آموزش قدم به قدم لینکدین (LinkedIn)
لینکدین این روزها به دروازهای برای ورود به دنیای فرصتها تبدیل شده است. در دنیایی که اینترنت حکمرانی میکند نمیتوان نقش شبکههای اجتماعی را در پیشرفت مسیر شغلی نادیده گرفت. لینکدین به عنوان پرچمدار شبکههای اجتماعی مخصوص کسب و کار، فرصت عالی برای ارتباط با افراد حرفهای، پرسونال برندینگ و پیدا کردن شغل ایده آل فراهم کرده است. فرقی نمیکند که در شروع مسیر شغلی خود هستید یا بعد از سالها فعالیت حرفهای در حوزه کاریتان میخواهید از لینکدین برای ارتقا و پیشرفت استفاده کنید، این شبکه اجتماعی میتواند کلید موفقیت شما باشد. در ادامه این مطلب از آموزش لینکدین نوترون وب با مزایای بینظیر این پلتفرم، اصطلاحات رایج، بخشهای مختلف و ترفندهای حرفهای برای فعالیت در آن آشنا میشویم.
قبل از هرچیز بهتر است آمار کاربران فعال در لینکدین در سال های اخیر را بررسی کنیم و از اهمیت یادگیری این شبکه اجتماعی آگاه شویم.
چرا باید لینکدین را نصب کنیم؟!
قبل از ثبت نام در LinkedIn بهتر است با کاربردهایی که این برنامه دارد آشنا شوید و بدانید که با چه هدفی باید سمت آن رفت و چه فعالیتهایی در فضای لینکدین جواب میدهند. به صورت کلی لینکدین پنج کاربرد اصلی دارد :
افزایش ارتباطات
لینکدین فضای بسیار مناسبی برای شبکه سازی و برقراری ارتباط فراهم کرده است. در این پلتفرم شما میتوانید با همکاران، رقبا، اساتید و … ارتباط برقرار کرده و شبکه بزرگی در حوزه کاری خود یا خارج از آن داشته باشید.
استخدام شدن
در همین لحظه که افراد زیادی از نبود شغل و کم بودن فرصتها گلایه میکنند؛ شرکتها و کارفرمایان مختلفی را در لینکدین میبینیم که به دنبال نیروی کار حرفه ای و متعهد هستند. به عنوان مثال در حوزه دیجیتال مارکتینگ آگهیهای استخدام متخصص سئو، مدیریت سایت، بازاریابی، تولید محتوا و … مشاهده میشود و همین فرصتها در شرکتهای فعال باقی حوزهها هم هست. کسب و کارهای مختلف در تلاشاند که با استفاده از پتانسیل بالای لینکدین به صورت رایگان نیروی متخصص مناسب را پیدا کنند.
پیدا کردن شغل
در لینکدین حتی بخشی مخصوص مشاغل طراحی شده که کاربران در آنجا فرصتهای شغلی موردنظرشان را پیدا میکنند و وارد مرحله ارسال رزومه یا حتی استخدام میشوند. به همین ترتیب به راحتی با استفاده از تکنیکهای تکمیل پروفایل که در ادامه آموزش لینکدین معرفی میکنیم و داشتن دانش کافی، با استفاده از فرصتهای شغلی لینکدین دیگر بیکار نمیمانید!
ارائه رزومه
یکی دیگر از ویژگیهای خوب لینکدین، امکانات آن برای نشان دادن مهارت و ارائه رزومه است. افراد متخصص در حوزههای کاری مختلف به راحتی میتوانند در پروفایل خود، رزومه کاملی را ارائه کرده و تواناییهای خود را در دید شرکتها و کارفرمایانی بگذارند که به دنبال نیرو هستند.
کمک به برندینگ
فرقی نمیکند یک شرکت بزرگ باشید یا فردی متخصص، لینکدین فضای مناسبی برای تبدیل شدن به یک برند قوی است. در این مطلب از آموزش LinkedIn با یادگیری استراتژیهای محتوایی به زودی در بین مشتریان و همکاران خود تبدیل به یک برند شناخته شده میشوید.
آیا باید در لینکدین شروع به فعالیت کنم؟
قبل از ثبت نام در لینکدین باید بررسی کنید که فضای آن برای شرکت یا خودتان کاربردی هست یا خیر؛ برای فهمیدن این موضوع جستجویی در لینکدین داشته باشید و نگاهی به رقبا یا همکارانتان بیندازید. بالاخره فعالیت در لینکدین زمان بر خواهد بود و باید مطمئن شوید که لینکدین میتواند باعث پیدا کردن جایگاه شغلی مناسب یا افزایش مخاطبین کسب و کار و برندینگ در حوزه کاری شما شود یا خیر. به صورت کلی برای افراد فعال در حوزه تکنولوژی و وب، لینکدین بهترین مکانی است که میتوانند در آنجا فعالیت کنند و در کار خود پیشرفت داشته باشند.
تفاوت لینکدین پریمیوم و رایگان
لینکدین را نمیتوان پلتفرمی نیمه رایگان دانست، یعنی ویژگیها و قابلیتهای پایهای برنامه رایگان هستند و اکانت پولی لینکدین فقط یکسری خدمات خاص دریافت میکند. به عنوان مثال افراد دارای LinkedIn Premium شانس بیشتری برای پیدا کردن کار دارند چرا که رزومه آنها توسط افراد بیشتری مشاهده میشود؛ البته این موضوع به این معنا نیست که رزومه افراد با اکانت رایگان اصلا در معرض دید بقیه قرار نمیگیرد! به همین ترتیب برای شرکتهایی با اکانت پریمیوم، اطاعیههای ایجاد شده برای استخدام افراد و …، بیشتر از اطلاعیه شرکتهایی با اکانت رایگان بازدید میشود. اکانتهای پولی قابلیتهای دیگری مثل جستجو حرفهای، دریافت لیست کامل بازدیدکنندگان از پروفایل، پیامهای خصوصی بیشتر و … دارند.
در تصویر زیر می توانید به خوبی تفاوت های اکانت رایگان لینکدین را با اکانت career و اکانت business مقایسه کنید.
آشنایی با بخشهای مختلف لینکدین
- قسمت :HOME در اینجا همه اطلاعات و مطالب مربوط به شرکتها، همکاران، دوستان و گروههایی که عضو شدهاید را میبینید. همچنین این صفحه افرادی را برای برقراری ارتباط پیشنهاد میدهد.
- بخش :My Network یکی از بخشهای اصلی این پلتفرم است که مناسب برقراری و بهبود ارتباطات حرفهای و شغلی با دیگران است. در این قسمت ابزارهای مختلفی در دسترس شما قرار میگیرد تا با کمک آنها افراد جدید را پیدا کنید، ارتباط برقرار کنید، شبکه خود را گسترش دهید و بهترین فرصتهای شغلی را پیدا کنید.
- قسمت :Connections در اینجا کانکشنهای خود را می بینید و میتوانید آنها را مدیریت کنید و یا ارتباطات جدید برقرار کنید.
- بخش :People you may know اینجا افرادی به شما پیشنهاده میشود که ممکن است آنها را بشناسید یا با آنها در دانشگاه یا شرکت کار کرده باشید.
- قسمت :Alumni برای ارتباط برقرار کردن با فارغ التحصیلان یا دانشجویان دانشگاههایی است که در آنها تحصیل کردهاید.
- بخش :Groups میتوانید با عضویت در گروههای مرتبط با تخصص و علاقه خود، با افراد حاضر در گروه در ارتباط باشید و از اطلاعات آنها استفاده کنید.
- قسمت :Events در اینجا امکان شرکت در رویدادهای حرفهای مرتبط با تخصص و علاقه شما وجود دارد.
- بخش :LinkedIn learning میتوانید با استفاده از دورههای این قسمت، به صورت آنلاین مهارتهای جدیدی یاد بگیرید. از این بخش برای گسترش شبکه و ارتباط گرفتن با بقیه افراد و پیدا کردن فرصتهای شغلی جدید هم استفاده میشود.
- قسمت :Jobs در این بخش فرصتهای شغلی جدید را میتوانید پیدا کنید و رزومه خود را برای کارفرمایان ارسال کنید. همچنین امکان پیدا کردن فرصتهای شغلی مختلف بر اساس مکان هم وجود دارد. خود این بخش شامل Jobs home(برای جستجوی فرصتهای شغلی بر اساس عنوان، شرکتها، مکان و …) و My jobs(دسترسی به شغلهایی که به آنها درخواست دادهاید یا علاقهمند هستید) و Save jobs(فرصتهای شغلی ذخیره شده) و Jobs alerts(تنظیم هشدار برای فرصتهای شغلی که به دنبال آن هستید) و Salaries(مشاهده دستمزد موقعیتهای شغلی مختلف بر اساس سالهای تجربه، صنعت، منطقه و … ) و Career interest(میتوانید به کارفرمایان نشان دهید که در جستجوی شغل هستید و درباره فرصت شغلی مورد نظر خود صحبت کنید) میشود.
- قسمت :Messaging یک پیام رسان کاربردی که با آن میتوانید به همکاران، مشتریان، کارفرماها و … پیام خصوصی دهید. در این بخش امکان ارسال پیام صوتی، ویدیو، عکس، استیکر، تماس صوتی، تماس تصویری و … فراهم شده است.
- بخش :Notification در اینجا درخواستهای دوستی، تغییرات در شبکه کاری، اخبار و مطالب، فرصتهای شغلی، کارهایی که انجام دادهاید، افرادی که از پروفایل شما بازدید کردهاند و سایر اتفاقاتی که در حسابتان رخ داده اعلام میشود.
- قسمت :Search با استفاده از جستجوی قدرتمند لینکدین میتوانید به راحتی موضوعات مورد علاقه، فرصتهای شغلی، افراد و شرکتها را پیدا کنید. برای جستجو در لینکدین میتوانید از فیلترهای مختلفی استفاده کنید.
- بخش :Me اینجا برای ویرایش پروفایل شماست که در آن اطلاعات مربوط به تحصیلات، مهارتها، تجربیات شغلی و اطلاعات شخصی قرار دارد و در ادامه آموزش لینکدین، نکات زیادی برای بهینه سازی آن آماده کردهایم.
- در قسمت Account هم میتوانید برای تغییر زبان و تنظیمات برنامه اقدام کنید.
اصطلاحات رایج لینکدین را بشناسید
هدلاین (Headline)
هدلاین همان نوشته پایین اسم افراد در پروفایلشان است. این منبع اطلاعاتی ارزشمند در واقع یک رزومه یک خطی است که اطلاعاتی درباره شما و ارزش کارتان به افراد میدهد و در نتایج جستجو هم نشان داده میشود. تعداد کاراکترهای مجاز برای این بخش ۲۲۰ کاراکتر است. داشتن هدلاین برای افرادی که به دنبال پیشرفت حرفهای خود هستند بسیار مهم و مفید است.
نوشتن هدلاین جذاب
در هدلاین با طوفان فکری به سراغ چیزهایی بروید که شما را از دیگران متمایز میکند، مثل بزرگترین دستاوردهایی که داشتید، مهارتهایی که دارید و پر تقاضا هستند، و در نهایت با چیزی که شما را از دیگران متمایز میکند، خودتان را معرفی کنید.
درباره من (About)
بخش دیگری از پروفایل لینکدین شما با حدود ۲۶۰۰ کاراکتر متن که در آن باید خیلی مختصر درباره خودتان و فعالیتهایتان حرف بزنید. خلاصه نویسی در عین جذابیت باعث میشود تا در نتایج جستجوی لینکدین رتبههای بهتری داشته باشید. شما باید کاری کنید که مخاطبان با مطالعه این بخش دید بهتری نسبت به شما، تجربهها و فعالیتهایتان داشته باشند. توصیه میکنم حتما قبل از نوشتن این قسمت سری به About لینکدین همکارانتان بزنید و از آنها ایده بگیرید. باید اطلاعات نسبی در این بخش قرار دهید، افراد دوست دارند راجب جزئیات شغل شما بدانند نه این که مثلا دبیرستان در چه مدرسهای تحصیل کردهاید!
توصیه میکنیم که About شما یک قلاب داشته باشد؛ یعنی جملهای جالب و چالش برانگیز که افراد را برای خواندن ادامه متن ترغیب کند. قلاب حداکثر باید در سه خط اول خلاصه پیاده شود. در ادامه درباره تخصص و مهارت خود و وجه تمایزتان با دیگران حرف بزنید. سعی کنید داستان و دلیل کار خود را بگویید، این که چه چیزی باعث شده تا به این مسیر را در پیش بگیرید. حتما بعد از قلاب و همگام کردن خواننده با خودتان، چند جملهای از حرفه و سوابق خود بگویید، تخصصتان را با نتایج و دادهها اثبات کنید. در ادامه میتوانید از تیمی که با آنها همکاری میکنید حرف بزنید و بحث را به سمت تعهد به علایق حرفهای خود پیش ببرید.
بخش Contact info
در این مرحله راههای ارتباطی و اطلاعات تماس خود را به اشتراک میگذارید. در آخر نحوه ارتباط با خودتان را مشخص کنید؛ این که به دنبال کار تیمی یا مستقل هستید. در واقع تلاش لینکدین بر این است تا در کوتاهترین زمان ممکن همه اطلاعات مهم و کاربردی درباره شما پوشش داده شود.
ایندورس (Endorse)
این مورد کاری میکند تا قابل اعتمادتر به نظر برسید. یعنی کسانی که دوست یا همکار شما هستند یا در حوزه کاری شما فعالیت میکنند، با تایید مهارتهای شما کاری میکنند که شبکه کاری بهتری بسازید و بیشتر پیشرفت کنید. کلمه Endorse به معنی صحه گذاشتن یا تایید کردن است و نقش مهمی در برندسازی شما دارد. بعد از این که مهارتهای خود را در لینکدین اضافه کردید، دیگران میتوانند شما را تایید کنند. یکی از راههای گرفتن Endorse، درخواست از کانکشنها و هم تیمیهایتان در پروژههای مختلف است. برای ایندروس کردن دیگران در لینکدین کافیست در بخش skills and endorsements feature پروفایل آنها، با زدن view more و نماد مثبت کنار هر مهارت، مهارت آن شخص را Endorse کنید تا یک تیک نمایش داده شود.
توصیه نامه (Recommendations)
ریکامندیشن یکی از بهترین راهای تاثیرگذاری در لینکدین است که با استفاده از آن میتوانید به دیگران توصیه نامه بفرستید یا از آنها توصیه نامه دریافت کنید. اگر میخواهید برای دیگران توصیه نامه بنویسید، در پروفایل آن شخص روی سه نقطه منو کلیک کرده و گزینه recommend را انتخاب کنید و بعد با پر کردن فرم توصیه نامه، روابط خود را شرح دهید. معمولا در توصیه نامه هرچیزی که از فرد مورد نظر و فعالیتهای او دیده شده که به خوبی انجام میدهید را مینویسند. برای درخواست توصیه نامه هم در منوی کشویی پروفایل بقیه روی request a recommendation کلیک کرده و در متن درخواست توصیه نامه ذکر کنید که در چه موقعیتی با آنها کار کردهای و از چه طریقی آنها را می شناسید؛ همچنین مهارتی که دوست دارید در توصیه نامه به آن پرداخته شود هم ذکر کنید.
کانکشن (Connection)
برای اضافه کردن افراد به کانکشن میتوانید از My network، لیست افرادی که ممکن است بشناسید را ببینید و به آنها درخواست دهید یا با قابلیت سرچ لینکدین نام فرد را جستجو کنید و درخواست بدهید. در واقع کانکشن یک رابطه دو طرفه برای شبکه سازی است که نیازمند گفتگو دو طرفه است.
فالو (Follow)
در لینکدین به صورت پیشفرض دکمه کانکت فعال است اما شما میتوانید آن را به فالو تغییر دهید. در صورت استفاده از فالو، گسترش شبکه ارتباطی شما سرعت بیشتری میگیرد و فرصت بیشتری برای برندسازی و کسب و کار دارید چرا که افراد راحتتر محتوای شما را میبینند و بازدید از پستها و پروفایل شما بیشتر خواهد بود. پس اگر به دنبال پرسونال برندینگ هستید، حتما این گزینه را در نظر بگیرید. در لینکدین فقط ۳۰ هزار کانکشن میتوانید داشته باشید پس در انتخاب کانکشنهای خود دقت کنید.
حتما URL پروفایل خود را شخصی سازی کنید!
به صورت پیشفرض URL پروفایل شما در لینکدین به صورت رندوم انتخاب شده ولی شما میتوانید آن را از پروفایل خود تغییر دهید. ضرورتی برای این کار نیست ولی حالا که بحث راجب آموزش لینکدین است، پیشنهاد میکنیم حتما URL پروفایل خود را تنظیم کنید تا کاربران با دردسر کمتری شما را پیدا کنند و اشتراک گذاری آن در سطح وب و بقیه شبکههای اجتماعی راحتتر باشد، این موضوع حتی به سئو شدن اکانت لینکدین شما در گوگل روی نام کاربریتان هم کمک میکند.
اهمیت فعالیت در لینکدین
با این که لینکدین فضای بسیار مناسبی برای پیدا کردن شغل یا استخدام نیرو است، اما نباید آن را با سایت نیازمندیهای استخدامی اشتباه بگیرید. حتی اگر تنها هدف شما از ثبت نام در لینکدین رسیدن به شغلی خاص است، اگر فعالیت زیادی نداشته باشید، الگوریتمهای لینکدین این فرصت را از شما میگیرند. ایجاد محتوا بهترین فعالیت ممکن است. شما باید توانایی تولید پستهای جذاب برای مخاطبان مرتبط با حوزه کاری خود داشته باشید تا در کنار برندینگ، به لینکدین نشان دهید که کاربری فعال هستید و به این ترتیب شناس دیده شدن شما در جستجوها و … افزایش پیدا کنید.
البته فعالیت در لینکدین فقط محدود به پست گذاشتن نمیشود. شما میتوانید با کامنت گذاشتن در پستهای بقیه هم کاربری فعال باشید. پس اگر پستهای مربوط به حوزه کاریتان را در اکانت همکاران، رقبا، افراد معروف و … دیدید، با گذاشتن کامنتهای مفید، فعالیت خود را به الگوریتمهای لینکدین نشان دهید و در همین حین با افراد جدید آشنا شوید و مخاطبین جدید جذب کنید. در نهایت حواستان باشد که هر کامنتی که میگذارید یا هر پستی که لایک میکنید، به مخاطبانتان اطلاع داده میشود، پس روی فعالیتتان کمی حساس باشید.
اگر قصد دارید به صورت حرفه ای در لینکدین فعالیت کنید و هنوز سردرگم هستید که از کجا شروع کنید ما برای شما یک چک لیست جامع آماده کرده ایم که به راحتی بتوانید شروع به فعالیت کنید 🙂
تعیین استراتژی محتوا در لینکدین
منظور از تعیین استراتژی محتوا یعنی مثلا به خاطر روز ولنتاین، یک پست عاشقانه دور از حوزه کاریتان منتشر نکنید و روز بعدی به رویداد نامرتبط دیگری بپردازید؛ این گونه رفتارها در تلگرام و اینستاگرام پذیرفته شده است اما به درد یک شبکه اجتماعی کسب و کار محور نمیخورد.
در لینکدین برای حرفهای شدن باید به خوبی با بقیه تعامل برقرار کنید و یک ارزش به کاربران ارائه دهید.(چیزی که سعی داریم در آموزش لینکدین به آن برسیم!) این ارزش میتواند با ارائه اطلاعات و اخبار مربوط به حوزه فعالیتتان باشد یا این که به آموزش بپردازید و … در کل حرفمان این است که یک استراتژی ارزش آفرین داشته باشید که خیال دنبال کنندههای شما را از این راحت کند که در صورت دنبال کردن شما، یکسری اطلاعات ارزشمند به دست میآورند. در نهایت قبل از انتشار هر پستی حواستان باشید که منبع معتبری داشته باشد و پست کردن آن واقعا برای دنبال کنندههای شما ارزش آفرین باشد.
به اشتراک گذاشتن تجربهها
یک روند ثابت شده و موفق در لینکدین، گذاشتن پستهایی درباره تجربههای کاریتان است. مثلا درباره تجربیات خود در فلان جلسه مشاوره حرف بزنید، ترفند جدیدی که یادگرفتهاید یا روش آزمایشی که جواب داده است و …
با پیش گرفتن این روند، به لینکدین و مخاطبین خود نشان میدهید که در حوزه کاری خود فعال هستید و حرفهایی برای گفتن دارید. این موضوع تاثیر شگفت انگیزی روی استخدام شما یا جذب نیروی جدید یا حتی افزایش احتمال خرید محصولات یا خدمات شرکت شما خواهد داشت. این حرکت نوعی تبلیغ است که جای گلایه باقی نمی گذارد، چون شما خلق ارزش میکنید و تجربههایتان را به اشتراک میگذارید.
تاثیر لینکدین در سئو سایت
همانطور که در مقاله سوشیال سیگنال گفتیم، اشتراک گذاری پستها در شبکههای اجتماعی تاثیر مثبتی روی سئو سایت شما دارد. توجه داشته باشید که لینکدین اهمیت خاصی برای گوگل دارد و این موتور جستجو سیگنالها و اطلاعات لینکدین را در سئو سایت شما تاثیر میدهد.
جمع بندی
در این مطلب سعی شد تصویر روشنتری از فضای لینکدین ترسیم شود و بعد از آن به معرفی قسمتهای مختلف لینکدین، اصطلاحات رایج این شبکه اجتماعی، ترفندها و تکنیکهای کاربردی و … پرداختیم. اگر هنوز هم سوالی درباره این موضوع دارید یا به مشکلی برخورد کردهاید، در قسمت نظرات این پست آن را بیان کنید تا در کوتاهترین زمان ممکن به آن پاسخ داده شود. پیشنهادات شما به هرچه کاملتر شدن آموزش لینکدین نوترون وب کمک میکند.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید