هرس محتوا چیست؟
هرس محتوا به منظور جلوگیری از افت رتبه سایت به خاطر محتواهای قدیمی، ضعیف یا مشابه انجام میشود. اما اینکه این مطالب را باید حذف کنیم یا اصلاح آنها کافی است؟ چه تکنیکهایی در هوس محتوا مفید هستند؟ و چگونه محتوای ضعیف سایت را شناسایی کنیم؟ مواردی است که در ادامه این مطلب از آموزش سئو نوترون وب آنها را بررسی میکنیم.
هرس محتوا چیست؟
با توجه به اطلاعات فراوان موجود در دنیای وب و کوتاه بودن دامنه توجه کاربران، هرس محتوا یا Content Pruning میتواند سایت شما را نجات داده و زحمات شما در سئو را بهتر به گوش گوگل برساند. در سایتهای قدیمی که برای زمان زیادی در حال فعالیت هستند، معمولا صفحاتی پیدا میشود که برای آنها هیچ کلمه کلیدی خاصی انتخاب نشده در واقع بیهدف منتشر شدهاند. اینگونه مطالب اعتبار کلی سئو محتوا سایت را پایین آورده و هیچ جذابیتی برای مخاطب ندارد. در هرس محتوا با استفاده از سرچ کنسول یک تجزیه و تحلیل جامع انجام میدهیم تا صفحاتی با عملکرد ضعیف مشخص شود. در ادامه با توجه به شرایط موجود تصمیم میگیریم که آنها را آپدیت، حذف یا با صفحه دیگر ادغام کنیم.
اهمیت هرس محتوا
بهبود سایت و افزایش رضایت کاربران
شاید فکر کنید که Content Pruning زمان و حوصله زیادی میخواهد؛ به همین دلیل برای انجام آن باید دلایل محکمی وجود داشته باشد. به صورت کلی هدف از هرس کردن محتوا بهبود تجربه کاربری و بهتر شدن عملکرد کلی سایت است. وقتی که کاربران به سراغ سایت شما میآیند انتظار اطلاعاتی به روز و مرتبط را دارند؛ دیدن محتواهای نامربوط یا قدیمی باعث نارضایتی و ناامیدی کاربران شده که به کاهش ترافیک سایت و افزایش نرخ پرش منجر میشود. هرس منظم محتوا به شما کمک میکند که اطلاعات ارزشمند و دقیقی را در اختیار مخاطبین هدف قرار دهید.
لطف و رحمت الگوریتم فرشنس!
به صورت کلی موتورهای جستجو، سایتهایی با محتوایی آپدیت و با کیفیت را بیشتر از بقیه سایتها دوست دارند 🙂 اصلا Freshness Algorithm برای همین روی کار آمد که سایتهایی با محتوای قدیمی و صفحات بیکیفیت را حذف کند. با هرس محتوا شما شانس خود را برای رسیدن به نتایج بهتر با رعایت خواستههای این گونه الگوریتمها افزایش میدهید.
به حداکثر رسیدن نرخ کرال سایت
در نهایت هرس محتوا این امکان را در اختیار شما قرار میدهد تا روی بهینه سازی بهترین صفحات خود تمرکز کنید. با پیدا کردن صفحات اضافی یا بدون ورودی به وسیله دادههای مختلف، شما میتوانید منابع خود را به سوی صفحاتی هدایت کنید که بیشترین نرخ تبدیل یا ترافیک را برای شما دارند. ما با به کارگیری این استراتژی در خدمات سئو، بهترین استفاده را از منابع محدود افراد داریم تا هم crawl budget حداکثر برسد و هم سئو کلی سایت بهبود پیدا کند.
مراحل هرس محتوا
تا اینجای کار با مفهوم هرس محتوا و تاثیرات مثبت آن روی بهبود رتبه کلی سایت آشنا شدید. برای هرس محتوا میتوانیم از ۵ روش اصلی ادغام کردن صفحات، پاک کردن، آپدیت محتوا، نو ایندکس کردن و تگ کنونیکال استفاده کنیم.
آپدیت محتوا
با بررسی آمار سرچ کنسول حتماً صفحاتی را پیدا میکنید که پتانسیل بالایی برای رشد و بهبود دارند اما به اندازه کافی به آنها توجه نشده است. با اضافه کردن محتوای به روز و جدید، شانس آنها برای دیده شدن توسط مخاطبان بیشتر میشود. از طرفی با آپدیت محتوا میتوانید عبارات کلیدی مرتبط را ترکیب کنید. با تحقیق کلمه کلیدی و بهینه سازی محتوا، شانس دیده شدن سایت در جستجوهای خاص چند برابر میشود. از طرفی با استفاده از کلمات کلیدی طولانی در محتوا میتوانید در مواردی که قبلاً پوشش داده نشده بود هم رتبه بگیرید.
ریدایرکت کردن
در این روش نه تنها ترافیک این صفحات را از بین نمیبرید، بلکه به خاطر ادغام شدن آنها با یک صفحه دیگر تاثیر مثبتی روی سئو صفحه مقصد میگذارید. در مشاوره سئو و بررسی سایتهای مشتریان به صفحات شبیه به همه زیادی برخورد میکنیم که هر کدام از آنها ترافیک خاص خود را دارند؛ در این موقعیت توضیح میدهیم که با حذف کردن این صفحات تعداد زیادی از کاربران را از دست میدهید و ریدایرکت کردن آنها به صفحه مشابه تصمیم بسیار بهتری است.
حذف کامل صفحه
اما در چه حالتی باید برای حذف صفحه اقدام کنیم؟ اگر تشخیص دادید که صفحه مورد نظر ورودی یا ارزش زیادی از نظر سئو برای دایرکت کردن ندارد؛ حذف آنها باعث افزایش تمرکز شما روی صفحات ارزشمند و سایر بخشهای سایت میشود. از طرفی موتورهای جستجویی مثل گوگل به دنبال سایتهایی میگردند که اطلاعات مرتبط و با ارزشی از آنها منتشر شده باشد؛ پس با هرس کردن محتوا سایت شما هدفمندتر میشود و اعتبار بیشتری پیش گوگل خواهید داشت.
نو ایندکس کردن
البته که همه صفحات سایت پتانسیل آپدیت شدن ندارند و در این بین به مواردی برخورد میکنید که ریدایرکت و حذف کردن آنها هم تصمیم درستی نیست. در این شرایط با استفاده از دستور نو ایندکس میتوانید از موتورهای جستجو بخواهید که صفحات خاصی از سایت را به کاربران در نتایج جستجو نشان ندهند. با نو ایندکس کیفیت کلی سایت به خاطر ایندکس نشدن محتواهای تکراری و بیارزش، بهبود میابد. از طرفی رباتهای موتورهای جستجو هم روی صفحات ارزشمند شما تمرکز میکنند و بررسی و نمره دهی سایت سریعتر انجام میشود. البته در استفاده از دستور نو ایندکس زیادهروی نکنید چرا که تاثیرات مضری روی سئو سایت دارد. مثلاً اگر صفحات خدمات یا محصولات شما نو ایندکس شوند، کاربران آنها را در نتایج جستجو نمیبینند و ترافیک ارگانیک سایت کاهش مییابد.
کنونیکال
تگ canonical به موتورهای جستجو اطلاع میدهد که محتوای صفحه مشابه یا تکراری است. با تگ کنونیکال از گوگل میخواهید تا یکی از این صفحات را به دیگری ارجعیت داده و به آن در نتایج جستجو رتبه دهد. امروز وب مسترهای زیادی در سئو داخلی سایت برای جلوگیری از مشکلات محتوای تکراری و اطمینان از اینکه گوگل میفهمد کدام صفحه ارزشمندتر است، از تگ کنونیکال استفاده میکنند. این تگ در بخش head سایت قرار گرفته و برای کاربران قابل مشاهده نیست؛ فقط به گوگل نشان میدهد که کدام نسخه از این دو صفحه مشابه با کیفیتتر است و ثمره سئو باید به آن منتقل شود.
جمعبندی
برای داشتن یک استراتژی محتوای موفق باید بهترین استفاده را از کرال باجت سایت داشته باشی تا محتواهای جدید به خوبی دیده شوند و ارزش زحمات شما در محتواهای قبلی به ثمر بنشیند. با استفاده از هراس محتوا میتوانید سایت خود را هدفمند کنید و شاهد افزایش تجربه کاربر و بهبود رتبه صفحات باشید.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید