سایت های بهینه سازی عکس
بهینه سازی عکس در سایتها تاثیر مستقیمی روی افزایش سرعت بارگذاری صفحات دارند و از طرفی این حرکت باعث کاهش پهنای باند مصرفی میشود. در این دسته مطالب از آموزش سئو، با ابزارهای بهینه سازی تصاویر آشنا میشوید.
ابزار بهینه سازی تصویر
در ادامه ابزارهای رایگان و آنلاینی را که برای بهینه سازی تصویر موجود هستند را بررسی میکنیم تا بر اساس نیاز خود بهترین آنها را برای فشرده کردن تصاویر انتخاب کنید.
سایت Tiny PNG
این سایت یکی از محبوبترین، قدیمیترین و در عین حال کاربردیترین ابزارهای رایگان برای بهینه سازی و کاهش حجم عکس است که خود ما در خدمات سئو از امکانات آن برای بهینه سازی تصاویر استفاده میکنیم. شما میتوانید فرمتهای JPEG ، PNG و WebP را با استفاده از آن بهینه کنید و تا حداکثر ۲۰ تصویر را به صورت یکجا فشرده سازی کنید. فقط اندازه هر فایل نباید بیشتر از ۵ مگ باشد و بعد از بهینه سازی میتوانید هر عکس را به صورت تکی یا همه آنها را در یک فایل فشرده دانلود کنید.
سایت Compressor.io
با این سایت میتوانید کاهش حجم تصاویر را بدون از دست دادن کیفیت و در بهترین حالت ممکن تجربه کنید. این سایت علاوه بر فرمتهای JPEG ، PNG و WebP، دو فرمت دیگر Svg و Gif هم بهینه سازی میکند و میتواند حجم فایلهای شما را تا ۹۰ درصد کاهش دهد. مشکلی که این سایت دارد محدودیتهای بارگذاری است و شما نمیتوانید چند تصویر را به صورت همزمان در آن بهینه سازی کنید.
سایت GiftOfSpeed
این سایت مجموعهای از ابزارهای فشرده سازی دارد که علاوه بر بهینهسازی تصاویر در فرمتهای JPEG و PNG، برای سایر بهینهسازیهای سئو تکنیکال هم به کمک شما میآید. با تکنیکها و روشهای مختلف این ابزار میتوانید حجم فایلهای خود را به حداقل برسانید. اما محدودیت GiftOfSpeed اینجاست که فقط برای تصاویر PNG خود میتوانید چندین فایل را همزمان آپلود و ویرایش کنید و برای تصاویری با فرمت JPEG، فقط یکبار میتوانید این کار را انجام دهید.
سایت Resize Photos
این سایت هم برای کم کردن حجم عکس به صورت رایگان میتواند تصاویر را برای استفادههای مختلف بهینه سازی کند. برای استفاده از این ابزار فقط عکسی که میخواهید فشرده سازی شود را آپلود کرده و سطح بهینه سازی آن را بین ۱ تا ۱۰۰ تنظیم کنید تا عکس فشرده شده را برای دانلود در اختیار شما قرار دهد. این ابزار جهت تبدیل شدن به بهترین ابزار سئو برای فشرده سازی، امکانات مختلفی مثل گرد کردن گوشهها، سایه زدن، اضافه کردن حاشیهها و خطوط و امکان اعمال تغییرات دیگری برای شخصی سازی دارد که به کاربر پسند کردن عکس و حتی یونیک کردن آن کمک میکند.
سایت Trimage
این سایت بیشتر به درد افرادی می خورد که میخواهند متا دیتا و EXIF که اطلاعات اضافی مثل فضای رنگ، مکان و زمان عکاسی، مشخصات دوربین و … را از تصاویر حذف کند. پس اگر شما هم به دنبال چنین ابزاری میگردید، سایت Trimage امکانات خوبی را برای بهینهسازی و کم کردن حجم عکس در اختیار شما قرار میدهد. در Trimage میتوانید تصاویری با فرمتهای PNG و JPEG را در بالاترین سطح ممکن فشرده سازی کنید.
سایت Online Image Optimizer
این سایت برای بهینه سازی سرعت به کمک شما می آید تا بتوانید همه فرمتهای اصلی تصاویر را بهینه سازی کنید و عکسهای شما سریعتر برای کاربران بارگذاری شوند. از دیگر ویژگیهای سایت Online Image Optimizer میتوان به تبدیل تصویر از فرمت JPEG به PNG اشاره کرد. البته این ابزار فقط به شما اجازه میدهد که یک تصویر را در لحظه آپلود و ویرایش کنید و همچنین محدودیت حجمی 2.86 مگابایتی دارد.
سایت CompressNow
در مشاوره سئو این سایت را به افرادی پیشنهاد میکنیم که به دنبال ابزاری با امکان بارگذاری انبوهی از تصاویر هستند. تا اینجا ابزارهایی که بررسی شدند همگی برای تعداد آپلود تصاویر محدودیتهایی داشتند اما در سایت CompressNow بعد از آپلود فرمتهای GIF و JPEG و PNG و تعیین درصد فشرده سازی، آنها را بهینه و آماده برای استفاده در سایت دانلود کنید. البته در این ابزار بر خلاف Optimizilla و CompressNow، نمیتوانید برای هر عکس انتخاب شده میزان فشرده سازی جداگانهای را تعیین کنید و این سایت فقط وقتی کاربردی است که بخواهید همه تصاویر را به یک اندازه فشرده سازی کنید.
سایت ImageRecycle
این ابزار بهینهسازی تصاویر میتواند برای فشرده سازی فرمتهای PDF، JPEG، PNG و گیف به شما کمک میکند. شما از امکانات این سایت به راحتی یک درگ و دراپ کردن ساده فایلها، میتوانی استفاده کنید. مزیت دیگر سایت ImageRecycle ارائه تجزیه و تحلیل رایگان برای سایت است که میفهمید کدام تصاویر آن بهینه شده است و کدام موارد نیاز به بهینه سازی دارند. این سایت همچنین برای سیستمهای مدیریت محتوای مختلف از جمله وردپرس افزونههای خاصی دارد که با نصب آن میتوانید از امکانات سایت در پنل وردپرس خود استفاده کنید.
سایت Optimizilla
تنها نکته قابل توجه برای این ابزار نسبت به باقی سایتهایی که معرفی کردهایم نداشتن امکان فشرده سازی pdf است که به درد افراد زیادی هم نمیخورد. با امکانات این سایت میتوانید حجم عکسهایی با فرمت JPEG و PNG و GIF را با کیفیت قابل تنظیم فشرده سازی کنید. در این ابزار امکان مقایسه نسخه قبل و بعد عکس وجود دارد تا تعیین کنید برای فشرده سازی عکس، کیفیت آن تا چه حد کاهش پیدا کند. سایت Optimizilla امکان آپلود همزمان ۲۰ تصویر را فراهم کرده و میتوانید سطح فشرده سازی را به صورت جداگانه برای هر یک از عکسها تنظیم کنید.
سایت JPEG Optimizer
این سایت ابزاری ساده برای فشرده سازی آنلاین فایلهای JPEG است. تنها مزیتی که سایت JPEG Optimizer دارد این است که به کاربر اجازه میدهد اندازه تصاویر را قبل از بهینه سازی تغییر دهند و به این ترتیب فرد مجبور نمیشود که مراحل تغییر اندازه و بهینهسازی آن را در دو مرحله جداگانه انجام دهد. همچنین سطح بهینهسازی در این سایت قابل تنظیم است و شما میتوانید به بالانس مناسبی بین حفظ کیفیت و صرفهجویی در فضای ذخیره سازی برسید.
سایت Kraken.io
این مورد از دیگر ابزارهای محبوب بهینهسازی و فشرده سازی عکس است که برای تغییر اندازه تصاویر هم استفاده میشود؛ همچنین میتوانید آن را به عنوان افزونهای در سایت وردپرسی خود داشته باشید. از مهمترین ویژگیهای سایت Kraken.io میتوان به استفاده محدود از پکیجهای پولی، زیپ کردن عکسهای بهینه شده، داشتن CDN برای بهینه کردن سریعتر تصویر و نداشتن محدودیت حجمی اشاره کرد.
سایت Imagekit.io
این ابزار از فرمت درست یک تصویر، خروجی با توجه به قابلیتهای دستگاه کاربر، پشتیبانی مرورگر و کیفیت تصویر میدهد. این سایت هم مثل مورد قبلی برای بهینه سازی سریعتر از CDN استفاده میکند.
سایت EWWW Image Optimizer
این سایت قابلیت فشردهسازی تصاویر را تا ۸۰ درصد داشته و میتوانید از افزونه وردپرس آن هم استفاده کنید. این ابزار علاوه بر داشتن CDN برای بهینه سازی سریعتر، تصاویر را به صورت انبوه و با حجم نامحدود و در فرمتهای JPG ، PNG ، GIF ، WEBP میتواند بهینه سازی کند.
سایت Short Pixel
در این ابزار بعد از بهینه سازی فایلها در فرمتهای مختلف WebP ، PNG ، JPG و PDF، میتوانید تفاوت نسخه اصلی و فشرده شده را مشاهده کنید و همچنین افزونه وردپرس این ابزار هم ارائه شده است. سایت Short Pixel محدودیتی برای حجم فایل نداشته و چند تصویر را به صورت همزمان میتواند بهینه سازی کند.
سایت Compressor.js
این ابزار برای فشرده سازی از Canvas.toBlob API بومی مرورگر استفاده میکند یعنی فشرده سازی در مرورگرهای مختلف متفاوت است.
برنامه Pngyu
این نرم افزار از موتور فشرده سازی pngquant برای فشرده کردن فایلهای PNG استفاده میکند. کاربران ویندوز و مک میتوانند بعد از نصب برنامه Pngyu، با یک درگ و دراپ کردن از امکانات فشرده سازی آن استفاده کنند.
سایت PNGGauntlet
این ابزار DeflOpt و PNGGauntlet و PNGOUT و OptiPNG را برای به وجود آوردن کوچکترین png ترکیب کرده و تاثیری روی کیفیت تصویر نمیگذارد. همچنین شما میتوانید فرمتهای BMP و JPG و GIF و TIFF را برای فشرده سازی و تبدیل به فایلهای png در این ابزار قرار دهید.
سایت Convert Image
این سایت مخصوص فشرده سازی تصاویر JPEG است. همچنین با استفاده از آن میتوانید فایلهای JPEG را به فرمتهای دیگری مثل BMP و GIF و ICO و PNG تبدیل کنید یا از سایر امکانات آن مثل برش دادن تصویر، معکوس کردن آن، صاف کردن و … هم برای ویرایش تصاویر خود استفاده کنید.
ابزار JPEGmini
این ابزار یک فناوری فشرده سازی مجدد عکس است که اندازه فایل تصاویر شما را بدون کم شدن کیفیت آن کاهش میدهد. رابط کاربری خوب این ابزار به شما اجازه میدهد تا با استفاده از نوار لغزنده نسخههای بعد و قبل از فشرده سازی را ببینید.
سایت Squoosh
این ابزار از فرمتهای WebP و JPG و PNG و GIF پشتیبانی میکند و کار فشرده سازی آن هم به صورت آنلاین و هم با نصب برنامهای در سیستم شما انجام میشود.
سایت Apowersoft
این سایت فرمتهای JPG، PNG، GIF، TIFF را با فناوری خود فشرده سازی کرده و بعد از پایان عملیات برای مراقبت از حریم خصوصی شما، متعهد شده تا همه فایلها را از سرورهای خود حذف کند. اما سرعت فشرده سازی نسبتا پایین این ابزار و قابل دانلود بودن تصاویر فقط در فایلهای zip، از معایب سایت Apowersoft هستند.
سایت Picdiet
این فشرده کننده گروهی تصاویر، بسیار سریع و قوی عمل میکند و از جاوا اسکریپت مرورگر شما برای این کار استفاده میکند. این یعنی فشرده سازی تصاویر بدون آپلود آنها در سرور این ابزار انجام شده و حریم خصوصی شما حفظ میشود. از طرفی فقط از فایلهای JPG پشتیبانی کرده ولی محدودیتی در ابعاد یا اندازه فایل ندارد.
ابزار Photoshop Express
این ابزار مخصوص تلفنهای همراه است ولی نسخه آنلاین آن هم در دسترس میباشد. شما میتوانید عملکردهای مختلفی مثل حذف پس زمینه، فیلتر، برش و … را با این ابزار انجام دهید؛ در نهایت امکان فشرده سازی تصویر ویرایش شده را به شما میدهد.
سایت iLoveIMG
با استفاده از این ابزار آنلاین میتوانید فرمتهای GIF و JPG و PNG را فشرده سازی کرده و تا حداکثر ۳۰ فایل را به صورت همزمان بارگذاری کنید. همچنین امکان آپلود مستقیم از گوگل درایو یا دراپ باکس هم وجود دارد. در نهایت برای دانلود آن میتوانید ذخیره سازی در گوگل درایو را انتخاب کرده یا با اسکن QR کد آنها را در تلفنها همراه خود دانلود کنید.
سایت Image Resizer
این مورد که از ابزارهای کاربردی برای ویرایش و فشرده سازی تصاویر است که برای بزرگنمایی، برش، تبدیل فرمتهای مختلف و … میتوانید از آن استفاده کنید. در این ابزار امکان آپلود حداکثر ۲۰ فایل بدون در نظر گرفتن حجم آن وجود دارد و بعد از ۶ ساعت فایلهای شما از سرور سایت حذف میشود.
سایت Optimole
این ابزار یکی از سایتهای محبوب برای فشرده سازی تصویر میباشد که امکان نصب افزونه وردپرسی آن هم وجود دارد تا تصاویر خود را بدون نیاز به کارهای اضافه، بهینه کنید.
ابزار Imagine
این مورد برنامهای برای بهینهسازی PNG و JPEG است که امکان نصب آن در ویندوز و لینوکس وجود دارد شما میتوانید با درگ و دراپ کردن، به راحتی تصاویر خود را به این ابزار منتقل کرده و کیفیت آنها را تنظیم کنید. همچنین ابزار نمایش قبل و بعد فشرده سازی هم در اختیار شما قرار میدهد تا کیفیت تصاویر را مقایسه کنید.
ابزار Caesium
این ابزار نرمافزار ساده و رایگان برای فشرده کردن تصاویر است که به کمک عکاسان، وبلاگ نویسان و مدیران سایتها میآید.
جمعبندی
اگر قصد بهبود سئو سایت را دارید تا زحمات شما به دست مخاطبین هدف برسد و مورد توجه موتور جستجوی گوگل قرار بگیرید. بهینه بودن تصاویر سایت کمک زیادی به شما میکند چرا که سرعت بارگذاری صفحات مختلف تاثیر بسزایی روی تجربه کاربری دارد. البته این بهینهسازی نباید در حدی باشد که کیفیت تصویر از بین برود. اگر تجربهای در استفاده از این ابزارهای آنلاین دارید یا ابزار دیگری را میشناسید در نظرات این مطلب با ما در میان بگذارید.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید