الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟
اگر سایت شما تازه تاسیس است و بعد از گذشت مدتی، در نتیجه تلاشهای شما در سئو، سایت هیچ بهبود جایگاهی در نتایج جستجوی گوگل نداشت، این وضعیت به این معنی است که گوگل هنوز به شما اعتماد نکرده و برای مدتی در sandbox گوگل قرار خواهید داشت. همانطور که میدانید روزانه تعداد زیادی سایت راهاندازی میشوند و گوگل برای اینکه فقط سایتهای کاربر پسند به صفحات اول برسند، باید با نوعی الگوریتم وضعیت سایتهای جدید را بررسی کند. البته این الگوریتم به صورت رسمی توسط گوگل تایید یا تکذیب نشده اما همیشه مورد بحث کارشناسان سئو بوده است. در ادامه همراه نوترون وب باشید تا نحوه عملکرد الگوریتم سند باکس، روش خروج از آن، کوتاه کردن دوره سند باکس و … را بررسی کنیم.
سند باکس گوگل (google sandbox) چیست؟
در شرایطی که دامنه سایت شما جدید است و همه نکات سئو را به خوبی رعایت میکنید اما صفحات شما رتبه خوبی در گوگل ندارند. کارشناسان سئو دلیل این اتفاق را الگوریتم سندباکس گوگل میدانند. در واقع این الگوریتم را نوعی دوره آزمایشی برای سایتهای جدید در نظر بگیرید که دارای محدودیتهای خاصی برای صفحات سایتهای تازه تاسیس است. از نظر گوگل صفحات قدیمی به خاطر فاکتورهای رتبهبندی معتبرتر هستند. با اینکه سند باکس رسماً توسط گوگل تایید نشده اما وجود دارد و بر اساس آن، در شروع کار سایتهای جدید در نتایج قرار نمیگیرند و بعد از مدتی صفحات قدیمی در بالای رتبهبندی و سایتهای جدید در رتبههای پایینتر قرار میگیرند. با اینکه ممکن است سند باکس برای صاحبان سایتهای تازه تاسیس نگران کننده باشد اما این الگوریتم اثرات بلند مدتی نداشته و دوره آن معمولاً ۶ تا ۸ ماه طول میکشد و بعد از این دوره، سایت شما توانایی کسب رتبه در کلمات کلیدی مورد نظر را دارد.
تصویر زیر یه نمونه از نمودار یه سایت تازه تاسیس که هنوز به زمان نیاز داره تا رشد کنه :
الگوریتم سند باکس چگونه کار میکند؟
گوگل برای اینکه مطمئن شود سایت تازه تاسیس شما اسپم کار نیست، از الگوریتم سندباکس استفاده کرده و با تعیین کردن یک سری فیلترها و دستورالعملها، سایتتان را بررسی میکند. اگر محتوایی که منتشر میکنید بر اساس فاکتورها و قوانین گوگل نباشد، سایت شما همچنان در سند باکس میماند. در مشاوره سئو به صاحبان سایت میگوییم در زمان قرار گرفتن در سندباکس ناامید نشده و برای اثبات اعتبار و حقیقی بودن سایت، محتواهای سئو شده ارائه بدهید تا اعتماد گوگل جلب شده و از سند باکس خارج شوید.
دلیل نامگذاری الگوریتم سندباکس
جعبه شنی یا sandbox به محل بازی کودکان گفته میشود که در آن از کودکان نوپا محافظت میشود. گوگل هم سایتهای نوپا و تازه تاسیس را مثل سند باکس به صورت جداگانه کنترل میکند تا از عملکرد آنها مطمئن شود. همانطور که گفتیم هدف گوگل از طراحی سند باکس پیدا کردن سایتهایی است که محتوای اسپم تولید میکنند؛ پس به راحتی با رعایت اصول سئو و انتشار محتوای کاربردی میتوانید بعد از گذشت مدتی از سندباکس خارج شوید.
چگونه بفهمیم که سایت در سند باکس قرار گرفته؟
برای بررسی این موضوع باید به سرچ کنسول بروید و ترافیک ورودی سایت را بررسی کنید. اگر این ترافیک برای کلماتی به جز کلمات کلیدی است؛ اینگونه میتوان گفت که سایت در سند باکس قرار گرفته و بعد از خروج، آمار بازدید سایت شما حالت صعودی قابل توجهی خواهد داشت. پس زمانی که آمار بازدید کنندگان شما افزایش ناگهانی پیدا کرد، میتوان گفت از سند باکس خارج شدهاید.
بریم یه سرچ کنسول قشنگ رو با هم دیگه ببینیم 😎
سند باکس گوگل همیشه برای سایتهای تازه تاسیس فعال نمیشود
الگوریتم سند باکس حالتی تئوری داشته و گوگل آن را تکذیب یا تایید نکرده است. گوگل با سایتهای مختلف برخورد یکسانی ندارد، پس اگر سایت شما در سند باکس قرار گرفت، میتوانید با کارهایی که در ادامه بررسی میکنیم، از سند باکس خارج شوید. به صورت کلی این الگوریتم در برخورد با سایتهای جدید، سه حالت زیر را دارد:
- سایت کاملا ناگهانی در سند باکس گوگل قرار گرفته و از همان ابتدا متوجه این حالت میشوید.
- قرارگیری سایت در گوگل سند باکس به وضوح قابل رویت نباشد. این وضعیت را وقتی تجربه میکنید که الگوریتم روی سایت شما با شدت کمتری اعمال شود.
- حالتی هم هست که الگوریتم سند باکس گوگل برای سایت فعال نشده و از همان اول میتوانید با بقیه سایتهای قدیمی سطح وب رقابت کنید.
روش خارج شدن از سند باکس گوگل
افراد زیادی فکر میکنند الگوریتم سند باکس گوگل به ضرر آنها تمام میشود و بعد از گذشت مدتی با ناامیدی از کار کردن روی سایت دست میکشند. در صورتی که این الگوریتم برای جریمه سایت نیست و میخواهد قبل از ورود شما به رقابت، بررسی از عملکرد سایت داشته باشد. پس همانطور که در آموزش سئو گفته شده با تولید محتوای هدفمند و رعایت اصول، کار خود را ادامه دهید تا اعتماد گوگل جلب شود. به عنوان مثال نباید به سراغ روشهای سئو کلاه سیاه بروید، از سایتهای پرطرفدار و معتبر لینک بگیرید، از کلمات کلیدی به اندازه استفاده کنید و در نظر داشته باشید که با کیورد استافینگ کیفیت محتواها پایین آمده و روی رتبهبندی تاثیرگذار خواهد بود. همچنین لینک سازی بهینه انجام داده و اگر مشکلی در سایت وجود داشت آن را همان شروع کار درست کنید. در نهایت محتوایی یونیک، با کیفیت و ارزشمند که بر اساس اصول سئو تولید شده را به صورت زمانبندی شده در سایت منتشر کنید. در نظر داشته باشید که موارد گفته شده نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد، ولی در نهایت از سند باکس خارج خواهید شد.
ترفندهای کاهش دوره الگوریتم سندباکس
الگوریتم سند باکس حداقل یک ماه تا حتی ۸ ماه طول کشیده اما با یک سری ترفند ویژه میتوان این دوره را کوتاه کرد. در خدمات سئو برای خروج سریعتر از این الگوریتم، اقدامات زیر را انجام میدهیم:
خرید یک دامنه فعال
یک روش ساده برای گیر نکردن در شن سند باکس، خرید دامنهای فعال است! سایتی که ترافیک مناسبی دارد، در زمان شما صرفهجویی کرده و با خریدن دامنه آن میتوانید سایت را بر اساس نیاز خود دوباره بسازید.
اعتبار محتوای سایت را نشان دهید
گوگل با معرفی یک سایت جدید نمیداند محتوایی که او منتشر میکند چقدر معتبر است. در این شرایط شما باید برای سایت اعتبار به وجود بیاورید. این هدف با استفاده از بک لینکهای معتبر و منشن شدن توسط صفحاتی با رتبه خوب یا حتی لینکهای داخلی قابل دستیابی است.
گرفتن سوشیال سیگنال
داشتن فعالیت در شبکههای اجتماعی راه حلی عالی برای کم کردن دوره الگوریتم سندباکس است. پس حسابهایی در شبکههای اجتماعی برای برند خود ایجاد کرده و با تولید محتوا یا تبلیغات مخاطب جذب کنید. در ادامه فعالیتهای سایت خود را به شبکههای اجتماعی پیوند دهید تا به اعتباربخشی سایت شما کمک کند.
افزایش ترافیک کاربران
بیشتر شدن تعامل مخاطب باعث کاهش دوره سندباکس گوگل میشود. از طرفی رتبهبندی صفحات هم بر اساس ترافیک کاربر مشخص میشوند و گوگل نرخ کلیک و تایم آن سایت کاربران را تجزیه تحلیل میکند. اگر سایت شما این سیگنالها را نداشت، مدت طولانیتری در سند باکس باقی میماند. چون که این وضعیت نشان میدهد که هیچ کاربر واقعی در سایت شما رفت و آمد ندارد. اضافه کردن بخش انتقادات و نظرات باعث افزایش ترافیک و تعامل کاربران میشود. اگر باز هم نرخ تعامل سایت ضعیف بود، این مورد را با سایر استراتژیهای سئو بهبود دهید.
وضعیت ایندکس شدن صفحات
بررسی کنید که آیا سایت شما توسط گوگل ایندکس شده است یا خیر. این کار با گذاشتن یک site: در ابتدای آدرس سایت انجام میشود تا همه صفحات ایندکس شده از این سایت در گوگل نمایش داده شود؛ اگر بعد از سرچ این عبارت، نتیجهای برای شما نمایش داده نشد، یعنی اینکه گوگل سایت شما را ایندکس نکرده است. برای ایندکس شدن میتوانید بعد از ثبت دامنه در سرچ کنسول، سایت مپ را برای گوگل ارسال کنید.
همونطور که میدونید سرچ کنسول گوگل یکی از بهترین ابزارهای سئو هستش که توی بخش pages میتونیم تعداد صفحات index شده رو مشاهده کنیم.
جمعبندی
در دنیای سئو قوانین و الگوریتمهای مختلفی وجود دارد که در این بین کمتر به الگوریتم سند باکس توجه میشود. ممکن است بعد از راهاندازی سایت و پیاده کردن اصول سئو متوجه شوید که صفحات شما رتبه خوبی در نتایج جستجو نمیگیرند؛ در این حالت به سراغ سرچ کنسول بروید تا با بررسی آمار از قرار گرفتن سایت در سند باکس مطمئن شوید. همچنین با تمرکز روی مواردی که در این صفحه برای خروج سریع از سند باکس توصیه شد، زودتر میتوانید به رتبههای بالاتر برسید.
در انتها اگه علاقه مند هستید در مورد این موضوع بیشتر بدونید حتما این مقاله از سایت searchenginejournal که صحبت های جان مولر در مورد دو الگوریتم Google Honeymoon و سند باکس هست رو با دقت مطالعه کنید.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید