الگوریتم دزد دریایی گوگل {pirate}
الگوریتم Google Pirate مربوط به نقض حقوق کپی رایت است تا گوگل مطمئن شود سایتها از محتوای دزدیده شده از بقیه برای سایت خودشان استفاده نمیکنند. بعد از روی کار آمدن الگوریتم دزدان دریایی، سایتهایی که از محتوای دزدی استفاده کرده بودند رتبه خود را از دست داده و کم کم از نتایج جستجو حذف شدند. در ادامه این مطلب با ماهیت الگوریتم دزد دریایی، تغییراتی که در نتایج ایجاد کرده، نحوه گزارش محتوای دزدیده شده به گوگل و روشهای مقابله با دزدی محتوا آشنا میشویم.
الگوریتم دزد دریایی چیست و چه نتایجی را حذف میکند؟
معرفی الگوریتم دزد دریایی برای مبارزه با محتوای دزدی یا کپی، در سال ۲۰۱۲ صورت گرفت و آپدیت آن به سال ۲۰۱۴ برمیگردد. این الگوریتم برای جلوگیری از نقض قوانین کپی رایت با هرگونه دزدی یا کپی محتوا برخورد میکند. با مطرح شدن کلمه کپی، ذهن بیشتر افراد به سمت محتواهای متنی میرود؛ اما الگوریتم Pirate فقط برای محتواهای متنی نیست و بیشتر روی محتواها و محصولات غیر رایگان تمرکز میکند و بررسی کپی بودن محتواهای رایگان را به الگوریتم پاندا میسپارد. به صورت کلی محتواهایی که این الگوریتم به خاطر دزدی از صفحه نتایج حذف میکند شامل محصول، صوت، ویدیو، متن و تصویر میشود. این یعنی سایتها میتوانند برای محصولات، محتوای متنی یا حتی تصاویر خود به گوگل شکایت کنند که سایت دیگری این محتواها را از شما سرقت کرده و در نتایج جستجو رتبه دارد.
تغییراتی که الگوریتم دزد دریایی گوگل در نتایج ایجاد کرد
قبل از معرفی الگوریتم Pirate اگر اسم یک سری فیلمها را سرچ میکردید، سایتهایی بالا میآمدند که برای گرفتن بازدید، فیلم را برای دانلود گذاشته بودند یا حتی برای دانلود غیر قانونی فیلم کپی شده از شما پول میخواستند! اما امروزه، مخصوصاً در سرچ انگلیسی، نتایج اولیه گوگل مربوط به مواردی است که جزو روشهای قانونی تماشای فیلم هستند. پس الگوریتم دزد دریایی به نوعی باعث نابودی سایتهایی شدی که امکان دسترسی به محتواها و نرمافزارهای پولی را به صورت رایگان فراهم کرده بودند. البته به خاطر اینکه در ایران هنوز قانون کپی رایت چندان جدی گرفته نمیشود، ما به راحتی میتوانیم فیلمها و سریالهای دنیا را از سایتهای مختلف فارسی دانلود کنیم؛ مگر اینکه تعداد زیادی گزارش نقض قانون کپی رایت (مثل اتفاقی که قبلاً برای p30download افتاد) به گوگل داده شود.
روش گزارش محتوای دزدیده شده به گوگل
این کار به راحتی با DMCA گوگل انجام میشود، اما جواب دادن گوگل ممکن است خیلی طولانی شود. اما قبل از اینکه روش گزارش دادن محتوای کپی را بررسی کنیم، خوب است با DMCA آشنا شوید.
DMCA گوگل چیست؟
کلمه DMCA مخفف Digital Millennium Copyright Act به معنی قانون حق چاپ هزاره دیجیتال میباشد که در سال ۱۹۸۸ مطرح شد و در سال ۲۰۱۲ این واحد در گوگل برای حمایت از قانون کپی رایت در حوزه وب استارت خورد. افرادی که محتوایشان دزدیده شده به کمک این سرویس میتوانند به گوگل اطلاع بدهند تا سایتی که دزدی کرده از نتایج جستجوی گوگل حذف شود. این یعنی اگر افرادی محتوای متنی غیر رایگان یا رایگان، محصول، ویدیو یا هر چیز دیگری را دزدیده باشد و روی سایتشان منتشر کرده باشند؛ میتوانید به گوگل گزارش دهید و در صورت زیاد شدن گزارشات، الگوریتم دزد دریایی قضیه رو بررسی میکند. ارتباط واحد DMCA گوگل و الگوریتم Pirate خیلی تنگا تنگ است و این الگوریتم بعد از گزارش کاربران با کمک اپراتورهای انسانی تصمیم میگیرد که چه سایتها و صفحاتی باید به خاطر نقض کپی رایت از نتایج گوگل حذف شوند.
مراحل ثبت گزارش در DMCA گوگل
اول از همه توجه داشته باشید که این سرویس برای ایران تحریم شده و برای دسترسی به آن باید از نرمافزارهای تغییر آی پی استفاده کنید. بعد از ورود به پیشخوان DMCA، روی Create Report و سپس New DMCA report کلیک کنید. حالا در صفحه باز شده بعد از وارد کردن مشخصات و نوشتن توضیحات و دلایل برای صاحب امتیاز بودن شما و کپی بودن محتوا، در نهایت url صفحاتی که از سایت شما کپی شدهاند را هر کدام در یک خط در فیلد مربوطه وارد کنید.
در نظر داشته باشید که مشخصات و متن پیام حتماً باید به انگلیسی نوشته شوند، گزارش با جزئیات بالا باشد و فقط نوشتن آدرس و اسم آن سایت کافی نیست. همچنین حتماً به جای آدرس دامنه سایت، آدرس دقیق صفحات را وارد کنید و حواستان باشد که نیروی انسانی قرار است گزارشات شما را بررسی کند. اما در نتیجه این شکایت آیا آن صفحات به صورت کلی از نتایج گوگل حذف میشود؟ در ادامه جواب این مورد را میگیرید.
میزان سختگیری الگوریتم دزد دریایی گوگل
چیزی که در مبحث آموزش سئو زیاد درباره آن صحبت نمیشود، گستردگی جریمه های گوگل است؛ الگوریتم دزد دریایی اول روی حذف صفحه گزارش شده تمرکز میکند اما اگر برای بیشتر از نصف محتواهای ایندکس شده شما، گزارش کپی بودن به گوگل ارسال شود، به احتمال زیاد کل سایت پنالتی شده و دچار جریمه سنگین گوگل میشوید. اما به صورت کلی گوگل درباره بسیاری از شکایتهای DMCA سختگیری چندانی ندارد؛ چرا که کاربران بعد از سرچ عبارت دانلود فتوشاپ، اگر همه سایتهای ارائه دهنده این برنامه را از نتایج حذف کند، باز هم افرادی هستند که راضی به خرید فتوشاپ نمیشوند و اگر گوگل سایتهای ارائه دهنده رایگان فتوشاپ را در اختیار کاربران قرار ندهد، افراد به سراغ بقیه موتورهای جستجوگر برای دانلود این برنامه میروند. پس گوگل برای نگه داشتن مخاطبین خودش هم که شده در بسیاری از مواقع از شکایتهای صاحب اثر چشم میکند، اما این قضیه برای همه محتواها نیست و هنوز هم در مشاوره سئو به افراد توصیه میکنیم که مراقب باشند.
روش مقابله با دزدی محتوا
سایتهایی در سطح وب هستند که توسط رباتها مدیریت میشوند. این رباتها به صورت اتوماتیک معمولاً به سراغ سایتهای تازه کار رفته و محتوای منتشر شده در آنها را قبل از ایندکس شدن در گوگل میدزدند. با توجه به اینکه این گونه سایتها محتواها را با سرعت و در تعداد بیشتری منتشر میکنند، رباتهای گوگل سریعتر صفحات آنها را ایندکس میکنند. در این شرایط وقتی که شما بعد از انتشار محتوا منتظر سر زدن گوگل به سایت هستید، محتوای دزدیده شده در سایت دیگری ایندکس شده و بعد از اینکه گوگل به سایت شما رسید، شما را به عنوان متخلف و کپی کار شناسایی میکند!
در این شرایط میتوانید از الگوریتم دزد دریایی کمک گرفته و با مراجعه به DMCA گوگل، با ارائه شواهدی مثل زمان انتشار محتوا به کارشناسان گوگل بفهمانید که شما صاحب اصلی محتوا هستید. ما به شما پیشنهاد میکنیم با انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی مثل توییتر، سرعت ایندکس شدن آن را افزایش دهید. همچنین میتوانید از سرچ کنسول، انتشار محتوا را با Request Indexing به رباتهای گوگل خبر دهید(که چندان توصیه نمیشود). اما بهترین راه حل این است که با شرطی کردن رباتهای گوگل، محتواها را با زمانبندی منتشر کرده و کاری کنید که آنها دقیقاً در یک روز و ساعت خاص برای ایندکس صفحات به سایت شما مراجعه کنند. در نهایت توجه داشته باشید که یکی دیگر از تاثیرات مثبت لینک سازی داخلی در سئو، افزایش سرعت ایندکس شدن صفحات است؛ پس لینک بیلدینگ سایت هم جدی بگیرید.
جمع بندی
الگوریتمهای موتور جستجوی گوگل فوق العاده پیشرفته هستند اما هنوز هم نمیتوانند با هوش انسان مقابله کنند. پس به جای اینکه همه چیز را به گوگل بسپاریم تا خودش بفهمد که شما سایتی با کیفیت، درستکار و معتبر هستید؛ با بررسیهای دقیق مطمئن شوید که کسی از محتوای سایت شما سو استفاده نمیکند. در این مطلب سعی کردیم همه موارد مربوط به الگوریتم دزد دریایی و تجربه خودمان در زمان ارائه خدمات سئو را با شما در میان بگذاریم. اگر شما هم نکته یا تجربهای در این باره دارید، حتماً در بخش نظرات عنوان کنید.
محمد قاسمی هستم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ که بیش از 5 ساله توی این حوزه فعالیت می کنم و در بخش تحریره تیم نوترون وب محتواهای مربوط به سئو و بازاریابی آنلاین را بررسی و منتشر می کنم.
اینم بگم که سال ها آموزش دیدم ، چند صد هزار کلمه محتوا نوشتم و میلیون کیلومتر اسکرول کردم تا به نوترون وب رسیدم 😎
دیدگاهتان را بنویسید