاهی هستند.
اما در صورتی که با جستجوی یک کلمه، لینکهای اول تا پنجم دستهبندی بودند و ۵ لینک دیگر صفحه محصول، با توجه به قرارگیری صفحات دستهبندی در رتبههای برتر و بیشتر بودن تعداد محصولات، شما هم صفحه دستهبندی سایت را سئو کنید.
صفحه محصول
در حالتی که تنوع و تعداد محصولات در سایت فروشگاهی کم بود، توصیه میکنیم روی صفحه محصول برای سئو کار کنید تا افراد بعد از جستجوی اسم محصول به صفحه سایت شما برسند. صفحه اول نتایج گوگل با توجه به رفتار اکثریت کاربران و نیاز آنها چیده شده است. گاهی به خاطر الگوریتم هانی مون گوگل، صفحات سایتهای تازه تاسیس به رتبههای بالا میآید تا رفتار کاربران بررسی شود؛ اگر کاربر به هر دلیلی از این سایت راضی نباشد یا تعداد کلیک کمی داشته باشد، از این جایگاه حذف خواهد شد.
عکس و گالری
گاهی بعد از جستجوی یک کلمه کلیدی، همه نتایج گوگل شامل صفحاتی با مقدار زیادی عکس هستند. به عنوان مثال شما با جستجوی مدل کابینت، به صفحاتی برخورد میکنید که بیش از ۹۰ درصد محتوای آن، به صورت تصویری و گالری عکس است. در این حالت نیاز مردم عکس تشخیص داده میشود و گوگل هم به این مورد احترام میگذارد تا کاربران به خواسته خود برسند؛ در این بین صفحاتی شانس رسیدن به رتبههای برتر را خواهند داشت که آنها هم خواسته کاربران را در نظر بگیرند.
صفحات وبلاگ یا مقالات
زمانی که فرد جستجو کننده به دنبال اطلاعات، روش استفاده و مواردی از این قبیل باشد، صفحات وبلاگی در نتایج جستجوی او نمایش داده میشود. مثلاً با جستجوی دلایل زردی دندان، شما با لیستی از مقالات مختلف مواجه میشوید.
ویدیو
گاهی وقتی کاربر در جستجوی آموزش موارد مختلف یا چیزهایی با پتانسیل آموزش ویدیویی باشد، بیشتر مواقع گوگل ویدیو یا سایتهایی با این کانسپت را به او نمایش میدهد. به عنوان مثال با جستجوی آموزش طراحی سایت، صفحات ویدیو دار یا سایتهای اشتراک ویدیو مثل YouTube، نماشا، آپارات و … را مشاهده میکنیم.
صفحه اصلی
گاهی بعد از سرچ کلمه کلیدی در برخی از حوزهها، نتایج گوگل صفحه اصلی سایت را به شما نشان میدهد. این مورد را میتوانید با سرچ کلمه کتاب مشاهده کنید. این حالت نشان میدهد که افراد به دنبال سایت تخصصی و به اصطلاح نیچ در این حوزه میگردند، البته که شما میتوانید یک دستهبندی کتاب برای سایت خود داشته باشید ولی کانسپت خود کلمه کتاب، صفحه اصلی و سایتهای تخصصی این زمینه است. به صورت کلی رسیدن به رتبههای برتر در حوزههای تخصصی سختتر بوده و اگر به شکل نیچ در یک حوزه فعالیت میکنید، توصیه میکنیم صفحه اصلی سایت را بعد از بررسیهای لازم روی کلمه تخصصی آن حوزه سئو کنید.
روش تشخیص کانسپت کلمه کلیدی
تجربه و تخصص
اگر در سئو و حوزه کاری مورد نظر تخصص لازم را داشته باشید میتوانید به راحتی کانسپت هر کلمه را تشخیص دهید. به عنوان مثال ما حوزه دیجیتال مارکتینگ را میشناسیم و میدانیم که افراد از سرچ اصطلاحات مختلف این حوزه چه دغدغهای داشته و چه چیزی میخواهند.
بررسی صفحه اول گوگل
طبیعی است که یک فرد در همه حوزهها تخصص ندارد یا شناخت کمتری از کانسپت کلمهای خاص داشته و در این حالت باید آن را سرچ کند تا با بررسی ۱۰ سایت اول نتیجه گوگل، کانسپت کلمه کلیدی را بفهمد. شما به راحتی میتوانید با بررسی عنوانها یا باز کردن صفحات کانسپت کلمه کلیدی مورد نظر را تشخیص دهید.
پیدا کردن کانسپت کلمه کلیدی
تصور کنید روی کلمهای قرار است عملیات سئو انجام شود ولی نمیدانید چه نوع صفحهای برای آن انتخاب کنید. در آموزش سئو یاد میگیرید که بهترین روش، سرچ کردن آن عبارت در گوگل است. مثلاً برای عبارت خرید دامن میخواهید کانسپت کلمه کلیدی را مشخص کنید، در این حالت بعد جستجوی کلمه در گوگل و بررسی آدرس سایتها یا باز کردن آنها متوجه میشوید که بیشتر سایتها صفحات دستهبندی را انتخاب کردند. همانطور که گفتیم این اتفاق تصادفی نبوده و بر اساس نیاز کاربر صورت گرفته است. پس شما هم با انتخاب دستهبندی روی این کلمه کلیدی میتوانید همگام با نیاز کاربر عمل کرده و به نتایج برتر جستجو راه یابید.
نکات مهم انتخاب کانسپت کلمه کلیدی
تجربه تیم نوترون وب در ارائه خدمات سئو نشان داده که برای انتخاب کانسپت کلمه کلیدی، لینکهای اول تا پنجم مهمترین صفحات برای بررسی کانسپت و تصمیم گیری در این خصوص هستند. در بیشتر موارد برای اینکه دچار اشتباه نشوید سایتهای برند را نادیده بگیرید در صورت وجود چند کانسپت مختلف، با توجه به نیاز کسب و کار تصمیمگیری کنید. منظور از سایتهای برند مواردی مثل ترب، ویکی پدیا، دیجی کالا ایمالز و … هستند که به خاطر تعداد صفحات و اعتبار بالا، در بیشتر نتایج سرچ دیده میشوند و نباید با توجه به آنها تصمیم گیری کنید.
مورد دیگری که اهمیت دارد، توجه به ویژگیهای صفحه نتایج جستجوی گوگل است. مثلاً با جستجوی نام دیوید بکام، نتایج شامل اخبار، زندگی نامه و حتی ویدیوهایی از این شخصیت میشود که همه این موارد نیاز مردم را در این جستجوی خاص نشان میدهد.
پیدا کردن کلمات هم کانسپت
در جستجوی کلمات کلیدی، هم کانسپتها مواردی هستند که به یک مورد اشاره داشته و به نوعی همدرد محسوب میشوند و جواب آنها یک چیز است. این مورد هم میتواند بر اساس تجربیات شخصی، بررسی محتواهای مختلف مشخص شود. اگر به هم کانسپت بودن کلمات پیدا شده شک داشتید، با جستجوی آنها در گوگل و پیدا کردن urlهای تکراری که دقیقاً به یک صفحه ختم میشوند، میتوانید از همکانسپت بودن آنها مطمئن شوید.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید