الگوریتم ونیز گوگل چیست ؟
گوگل الگوریتم Venice را در اوایل سال ۲۰۱۲ با هدف بهبود نتایج جستجوهای محلی ارائه کرد. تا قبل از معرفی الگوریتم ونیز وقتی جستجوی محلی در گوگل انجام میدادید، فقط کادری با عنوان google places در سمت راست نشان داده میشد. در ادامه این مطلب از نوترون وب ماهیت الگوریتم ونیز، وظیفه آن، تاثیر آن روی سئو و کاربردش را بررسی میکنیم.
الگوریتم ونیز چیست؟
قبلاً در صفحه سئو درباره الگوریتمهای گوگل صحبت کردیم؛ اما در آنجا اسمی از الگوریتم ونیز برده نشد و درباره الگوریتم کبوتر که همه او را با تاثیرش روی سئو محلی میشناسند حرف زدیم. تا قبل از شروع به کار این الگوریتم، وقتی کاربران جستجوهای محلی را انجام میدادند، با نتایج ساده و در بیشتر مواقع نامربوط مواجه میشدند. اما بعد از معرفی الگوریتم ونیز، کاربران در زمان جستجوی محلی توانستند مواردی مثل موقعیت جغرافیایی در نقشه، شماره تماس و سایر اطلاعات را بر اساس عبارتی که جستجو کردهاند به دست میآورند.
قبل از شروع به کار Venice Algorithm، اولین حرکتی که گوگل برای سئو محلی زد، راهاندازی گوگل مپ بود که با گسترش آن گوگل بهتر میتوانست نیازهای کاربران را برطرف کند. در واقع این الگوریتم به کمک گوگل مپ، موقعیت مکانی کسب کارها و سایتهای فعال آنها را استخراج کرده و دستهبندی میکرد. سپس با توجه به ارتباط این اطلاعات با چیزی که کاربر سرچ کرده و با توجه به موقعیت مکانی، نتایج مرتبط برای کاربر نشان داده میشد.
تاثیر الگوریتم ونیز روی سئو
در آموزش سئو تاکید میکنیم از آپدیتها و الگوریتمهای گوگل در زمان سئو سایت غافل نشوید. الگوریتم ونیز و آپدیتی که شد، تاثیرات زیادی روی سئو سایتها گذاشت. با شروع به کار الگوریتم ونیز و بیشتر شدن اهمیت موقعیت مکانی در جستجوی کاربران، کسب و کارهای کوچک و محلی هم میتوانستند با برندهای بزرگ رقابت کرده و در صدر نتایج جستجوگران محلی ظاهر شود تا مشتریانی که اطراف آنها هستند را راحتتر جذب کنند. این الگوریتم هم مثل بقیه الگوریتمهای گوگل اول برای زبان انگلیسی و سپس در سایر زبانها فعال شد. با وجود الگوریتم ونیز اگر در سرچ خود اسم شهر هم تعیین میکردید، نتایجی که در نقشه به شما نزدیکتر است و کیفیتی بهتر از بقیه دارند به شما نشان داده میشد.
اسپم کاری در دوران الگوریتم ونیز
پس از اینکه افراد از اهمیت الگوریتم Venice آگاه شدند، راههایی برای سوء استفاده از آن پیدا کردند. افراد فرصت طلبی که در حوزه خدمات سئو کار میکردند وقتی که متوجه شدند گوگل به لوکیشن و آدرسی که آنها در سایت اشاره میکنند، اهمیت میدهد، به سراغ اسپم کاری رفتند؛ یعنی برخی از سایتها برای اینکه در نتایج جستجوی شهرهای مختلف رتبه بگیرند، در بخشی از سایت خود نام همه مناطقی یا شهرها را درج میکردند. گوگل در شروع کار این الگوریتم نمیتوانست اسپمها را شناسایی کند و سایتهایی که از این روش استفاده میکردند، در صدر نتایج جستجو قرار گرفتند.
اما کمی بعد گوگل با منتشر کردن آپدیتهای مختلف، مراحل اعتبارسنجی را سختتر کرد تا جلوی این اسپمها گرفته شود. یکی از راهکارهای گوگل، فراگیر و پیشرفتهتر شدن گوگل مپ و ارائه سرویس google my business بود که همین الان هم در مشاوره سئو، برای نتیجه گرفتن در جستجوهای محلی توصیه میکنیم ثبت کسب و کار خود را از طریق گوگل مپ انجام دهید.
آپدیتهای الگوریتم ونیز
الگوریتم ونیز دست تنها نمیتوانست سئو محلی را پیاده کرده و آن را ارتقا دهد. در واقع الگوریتم ونیز جرقه فرایند توسعه سئو محلی بود. در ادامه برای تکمیل کارایی، موارد دیگری مثل الگوریتم کبوتر و الگوریتم موش کور هم به با هدف تقویت سئوی محلی معرفی شدند.
رابطه الگوریتم ونیز با الگوریتم کبوتر
الگوریتم کبوتر مدتی بعد از معرفی ونیز و آپدیتهای آن شروع به کار کرد. تمرکز الگوریتم ونیز روی سئوی محلی بود تا وقتی که کاربران در جستجوهای محلی خود روی مکان تاکید میکردند یا عبارت جستجو شده توسط آنها ماهیت محلی داشت (مثل سرچ کردن کافی شاپ)، نتایجی مبتنی بر مکان برای افراد نمایش داده میشد. تاثیر الگوریتم کبوتر روی ایجاد لوکال پکها میتوان مشاهده کرد و موفقیتهای زیادی هم به دست آورده است.
الگوریتم موش کور، کمکی دیگر به کسب و کارهای محلی
الگوریتم موش کور هم قسمت دیگر از سئو محلی را در دست دارد. وظیفه اصلی موش کور کمک به کسب و کارهای کوچک و محلی است تا بعد از شناسایی، آنها را به صفحه نتایج جستجو منتقل میکند و جستجوگران محلی به راحتی از خدمات کسب و کارهای اطراف خود استفاده کنند. الگوریتم موش کور و کبوتر به خوبی توانستند به سئوی محلی کمک کنند و با آپدیتهای بعدی گوگل، هر روز عملکردشان بهتر شد تا به چیزی که امروز میشناسیم رسیدند؛ البته گوگل هنوز هم برای دقیقتر شدن و عملکرد بهتر آنها تلاش میکند.
جمعبندی
سئو محلی یکی از حرکتهای کاربردی و جزو اتفاقات بسیار مهم در دنیای گوگل است تا مغازههای فیزیکی و کسب و کارهای کوچک هم بتوانند مثل سازمانهای بزرگ و برندهای شناخته شده، فرصتی برای دیده شدن داشته باشند. البته که هدف اصلی این الگوریتمها کمک به کاربران است تا راحتتر و سریعتر نیاز خود را برطرف کنند. در این مطلب از نوترون وب تلاش خود را کردیم تا الگوریتم ونیز، آپدیتهای آن و الگوریتمهایی که با ونیز و سئو محلی ارتباط دارند را شرح دهیم. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بود، میتوانید تجربیات نظرات یا سوالات خود را از بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید