الگوریتم رنک برین Rank Brain چیست؟
الگوریتم رنک برین راهکار جدید گوگل جهت پردازش بهتر دادهها، نمایش مرتبطترین نتایج و رتبهبندی آنها است. گوگل به صورت رسمی در سال ۲۰۱۵ رنک برین را معرفی کرد که کمک بزرگی برای الگوریتم مرغ مگس خوار بود. Rank Brain بر پایه هوش مصنوعی است که به وسیله الگوریتمهای یادگیری ماشین طراحی شده است تا یک کامپیوتر بدون داشتن برنامههایی با جزئیات دقیق، به وسیله تحلیل و بررسی دادهها بتواند رفتار کاربران را بهتر درک کند. در این مطلب از آموزش سئو نوترون، بعد از بررسی نحوه عملکرد الگوریتم رنک برین، نحوه تولید محتوای مناسب برای این الگوریتم را آموزش میدهیم.
الگوریتم رنک برین چیست؟
رنک برین سیستمی برای کمک به گوگل است تا نیت کاربر در زمان جستجو را بهتر درک کند. این الگوریتم به پردازش بهتر دادهها کمک میکند تا نزدیکترین نتایج به عبارت جستجو شده توسط کاربران به آنها نشان داده شود. چیزی که باعث تمایز این الگوریتم میشود، طراحی بر اساس هوش مصنوعی و قابلیت یادگیری آن است. در واقع کاری که الگوریتم رنک برین انجام میدهد، استفاده از سیستم یادگیری برای کمک به الگوریتم مرغ مگس خوار جهت دستیابی به دیتای هدف از رشتههای اطلاعات است.
نحوه عملکرد الگوریتم رنک برین
گوگل قبل از رنک برین، از یک الگوریتم ریاضی استفاده میکرد که رتبهبندی سایتها در نتایج گوگل بر اساس آن تعیین میشد و به جز آپدیتهای دورهای، تقریبا روندی ثابت و قابل پیشبینی داشت؛ اما الگوریتم رنک برین دائماً در حال یادگیری و تغییر است. امروز به خاطر همین الگوریتم، نتیجهای که به کاربر نمایش داده میشود بیشترین ارتباط را با نیت او از جستجو دارد ؛ برای همین در مشاوره سئو به افراد توصیه میکنیم تا محتوای خود را نه فقط برای رباتهای گوگل و حالتی غیرکاربردی، بلکه با توجه به نیاز کاربر منتشر کنند. به صورت کلی الگوریتم رنک برین میتواند الگوهای جدید را تشخیص دهد؛ همچنین وجود قابلیت یادگیری آن را از الگوریتم مرغ مگس خوار پیشرفتهتر و به یکی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده رتبه و جایگاه سایتها تبدیل میکند.
تشخیص مفهوم عبارت جستجو شده
الگوریتم رنک برین به وسیله هوش مصنوعی حجم زیادی از دادهها را به مفاهیم قابل درک برای رایانه تبدیل کرده است، به این ترتیب وقتی عبارت تازهای را مشاهده میکند، عبارات یا کلمات مشابه با آن را حدس میزند. رنک برین با توجه به کلمات موجود در عبارت جستجو شده توسط کاربر، به تحلیل هدف او از جستجو میپردازد؛ سپس بر اساس تاریخچه جستجو، منطقه جغرافیایی کاربر و اطلاعاتی که گوگل از علایق او دارد، نتایج جستجو را برای افراد رتبهبندی میکند. به صورت خلاصه الگوریتم رنک برین، با هدف تفسیر عبارات جستجو شده کاربران روی کار آمده است.
تحلیل رفتار کاربران بعد از نشان دادن نتایج جستجو
عملکرد این الگوریتم فقط به شناسایی مفهوم عبارت جستجو شده محدود نمیشود و بعد از نشان دادن نتایج جستجو هم تلاش میکند تا میزان رضایت کاربر را بررسی کند. در واقع Rank Brain با تحلیل رفتار کاربر در صفحه نتایج جستجو، به درک بهتری از مفهوم مد نظر او میرسد و رتبهبندی نتایج را بر همین اساس انجام میدهد. این تحلیل از زمان جستجوی کاربر در گوگل شروع شده و بعد از بررسی رفتار او و جایگاه صفحات؛ مشخصات فرد و نتایجی که به او نشان داده شده در گوگل ذخیره میشود. در ادامه رنک برین سایتهایی که کاربر انتخاب کرده و میزان حضور او در هر کدام از آنها را تحلیل میکند تا به میزان رضایت افراد از این صفحات پی ببرد. البته رفتار یک کاربر به تنهایی تصمیمات این الگوریتم را تعیین نمیکند؛ هزاران کاربر دیگر هم این فرایند را طی میکنند و اطلاعات جمع آوری شده از آنها در نهایت باعث تغییر رتبهبندی نتایج میشود.
سئو سایت بر اساس الگوریتم رنک برین
حالا که نحوه عملکرد الگوریتم رنک برین را درک کردید؛ شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چگونه با سئو سایت به گوگل نشان دهیم صفحه شما در نتایج جستجو باعث خوشحالی کاربرانش میشود؟ بهترین کار استفاده از روشهایی برای افزایش Dwell Time است. منظور از دویل تایم مدت زمانیست که یک کاربر از نتایج جستجوی گوگل بعد از کلیک روی لینک صفحه، در سایت شما سپری میکند تا جستجو بعدی را انجام دهد. بدیهی است که هرچه کاربران وقت بیشتری در صفحه شما بگذرانند، این سیگنال به گوگل داده میشود که کاربران از نتیجه راضی بودهاند و شاید بهتر باشد تا رتبه این سایت را افزایش دهد:) در ادامه چند استراتژی ساده را معرفی میکنیم تا با استفاده از آنها در سئو داخلی، Dwell Time سایت خود را افزایش دهید.
محتوای خود را در بالای صفحه متمرکز کنید
وقتی کسی از گوگل وارد سایت شما میشود، دوست دارد هرچه سریعتر پاسخ سوالش را بگیرد. به عبارتی نمیخواهد برای رسیدن به جواب، اسکرول به پایین داشته باشد. پس هر چیزی که محتوای شما را پایین میکشد مثل بنرهای بزرگ بالای صفحه، هدر خیلی بزرگ و … را حذف کنید تا اولین جمله از محتوای شما در مرکز توجه قرار بگیرد و کاربران بهتر با صفحه ارتباط برقرار کنند.
مقدمههای کوتاه و کاربردی
بیشتر زمان ما برای نگارش محتوا در نوترون وب، روی مقدمههای آن صرف میشود. چرا که مقدمه جایی است که ۹۰ درصد خوانندگان تصمیم میگیرند در سایت بمانند یا از آن خارج شوند. تجربه ما در خدمات سئو نشان داده که مقدمههای کوتاه بهترین عملکرد را دارند؛ مثلاً وقتی شخصی چیزی را در گوگل جستجو میکند، اطلاعات کلی درباره آن موضوع دارد و نیازی نیست در مقدمه تاریخچه و موارد خیلی بدیهی را در اختیار کاربر قرار دهید.
انتشار محتواهای عمیق و طولانی
به صورت کلی محتوای طولانیتر باعث بهبود Dwell Time میشوند. از یک طرف بدیهی است که خواندن یک محتوای ۲۰۰۰ کلمه بیشتر از محتوایی ۴۰۰ کلمهای طول میکشد، ولی این فقط قسمتی از قضیه است. دلیل دیگری که محتوای طولانی میتواند به شما کمک کند، پاسخگویی کامل آن به درخواست کاربران است. مثلاً شما برای سئو کلاه سفید در گوگل جستجو میکنید. یک سایت به صورت خیلی مختصر سئو کلاه سفید و روشهای آن را به شکلی تیتروار مطرح کرده؛ اما سایت دیگر به صورت جامع همه مواردی که باید درباره سئو کلاه سفید بدانید را پوشش میدهد. در اینجا کاربر با خیال راحت شروع به خواندن مطلب جامع میکند تا جواب همه سوالات خود را بگیرد و نیازی به گشت و گذار در سایر سایتها نداشته باشد.
محتوای صفحه را به تکههای کوچک تقسیم کنید
در مورد قبلی گفتیم از محتواهای طولانی استفاده کنید، اما اگر صادق باشیم خواندن ۲۰۰۰ کلمه خیلی سخت است. این قضیه وقتی بدتر میشود که آن ۲۰۰۰ کلمه به صورت متنی غول پیکر در صفحه ظاهر شود. یک راه حل ساده برای دور زدن این مشکل، تقسیم کردن محتوا به عنوانهای فرعی، سرفصلهای متنوع و تیکههایی قابل هضم و کوچک است. این کار باعث بهبود خوانایی و بیشتر شدن Dwell Time میشود.
تاثیر الگوریتم روی صفحه سرپ گوگل
سرپ یا SERP مخفف عبارت search engine results page به معنی صفحه نتایج موتور جستجو است. حالا که با نقش الگوریتم رنک برین و تاثیر آن روی رتبهبندی صفحات آشنا شدید، خوب است بدانید اطلاعات جمع آوری شده به وسیله این الگوریتم، امکانات جدیدی را به صفحه نتایج جستجو اضافه کرده است. در ادامه برخی از آنها را بررسی میکنیم.
People also ask
در بیشتر جستجوهایی با حال پرسشی، یک باکس خاص به کاربران نشان داده میشود که جستجوهایی مرتبط با موضوع مورد نظر آنها در باکس قرار گرفته است. با کلیک روی هر یک از آنها، پاسخ آن سوال به شکل محتوایی کوتاه نشان داده شده و لینکی برای دریافت اطلاعات بیشتر در انتهای آن موجود است. توسعه این بخش بر اساس اطلاعات الگوریتم رنک برین جستجوهای کاربران دیگر انجام میشود.
People also search for
بعد از انتخاب یکی از نتایج جستجو و بازگشت مجدد به همان صفحه، یک باکس به شما نشان داده میشود که عبارتهای مرتبط با موردی را که جستجو کردید به شما نشان میدهد. الگوریتم رنک برین در این حالت متوجه شده که شما با بازگشت از آن صفحه هنوز پاسخ سوال خود را نگرفتهاید و به جستجوهای دقیقتری نیاز دارید. در نهایت با توجه به صفحهای که انتخاب کردید و عبارتی که جستجو شده، گزینههای بیشتری را برای رسیدن به مقصد معرفی میکند. همچنین در آموزش سئو یاد میگیرید که از این قسمت برای تحقیق کلمات کلیدی هم میتوان استفاده کرد.
Featured snippets
حتماً در جستجوهای خود مشاهده کردهاید که گاهی یک باکس محتوایی در بالای صفحه نشان داده میشود و به صورت لیست وار پاسخ سوال کاربر در آن قرار گرفته است. این قابلیت به رتبه صفر گوگل یا featured snippet معروف است. معمولاً این حالت برای جستجوهایی که شکل پرسش و پاسخی دارند، نمایش داده میشود. اطلاعات دقیقی درباره فرایند انتخاب محتوا و سایتها برای نمایش در رتبه صفر گفته نشده اما معمولاً سایت انتخابی اعتبار بسیار بالایی دارد و به صورت قدم به قدم و موردی در محتوای خود، موضوع مورد بحث را پوشش داده است.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید