الگوریتم YMYL گوگل چیست؟
الگوریتم YMYL مخفف عبارت Your Money Your Life بوده و یکی از قوانین سختگیرانه گوگل برای بررسی میزان اعتبار محتوای سایتهایی است که در زمینههای امنیتی، آموزشی، مالی، پزشکی و … به سوالات مختلف کاربران پاسخ میدهند و محتوای این سایتها تاثیر زیادی روی زندگی کاربران دارد. گوگل به وسیله الگوریتم YMYL(پول شما یا زندگی شما) رتبه بندی نتایج جستجو را با توجه به صحت محتوای سایتها و تاثیر آن روی سلامت کاربر و در نهایت معتبر بودن و دقیق بودن اطلاعات ارزیابی میکند. در ادامه همراه ما باشید تا تاثیر الگوریتم YMYL روی زندگی انسانها و سئو، سایتهایی که این الگوریتم روی آنها متمرکز شده، علت اهمیت زیاد الگوریتم YMYL، رابطه آن با E-A-T و … را بررسی کنیم.
الگوریتم YMYL چیست؟
امروزه حجم زیادی از اطلاعات در بستر وب منتشر میشود که در بعضی حوزهها اگر محتوا حاوی اطلاعات غلط یا فریب دهنده باشد، ممکن است به ابعاد مختلف زندگی کاربران یا به تصمیمگیریهای آنها ضربه بزند. به همین علت گوگل برای تشخیص کیفیت اینگونه محتواها، الگوریتم YMYL را معرفی کرد تا محتواهای مرتبط با مال و جان کاربران با قوانین سختگیرانه از نظر کیفی بررسی شود.
تاثیری که الگوریتم YMYL روی زندگی انسانها دارد
حتماً شما هم بعد از مشاهده علائم مختلف در بدن خود، برای بررسی علت و عوارض آن به سرچ در گوگل روی آوردهاید. حتی گاهی بر اساس اطلاعاتی که در اینترنت به دست آوردهاید، داروی خاصی را مصرف کرده یا به دنبال دکتری حرفهای در نتایج جستجوی گوگل گشتهاید. در کنار این موارد پزشکی میتوان به موضوعات مالی هم اشاره کرد. کسانی که در بورس یا بازارهای مالی دیگر سرمایهگذاری میکنند، گاهی سیگنالهای بازار و اطلاعات مورد نیاز خود را از سایتهای مختلف در گوگل گرفته یا حتی بعضی از تصمیمهای تاثیرگذار در بیزینس خود را بر اساس اطلاعات موجود در این سایتها میگیرند.
حالا اگر در همه مواردی که گفته شد، اطلاعاتی که به کاربر میرسد اشتباه باشد، ممکن است افراد در اثر مصرف دارویی اشتباه به سلامتی خود آسیب بزنند یا اطلاعات غیرحرفهای و غلط در حوزههای مالی، ممکن است باعث شود تا افراد همه داراییهای مالی خود را از دست بدهند. اینجاست که الگوریتم YMYL با چهارچوبهای سختگیرانه خود روی کار میآید تا اعتبارسنجی مطالب سایتها را انجام داده و جلوی بروز این گونه اطلاعات را بگیرد تا حافظ مال(YM) و جان(YL) شما باشد.
الگوریتم YMYL روی چه سایتهایی اثر میگذارد؟
شاید برای شما هم سوال پیش آمده که اعتبار و کیفیت چه نوع محتواهایی برای گوگل مهم است و چگونه میتوانیم از فیلترهای آن عبور کنیم تا به نیاز مخاطبان و گوگل به صورت همزمان پاسخ دهیم. از جمله سایتهای تحت تاثیر این الگوریتم میتوان به سایتهای حوزه نژادها، مذهب و قومیتها، سایتهای فروشگاهی که تعداد زیادی از انواع گوناگون کالا دارند، سایتهایی که اطلاعاتی درباره وام، مشاورههای مالی، سرمایهگذاری و راهکارهای این حوزه را ارائه میدهند، سایتهایی که به قوانین حقوقی و شهروندی، ادارات دولتی و … مرتبط هستند، همچنین محتواهایی درباره درمان بیماریها، سلامت افراد و پزشکی و در نهایت میتوان به سایتهایی با محتوای تکنولوژی، سیاست و خبری اشاره کرد. در کنار مواردی که گفتیم هر سایت دیگری که روی مال و جان کاربران تاثیرگذار باشد؛ به وسیله الگوریتم YMYL بررسی میشود.
چرا الگوریتم YMYL اینقدر مهم است؟
در آموزش سئو میگوییم که رعایت نشدن استانداردهای الگوریتم YMYL در محتوای سایت، این سیگنال را به گوگل میفرستد که محتوای این سایت میتواند آسیب جبران ناپذیری به کاربران وارد کند. به این ترتیب YMYL اهمیت زیادی برای صاحبان کسب و کارهای مختلف و متخصصین سئو دارد. در صورتی که حوزه فعالیت شما با این الگوریتم مرتبط است، توصیه میکنیم به نکاتی که در ادامه به آن اشاره میشود توجه کنید تا سایت شما به رتبه خوبی در نتایج جستجوی گوگل برسد. قبل از هر چیز خوب است تا نحوه کار این الگوریتم را بفهمید تا معلوم شود از چه اقداماتی باید پرهیز کرد و انجام چه کارهایی ضروری است.
الگوریتم YMYL چگونه صفحات را رتبهبندی میکند؟
محتواهای حوزه این الگوریتم سیستم رتبهبندی خاص خود را دارند. بر اساس گفته گوگل وقتی که سرچ کاربران مربوط به YMYL باشد، سخت گیری زیادی روی بررسی کیفیت سایتها اعمال میشود. همچنین گوگل بیشتر روی مواردی مثل کسب اعتماد کاربر، تخصصی بودن و اعتبار تمرکز میکند. در کنار اینها بر اساس اعتقاد گوگل، کاربران این انتظار را دارند که برای بررسی سایتهای حوزه YMYL، سختترین استانداردهای ایمنی لحاظ شود. به همین دلیل برای ارائه خدمات سئو در این حوزهها، باید عوامل مختلفی در نظر گرفته شود تا تخصص، اعتبار و سایر پارامترهای لازم را برای قابل اعتماد بودن داشته باشیم. تفکر و احساساتی که شما درباره محتوای قرار گرفته در سایت خودتان دارید، معیار سنجش گوگل نیست؛ پس باید سعی کنید تا بر اساس معیارهای او رفتار کنید. به صورت کلی محتواهای قابل قبول، تاثیرگذار، مفید، دقیق و به روز داشته باشید. اگر میخواهید به این ویژگیها برسید باید با الگوریتم EAT هم آشنا باشید.
ارتباط الگوریتم YMYL و E-A-T
الگوریتم E-A-T جزئی جدایی ناپذیر از YMYL برای بررسی کیفیت محتواها است. E-A-T مخفف سه عامل مهم یعنی Expertise و Authoritativeness و Trustworthiness میباشد که در ادامه معانی آنها را بررسی میکنیم.
تخصص یا Expertise
اگر میخواهید مورد لطف الگوریتم YMYL قرار بگیرید باید تخصص خود را موتورهای جستجو و کاربران نشان دهید که تنها راه آن تولید محتوای تخصصی در سایت است. کاربران باید در زمان مطالعه محتوای سایت شما به تجربه، بالا بودن اطلاعات و متخصص بودن شما در این زمینه پی ببرند. یکی از اقدامات مهم برای رسیدن به این هدف، معرفی خودتان به مخاطب است؛ اینکه دقیقا چه کسی هستید، مدرک دانشگاهی دارید، آیا کنفرانسی برگزار کردهاید، چه مدارک دیگری دارید که در این حوزه معتبر هستند و …
اطمینان یا Authoritativeness
امروز متخصصان زیادی در حوزههای مختلف یافت میشوند اما همه آنها قابل اعتماد نیستند. به عنوان مثال شما به متخصص زیبایی بدون هیچ نمونه کاری اعتماد نمیکنید. در این حالت کاربران برای پیدا کردن متخصص واقعی به دنبال رضایت افراد از کار و دانش او هستند. پس برای رد شدن از این فیلتر باید خودتان را در جامعه کاربران هدف ثابت کنید، رضایت مشتریان را به اشتراک بگذارید و از تجربه همکاریها و موفقیتهای بزرگ خود بگویید.
معتمد بودن یا Trustworthiness
در آخر محتوا و سایت شما باید به عنوان منبعی قابل اعتماد به کاربران و گوگل معرفی شود. رسیدن به این حالت فقط با رعایت نکات قبلی قابل دستیابی است. به صورت کلی نباید در سایت شما اطلاعات غلطی منتشر شود و محتوای آن در کنار جذب مخاطب باید بگذارد تا کاربران نظر خود را نسبت به آن بیان کند. حتی اگر در حوزه خاصی مهارت بالایی دارید، بهتر است باز هم منابعی که استفاده کردهاید را در اختیار کاربران قرار بدهید تا آن منابع را جستجو کنند و از قابل اعتماد بودن سایت شما مطمئن شوند.
محتوای با کیفیت چه محتوایی است؟
همانطور که تا الان فهمیدید الگوریتمهای EAT و YMYL، اهمیت زیادی به کیفیت محتواها میدهند و بر اساس اطلاعات موجود، هر محتوایی که در سایت منتشر میکنید باید هدفمند باشد، نویسندهها، صاحب سایت و خود سایت آوازه خوبی داشته باشند، وجود اطلاعات درباره تیم گرداننده سایت، نویسنده، فرایندهای مالی، خدمات مشتریان و …، وجود محتوای ضروری برای پاسخ به نیاز کاربران و داشتن سطح بالایی از E-A-T، همگی خصوصیات یک محتوای با کیفیت هستند.
به چه محتوایی بیکیفیت میگوییم؟
حالا که ویژگیهای محتوای با کیفیت را برای رویارویی بهتر با الگوریتم YMYL میدانید، بهتر است با محتوای بیکیفیت هم آشنا باشید تا اگر صفحات سایت شما این ویژگیها را دارند، هرچه سریعتر برای تغییر استراتژی خود اقدام کنید. در مشاوره سئو و بررسی سایت افراد، به محتواهایی برمیخوریم که در منتقل کردن مفهومی ارزشمند به کاربران شکست خورده و بیهدف هستند، احساسات بد، خشونت و نفرت را به اشتراک گذاشتهاند یا حتی با محتوای غلط و اسپمی به کاربران آسیب میرسانند. همه این موارد و حالتهایی مثل محتوای کپی یا وقتی که نویسنده محتوا شهرت خوبی ندارد؛ محتوا مورد بحث از نظر گوگل و الگوریتمهای آن بیکیفیت شناخته میشود.
سئو سایت بر اساس الگوریتم YMYL
توجه داشته باشید که هدف گوگل ارائه بهینهترین و بهترین نتیجه برای سرچ کاربران است. پس برای بهبود سئو و رساندن سایت به نتایج برتر گوگل در کنار تولید محتوای مرتبط با برند و سایت، همه نکاتی که تا الان درباره محتوا گفتیم را رعایت کنید. همچنین توجه داشته باشید که تولید کردن تعداد زیادی محتوا در یک حوزه بدون پرداختن به عمق مطلب، رتبهای برای شما نخواهد داشت. آپدیت بودن محتوا هم روی کیفیت آن تاثیرگذار است و به صورت کلی محتوای شما باید هدفمند و برای رفع نیاز کاربران باشد. همچنین توصیه میکنیم که برای تازه نگه داشتن سایت محتوای خود را حداقل هر ۶ ماه یه بار به روز رسانی کنید تا از نتایج خوب آن برخوردار شوید.
برندینگ
شما باید به ارتقا سطح برند خود توجه داشته باشید و تجربه، سابقه کاری و اطلاعات برند خود را در اختیار کاربران قرار دهید. مطالب منتشر شده و تولیدی توسط کاربران سایت خود را بررسی کنید تا ممانعتی با اهداف برند شما نداشته باشند. همچنین تحت هیچ شرایطی به سراغ تکنیکهای سئو کلاه سیاه نروید چرا که آسیب زیادی به اعتبار و برند سایت شما وارد میکند. از طرفی به اشتراک گذاری لینک شبکههای اجتماعی و راههای ارتباطی در پروفایل نویسندگان، تاثیر خوبی روی الگوریتم YMYL و E-A-T دارد.
لینک سازی خارجی
از اهمیت لینک سازی خارجی غافل نشوید و برای همه محتواهای خود، لینکهای خارجی به سایتهای معتبر داشته باشید. البته این کار نباید به شکل اسپم گونه انجام شود و هدف اصلی آن باید افزایش سطح اعتماد کاربران به محتواها و سایت شما باشد.
از متخصصان کمک بگیرید
اگر در هر کدام از مراحل بالا به مشکلاتی برخوردید، متخصصان فراوانی در حوزه تولید محتوا و سئو فعالیت میکنند. توصیه ما به افرادی که میخواهند در حوزه سایتهای YMYL وارد شوند، کمک گرفتن از متخصصان و مشاورین این حوزه است؛ چرا که گاهی رسیدن به نتایج خوب، دشوار و زمان بر بوده و نیاز به برنامهریزیهای یک متخصص اینجا معلوم میشود.
محتوای چند رسانهای و جلوههای بصری
سایتی که در حوزه YMYL طراحی و راهاندازی میشود باید استراتژی محتوایی برای برقراری ارتباط با مخاطب داشته باشد. به کارگیری محتواهای چند رسانهای مثل ویدیوها و تصاویر، باعث درک بیشتر مخاطبان از موضوع و افزایش ارتباط آنها میشود.
ریسپانسیو بودن سایت
گوگل بر اساس ترافیک سایت شما و کلمات کلیدی که از آن در گوگل سرچ میشود، ارتباط سایت را با محتواهای YMYL میفهمد. اگر سایت شما ترافیک ورودی کمی داشته باشد نمیتوانید به نتایج مورد نظر دست پیدا کنید. با توجه به افزایش روز افزون کاربران موبایل، در صورت واکنشگرا یا ریسپانسیو نبودن طراحی سایت، حدود نیمی از ترافیک ورودی سایت را از دست میدهید.
جمعبندی
الگوریتم YMYL به عنوان نگهبان جان و مال کاربران، تغییرات گستردهای را در نتایج جستجوی گوگل به وجود آورده و تاثیر زیادی روی رتبه بندی نتایج دارد. حالا که با این الگوریتم آشنا شدید خوب است بدانید برای سایتهای زیر نظر این الگوریتم، رسیدن به رتبههای خوب و نتایج برتر کاری زمانبر است اما با برنامهریزی درست غیر ممکن نیست.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید